Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Vuk Ovaskainen
Ciklus "Muzikom kroz muzej": Vuk Ovaskainen
Ciklus "Muzikom kroz muzej": Vuk Ovaskainen

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Vuk Ovaskainen

Violončelista Vuk Ovaskainen održaće koncert u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, u sredu, 23. februara 2022. od 19.00, u Istorijskom muzeju Srbije.

Ovo će biti deseti koncert klasične i popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“, koji se realizuje u Istorijskom muzeju Srbije (IMS) pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto (064/8581-296), jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 19.00.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka“ u IMS.

Daroviti i višestruko nagrađivani Vuk Ovaskainen sviraće svite za solo violončelo Johana Sebastijana Baha (br. 1 u Ge duru, br. 2 u De molu, br. 3 u Ce duru i br. 6 u De duru). Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u četvrtak, 24. februara od 19.00. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.