Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Milica Tegeltija i Luka Ignjatović
Muzikom kroz muzej: Milica Tegeltija i Luka Ignjatović (foto: Božidar V. Nedeljković)
Muzikom kroz muzej: Milica Tegeltija i Luka Ignjatović (foto: Božidar V. Nedeljković)

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Milica Tegeltija i Luka Ignjatović

Koncert Milice Tegeltija i Luke Ignjatovića biće održan u okviru ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej“, u četvrtak, 17. februara 2022. od 19.00.

Ovo je deveti koncert klasične i popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“, koji se realizuje u Istorijskom muzeju Srbije (IMS) pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto (064/8581-296), jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 19.00.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka“ u IMS.

Na programu su autorske kompozicije ovog dua, koji čine pijanistkinja Milica Tegeltija i saksofonista Luka Ignjatović: „Izlet“, „Cassiopeia“, „Pavana“, „Vodopad“, „Plavi vagoni“, „Snovanje“ i svita „Sirogojno“ („Sirogojno sviće“, „Galop“, „Borba petlova“, „Sopića pećina“ i „Na izvor po vodu“).

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u petak, 18. februara od 19.00. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.