Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Kamerni ansambl No Boundaries Duo
Kamerni ansambl No Boundaries Duo
Kamerni ansambl No Boundaries Duo

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Kamerni ansambl No Boundaries Duo

Koncert kamernog ansambla No Boundaries Duo biće održan u okviru ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej“, u četvrtak, 27. januara 2022. od 19.00.

Povod je obeležavanje Savindana, praznika koji je posvećen Svetom Savi, najznačajnijem srpskom svetitelju.

Ovo je sedmi koncert klasične i popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“, koji se realizuje u Istorijskom muzeju Srbije (IMS) pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto (064/8581-296), jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 19.00.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka“ u IMS.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u petak, 28. januara od 19.00.

Takođe, na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Kamerni ansambl No Boundaries Duo čine sopran Branislava Podrumac i pijanista Milivoje Veljić.

Na programu su dela kompozitora Kloda-Mišela Šenberga, Eduarda di Kapue, Nina Rota, Nina Ferera, Eugena Doga i Franćeska Sartorija.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.