Naslovna » Izlasci » Dom omladine Beograda: Besplatne psihološke radionice – novi ciklus
Dom omladine Beograda: Besplatne psihološke radionice - novi ciklus
Dom omladine Beograda: Besplatne psihološke radionice - novi ciklus

Dom omladine Beograda: Besplatne psihološke radionice – novi ciklus

Psihološke radionice su besplatan program radionica koji se u Savetovalištu Doma omladine Beograda održava već više od 12 godina.

Više od 1000 učesnika prošlo je kroz ovaj program. Učesnici mogu biti odrasli svih uzrasta, svi oni koji su radoznali da saznaju nešto novo o sebi i drugima i unaprede neki aspekt svog života.

Rad sa novim grupama počinje u martu 2022. godine.

Na radionicama učesnici sede u krugu i na zabavan i interaktivan način diskutuju i kroz različite radioničarske tehnike učestvuju u ponuđenim temama u onoj meri koliko to sami žele.

Teme su kreirane na osnovu potreba ranijih generacija učesnika i pokrivaju aspekte života koji mogu biti od interesa svima kao što su:

  • zauzimanje pozitivnog odnosa prema sebi i drugima,
  • jačanje samopouzdanja,
  • vežbanje komunikacijskih veština,
  • sticanje višeg stepena emocionalne pismenosti,
  • adekvatna briga o sebi i drugima,
  • bolje razumevanje ljubavnih i drugih bliskih odnosa,
  • donošenje zrelih odluka.

Ovladavanjem ovim moćnim psihološkim alatima na radionicama i njihovim vežbanjem u svakodnevnim situacijama učesnici mogu značajno unaprediti sebe i svoj život.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Voditeljke radonica su Jasna Mićović i Katarina Jovčić, stručnjakinje iz oblasti psihoterapije i savetovanja, vođenja radionica i treninga. Na radionicama se koriste tehnike iz različitih terapijskih modaliteta kao što su Transakciona analiza, Psihodrama, REBT i dr. iz kojih voditeljke poseduju potrebnu edukaciju i iskustvo.

Radionice se održavaju u ciklusima od po osam povezanih tematskih celina, jednom nedeljno u trajanju od dva sata. Jedna ista grupa od oko 10-15 učesnika zajedno prolazi kroz ceo ciklus u trajanju od dva meseca.

Kada se završi jedan ciklus od osam radionica tj. dva meseca, prikuplja se nova grupa i startuje novi ciklus istih radionica sa novim učesnicima. Postoje dve nezavisne grupe, a program za sve grupe je isti. Jedna grupe se održava petkom od 17.00 do 19.00, i nju vodi Katarina Jovčić, druga grupa je subotom od 16.30 do 18.30 a nju vodi Jasna Mićović.

Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće u jednoj od grupa, i to za grupu petkom (počinje sa radom 11. marta) Katarini na tel. 060/6763-735, za grupu subotom (počinje sa radom 5. marta) Jasni na tel. 063/254-727. (danubeogradu.rs)