Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Zima 2022. u Beču
Zima 2022. u Beču (foto: © WienTourismus / Christian Stemper)
Zima 2022. u Beču (foto: © WienTourismus / Christian Stemper)

Zima 2022. u Beču

U Beču, tokom zimskog perioda, božićni vašari se ubrajaju u najomiljenije atrakcije, ali je u ponudi raznovrstan program za čitavu porodicu.

Savetodavna kompanija u oblasti turizma, nekretnina i ekonomskog razvoja „Rezonanc Konsaltansi“ je izabrala Beč sa preko 990 zelenih površina za „najzeleniju“ metropolu sveta u 2020. godini. Carski parkovi i barokne avenije i zimi pozivaju u šetnje.

Kafići u Beču kojih ima 2.240 otvoreni su tokom čitave godine, a zimi su dobrodošlo utočište od hladnoće ili usputna stanica nakon posete muzeju. Tradicionalna bečka kultura kafe je od 2011. godine uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine. Bečki kafići su poznati po slatkišima koji se služe uz kafu i čaj, kao što su praline, torte, musevi, slatka peciva, buhtle i pita sa jabukama.

Zima 2022. u Beču (foto: © WienTourismus / Christian Stemper)
Foto: © WienTourismus / Christian Stemper

Od 19. januara 2022. godine se otvara klizalište Bečki ledeni san ispred skupštine grada koje posećuju profesionalni klizači, ali i početnici i deca. Jedino bečko klizalište na krovu je klizalište Engelman u opštini Hernals koje je osnovano pre sto godina.

Zima 2022. u Beču (foto: © WienTourismus / Paul Bauer)
Foto: © WienTourismus / Paul Bauer

Neke opštine imaju livade i dečija igrališta koji se tokom zime pretvaraju u staze za sankanje. U opštini Favoriten je staza za sankanje u parku Oberla duga čak 200 metara. (EuroComm)