Naslovna » Porodica » Deca » Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce od 31. januara 2022.
Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce (foto: Ivan Aleksić / Unsplash)
Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce (foto: Ivan Aleksić / Unsplash)

Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce od 31. januara 2022.

Tim za škole doneo je novu odluku koja će važiti od ponedeljka, 31. januara 2022, za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu će pohađati neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Za učenike srednjih škola nastava će, takođe, odvijati prema kombinovanom modelu.

Po podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 20. do 26. januara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 5.480 (0.71%) obolelih. Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 3.7%.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je 25 (0.06%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 214 (0.54%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 43 (0.11%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana. (danubeogradu.rs)