Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Dunja Kalamir i Stana Krstajić
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Dunja Kalamir i Stana Krstajić
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Dunja Kalamir i Stana Krstajić

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Dunja Kalamir i Stana Krstajić

Koncert Dunje Kalamir i Stane Krstajić biće održan u okviru ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej“, u četvrtak, 10. februara 2022. od 18.00.

Ovo je osmi koncert klasične i popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“, koji se realizuje u Istorijskom muzeju Srbije (IMS) pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto (064/8581-296), jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 19.00.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka“ u IMS.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u petak, 11. februara od 19.00.

Takođe, na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Violinistkinja Dunja Kalamir i flaustkinja Stana Krstajić sviraće dela kompozitora Johana Sebastijana Baha, Dejana Despića, Josipa Slavenskog, Vladimira Tošića, Dušana Bogdanovića, Dragane Jovanović i Ežena Isaije.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.