Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – mart 2022.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Aleksandra Prhal)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Aleksandra Prhal)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – mart 2022.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom marta 2022. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

BG voz…

Nakon više od četiri godine sve linije BG voza ponovo će biti u redovnom saobraćaju.

Od ponedeljka, 28. marta 2022, krenuće redovan saobraćaj BG voza na liniji od Batajnice do Ovče. Vozovi će u početku saobraćati na svakih 30 minuta u špicu i na 60 minuta van špica.

Cvijićeva i okolina…

Sekretarijat za saobraćaj će od 28. marta do 1. aprila 2022. nastaviti sa radovima na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom.

Radovi pod saobraćajem će se obavljati na raskrsnicama:

 • Cvijićeva – Jaše Prodanovića (K 101) od 28. do 30. marta;
 • Bulevar despota Stefana – Cvijićeva (K 094) od 28. do 30. marta;
 • Kneginje Zorke – Krunska (K156) od 30. marta do 1. aprila 2022.

Svetog Nikole…

Tokom redovnog održavanja JKP „Beograd put“ biće zatvorena za saobraćaj Svetog Nikole, na delu od Veljka Dugoševića do Varovničke, od 26. marta do 10. aprila 2022.

Linije 64, 87A i 313…

Sekretarijat za javni prevoz je na osnovu zahteva građana uradio analize za uspostavljanje dve minibus linije sa oznakama 64 i 313 i jednu autobusku sa brojem 87A.

Kako bi se na Zvezdari poboljšao saobraćaj, minibus sa oznakom 64 kretaće se od terminusa Zvezdara preko dela Zeleno brdo do okretnice u Šumicama.

Autobuska linija koja će nositi oznaku 87A saobraćaće od Čukaričke padine preko Ade Ciganije do Banovog brda i nazad do Čukaričke padine i biće kružnog tipa.

Opštine Grocka i Zvezdara biće povezane novom minibus linijom sa oznakom 313. Ova vozila kretaće se od okretnice u Mirijevu 4 preko dela Velikog Mokrog Luga kroz Kaluđericu sve do okretnice Ravan u naselju Leštane.

Petlja „Nacional“…

Ekipe JP „Putevi Srbije“ će u petak, 25. marta 2022. od 9.00 do 15.00, izvoditi radove na sanaciji dilatacija kod petlje „Nacional“, u smeru Šid-Beograd.

Za saobraćaj će biti zatvorena vozna i zaustavna, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Prvoboraca…

Tokom izvođenja radova koje obavlja JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu distributivne vodovodne mreže u Ulici prvoboraca i 2. septembra od 25. marta do 4. maja 2022. Ulica prvoboraca na deonici od Ulice 2. septembra do Ulice 17. oktobra biće zatvorena za saobraćaj, po fazama i to:

 • faza 1: biće zatvoren za saobraćaj deo Ulice 2. septembra (radovi na kolovozu), od 25. marta do 4. aprila 2022;
 • faza 2a: biće zatvorena za saobraćaj Prvoboraca od Ulice 2.nseptembra do Trećepozivačke (slepi deo; radovi na kolovozu), od 5. do 14. aprila 2022;
 • faza 2b: biće zatvorena za saobraćaj Prvoboraca od Trećepozivačke (slepi deo) do Dimitrija Konjevića (radovi na kolovozu), od 15. do 24. aprila 2022;
 • faza 3: biće zatvorena za saobraćaj Prvoboraca od Dimitrija Konjevića do Ulice 17. oktobra (radovi na kolovozu), od 25. aprila do 4. maja 2022.

Naselje Dražanj…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici narodnog fronta (državni put IIB reda br.350) u naselju Dražanj u Grockoj, na delu od zone raskrsnice Beogradske i Vučkove, doći će do promena u radu linija javnog prevoza narednih 1.500 metara prema naselju Umčari.

Od 28. marta do 14. septembra 2022. zatvaraju se pomenute deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

Vozila na linijama 351, 352, 352A, 355 i 355B u oba smera, zatim na linijama 355A i 361B u smeru ka Dražnju i linijama 353 i 361L u smeru ka Šumicama saobraćaće do stajališta „Umčari (Šefkać)“, gde će vršiti promenu smera kretanja na raskrsnici Nemanjine i Narodnog fronta.

Autobusi na liniji 350 u oba smera saobraćaće pod oznakom 350L na relaciji Dražanj – Vučkova – Beogradska – Raljska – Senajska – Srećka Jovanovića – naplatna rampa „Mali Požarevac“ – Auto-put za Niš – naplatna rampa „Umčari“ – Moše Pijade – Umčari – Maršala Tita – Dobrivoja Mihajlovića – Živkovac.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog prevoza.

13. oktobra…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u 13. oktobra, na delu od Palih boraca do Josipa Telarevića (Rakovica), od 23. marta do 6. aprila 2022, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Zbog radova doći će do zauzeća date deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • na liniji 94 vozila će u oba smera saobraćati ulicama 13. oktobar, Palih boraca, Podavalskom, Slavka Miljkovića, Edvarda Griga i dalje redovnom trasom;
 • na liniji 503 vozila će u oba smera saobraćati ulicama Slavka Miljkovića, Milorada Jankovića Doce i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta. I dalje je aktuelna izmenjena trasa linije 47 zbog radova na izgradnji.

Cara Dušana (Zemun)…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmena u režimu saobraćaja u Cara Dušana u Zemunu, na delu od Banatske do Niške ulice, od 5. do 11. aprila 2022.

Bulevar despota Stefana i Cvijićeva…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 21. do 25. marta 2022. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Bulevaru despota Stefana i Cvijićevoj.

Radovi pod saobraćajem će se obavljati na raskrsnicama:

 • Bulevar despota Stefana – Jovana Avakumovića (K 093) od 21. do 23. marta;
 • Bulevar despota Stefana – Porečka (K 093A) od 21. do 23. marta;
 • Cvijićeva – Takovska (K 100) od 23. do 25. marta.

Baštovanska…

Usled nastavka radova JKP „Beograd put“ na redovnom održavanju za saobraćaj će biti zatvorena Baštovanska, na delu od Bulevara oslobođenja do Ulice Nea Pendeli, od 21. marta do 3. aprila 2022.

Tomasa Edisona (Sremčica)…

Tokom redovnog održavanja JKP „Beograd put“ biće zatvorena za saobraćaj ulica Tomasa Edisona, od 19. marta do 2. aprila 2022.

Svetog Nikole…

Tokom redovnog održavanja JKP „Beograd put“ biće zatvorena za saobraćaj Svetog Nikole, na delu od Varovničke do Trnavske, od 19. do 26. marta 2022.

Vojvode Stepe, Dušana Jovanovića i Bulevar Peka Dapčevića…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmena režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanje delova kolovoza, trotoara i parking mesta u ulicama Vojvode Stepe (sporedni deo), Dušana Jovanovića i Bulevar Peka Dapčevića (sporedni deo), po fazama, na teritoriji opštine Voždovac, od 19. marta do 10. jula 2022.

Batajnica – Stara Pazova…

Ekipe JP „Putevi Srbije“ će na deonici Batajnica – Stara Pazova, od 17. do 31. marta 2022. izvoditi radove na ručnom sečenju drveća, uz sukcesivno pomeranje od Batajnice ka Staroj Pazovi i naizmenično propuštanje, koje je regulisano ručno u dužini do 300 metara.

Milovana Nićiforovića, Vuka Karadžića i Stevana Filipovića…

Tokom trajanja radova JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu distributivne vodovodne mreže F110 ulica Milovana Nićiforovića i Vuka Karadžića, od 16. marta do 8. juna 2022. doći će do izmena u režimu saobraćaja i zatvaranja saobraćaja u ulicama Milovana Nićiforovića, Vuka Karadžića i Stevana Filipovića, po fazama:

 • faza 1: zatvaranje saobraćaja u Milovana Nićiforovića, od Gradine do Nebojše Markovića, od 16. do 30. marta 2022;
 • faza 2A: zatvaranje saobraćaja u Milovana Nićiforovića, od Nebojše Markovića do Vuka Karadžića, od 31. marta do 9. aprila 2022;
 • faza 2B: zatvaranje saobraćaja u Milovana Nićiforovića, od Nebojše Markovića do Vuka Karadžića i u raskrsnici Vuka Karadžića i Milovana Nićiforovića, od 10. do 14. aprila 2022;
 • faza 3: zatvaranje saobraćaja u Vuka Karadžića, od Milovana Nićiforovića prema Svete Milutinovića, od 15. do 29. aprila 2022;
 • faza 4: zatvaranje saobraćaja u Milovana Nićiforovića, od Stevana Filipovića do Nebojše Markovića, od 30. aprila do 19. maja 2022;
 • faza 5A: izmena režima saobraćaja u Stevana Filipovića, od raskrsnice sa Milovana Nićiforovića prema Sremčici, od 20. maja do 3. juna 2022;
 • faza 5B: izmena režima saobraćaja u Stevana Filipovića, prelaz preko polovine kolovoza, od 4. do 8. juna 2022.

Železnička stanica „Beograd-centar“

Završetkom radova na izgradnji i modernizaciji pruge za velike brzine do 200 kilometara na sat, na relaciji Beograd (centar) – Stara Pazova – Novi Sad, planirani su i prvi polasci voza na ovoj relaciji. Od 15. marta 2022. uvode se i izmene na pojedinim linijama JGP.

Dr Ivana Ribara…

Tokom izvođenja radova JKP „Beograd put“ na postavljanju ograde na razdelnom ostrvu, doći će do zauzeća kolovoza u levoj saobraćajnoj traci u Ulici dr Ivana Ribara, u smeru kretanja vozila od Jurija Gagarina ka Evropskoj od 14. do 28. marta 2022.

Kej oslobođenja…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Keja oslobođenja, koje izvodi Sekretarijat za investicije, za saobraćaj će biti zatvoren Kej oslobođenja, na delu od Marka Nikolića do Masarikovog trga, kao i na delu od Karamatine do Njegoševe, od 5. marta do 21. juna 2022.

Milana Milićevića…

Tokom radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu dela sekundarne vodovodne mreže, za saobraćaj će biti zatvorena Milana Milićevića, od 12. do 31. marta 2022.

Astrid Lindgren…

Tokom izvođenja radova „Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju J.P.“ za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Astrid Lindgren, u kompleksu kruga „Ikea“, od 7. marta do 10. aprila 2022.

Bulevar JNA…

Tokom izvođenja radova JP „Putevi Beograda“ doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeće delova kolovoza i trotoara u Bulevaru JNA od Stojana Ljubića do DZ „Jajinci“ (smer ka Avali), po fazama 1-10, na teritoriji opštine Voždovac, od 5. marta do 31. maja 2022.

Jana Kolara i Mirka Poštića…

Tokom radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, doći će do zatvaranja saobraćaja u Jana Kolara od kraja slepog dela do Mirka Poštića i Mirka Poštića od kraja slepog dela do Lješke, od 4. marta do 11. jula 2022, po fazama.

Savski trg…

Od 4. marta 2022. autobuski saobraćaj preko Savskog trga biće normalizovan. Više informacija na OVOM LINKU.

Župana Vlastimira…

Tokom radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeće i raskopavanje kolovoza u ulici Župana Vlastimira, od kraja slepog dela do ulice Užičke, do 26. marta 2022, po fazama.

Ustanička…

Tokom radova na izgradnji toplovodne mreže, koju izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmene u režimu saobraćaja u Ustaničkoj, na delu od Prešernove do Krivoličke 1, do 27. marta 2022.

Cetinjska (Zemun)…

Tokom izvođenja radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže na području starog jezgra Zemuna, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Cetinjskoj, od raskrsnice sa Senjskim trgom i Oračkom do raskrsnice sa Vasilija Vasiljevića, po fazama:

 • faza 1a: izmena režima saobraćaja u zoni raskrsnice Cetinjske, Senjskog trga i Oračke, 1. i 2. marta 2022;
 • faza 1b: izmena režima saobraćaja u zoni raskrsnice Cetinjske, Senjskog trga i Oračke, od 3. do 5. marta 2022;
 • faza 1c: zatvoreno za saobraćaj u Cetinjskoj, od raskrsnice sa Senjskim trgom i Oračkom do prve krivine, od 6. do 12. marta 2022;
 • faza 2: zatvoreno za saobraćaj u Cetinjskoj, od prve krivine do sredine Cetinjske, od 13. do 29. marta 2022;
 • faza 3: zatvoreno za saobraćaj u Cetinjskoj, od sredine Cetinjske do raskrsnice sa Svetosavskom, od 30. marta do 6. aprila 2022;
 • faza 4: zatvoreno za saobraćaj u Cetinjskoj, od raskrsnice sa Svetosavskom do raskrsnice sa Vasilija Vasiljevića, od 7. do 14. aprila 2022.

Lazara Kujundžića i Visoka…

Tokom radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, doći će do izmena režima saobraćaja u ulicama Visokoj, od kraja slepog dela ulice do Lazara Kujundžića, i u ulici Lazara Kujundžića, između ulica Visoke i Vidakovićeve, na teritoriji opštine Čukarica, do 9. aprila 2022, po fazama.

Zemun polje…

Tokom radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju J.P. na izgradnji saobraćajnice S22, S9, S7 i dr, za saobraćaj će biti zatvorena saobraćajnica S9, od Ikarbusa do ulice Grmeč prva nova, u Zemun polju, do 31. marta 2022.

Ljube Rankovića…

Tokom izvođenja radova JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ doći će do izmene režima saobraćaja u Ljube Rankovića, na teritoriji opštine Čukarica, od raskrsnice sa ulicama Karađorđevom i Vuka Karadžića do okretnice autobusa u Ostružnici, do 10. maja 2022, po fazama.

Kir Janjina…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanje kolovoza u Kir Janjinoj ulici, do 17. aprila 2022, po fazama.

Prokupačka…

Tokom radova koje obavlja „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. na železničkoj stanici Beograd Centar – konstrukcija do kote 105 za saobraćaj će biti zatvorena ulica Prokupačka od br. 43 do br. 53, do 25. jula 2022.

Bulevar JNA…

Tokom radova JP „Putevi Beograda“ na teritoriji opštine Voždovac u Bulevaru JNA od br. 12 do Voje Radića (smer ka Avali) biće izmenjen režim saobraćaja do 7. aprila 2022, po fazama.

Kružni put Kijevo i Slavka Miljkovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ d.o.o. i JP „Putevi Srbije“ na izgradnji dela obilaznice oko Beograda, deonica autoputa E-70 i E-75, Dobanovci-Bubanj potok, sektor 5, od petlje „Orlovača“, do tunela „Straževica“, biće zatvoren saobraćaj u Kružnom putu Kijevo od raskrsnice sa Patrijarha Dimitrija do kružne raskrsnice sa Slavka Miljkovića i Državnim putem IIA-154 i Slavka Miljkovića od raskrsnice sa Kružnim putem za Kijevo do raskrsnice sa Miodraga Bulatovića, na teritoriji opština Rakovica, do 1. septembra 2022.

Sazonova…

Tokom izvođenja radova na izgradnji uzidanog stambenog objekta koje izvodi „Prime Propertise S117“ doći će do izmena u režimu saobraćaja i zauzeća trotoara i parking mesta u Sazonovoj bb, ispred KP 3208/6 KO Vračar u Beogradu, do 19. aprila 2022.

Miodraga Bulatovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ i JP „Putevi Srbije“ na obilaznici oko Beograda Sektor B6, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Miodraga Bulatovića do 1. septembra 2022.Radovi u toku

Podujevska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambenog objekta, a zbog snabdevanja gradilišta građevinskim materijalima, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Podujevskoj ispred broja 14, do 29. aprila 2022. (utorkom i petkom).

Bulevar patrijarha Pavla…

Tokom rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla doći će do zatvaranja jedne kolovozne trake i preusmerenja saobraćaja na drugu kolovoznu traku, do 1. aprila 2022.

Kej oslobođenja…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Keja oslobođenja do 18. aprila 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zatvaranje kolovoza Keja oslobođenja na delu od Stevana Markovića do Marka Nikolića. Linije javnog prevoza će funkcionisati na sledeći način:

 • linije 703L1, 705 i 706E u smeru prema Keju oslobođenja saobraćaju ulicama Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Marka Nikolića, Terminus, a u smeru od Keja oslobođenja redovno;
 • vozila sa linija 703L1, 705 i 706E će u smeru ka Keju oslobođenja koristiti stajalište „Trg Branka Radičevića“;
 • linije 82, 88, 610 i 611 – zbog nemogućnosti prolaska do terminusa Kej oslobođenja, vozila sa ovih linija saobraćaju na trasi Аvijatičarski trg Glavna, Trg Branka Radičevića, Cara Dušana, Dobrovoljačka, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana, Ttg Branka Radičevića, Karamatina, Kej oslobođenja, Marka Nikolića, Kej oslobođenjа.

***

Nastavak radova po fazama teče po planiranoj dinamici. Za saobraćaj je zatvoren deo od Ulice Marka Nikolića do Mornarske. Radovi se istovremeno izvode na potezu od Njegoševe ulice do kraja keja.

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Stanica „Vukov spomenik“…

Stanica „Vukov spomenik“ biće privremeno zatvorena za prijem i otpremu putnika od 5. marta od 5.00, do 6. marta 2022. do 22.30. Alternativne stanice za putnike su „Karađorđev park“ i „Pančevački most“, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Prema informacijama dobijenim od „Infrastrukture železnice Srbije“ a.d, zbog izvođenja radova na uređenju enterijera i nemogućnosti korišćenja eskalatora, a u cilju očuvanja bezbednosti putnika, zabranjeno je zaustavljanje vozova iz sistema BG voza i svih vozova za prevoz putnika u stanici „Vukov spomenik“.

Maksima Gorkog…

Tokom izvođenja radova na popravci kvara na kanalizacionom kućnom priključku u Ulici Maksima Gorkog, na delu od Novopazarske do Ulice cara Nikolaja II, doći će do promene u radu linija javnog prevoza, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi do 7. marta 2022.

Prilikom izvođenja radova ove deonice će biti zatvorene za saobraćaj, što će dovesti do promena u radu linija javnog prevoza.

Vozila sa linija 25, 25P, 26 i 26N će u smeru ka Kumodražu i naselju Braće Jerković saobraćati sledećom trasom: Golsvordijeva – Krunska – Trnska – Mileševska -Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka gradu ići trasom: Maksima Gorkog – Cara Nikolaja II – Makenzijeva – Kursulina – Trnska – Mileševska – Sinđelićeva i dalje redovnom trasom.

Privremeno se uspostavljaju stajališta:

 • „GO Vračar 1“ – smer ka Kumodražu i naselju Braće Jerković – u Mileševskoj ulici ispred objekta sa kućnim brojem 14, oko 30 metara posle pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa Sinđelićevom ulicom;
 • „Pijaca Kalenić 1“ – smer ka gradu, u Sinđelićevoj ulici ispred objekta „Maksija“, oko 20 metara posle pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa Mileševskom ulicom.

Obilaznica oko Beograda

Radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na obilaznici oko Beograda, od petlje Surčin do mosta preko reke Save, smer ka Nišu, biće organizovani 14. marta 2022. od 10.00 do 16.00. U zoni radova Puteva Srbije saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Pančevački most…

U nedelju, 13. marta 2022. od 8.00 do 15.00, Putevi Srbije organizovaće radove na detaljnom pregledu konstrukcije mosta. Radovi će se izvoditi naizmenično u preticajnoj i voznoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj će se odvijati u drugoj (slobodnoj) traci.

BG voz…

Iz Sekretarijata za javni prevoz je saopšteno da će od 16. do 18. marta 2022. od 6.30 do 17.30, usled inteziviranja radova na rekonstrukciji i izgradnji dvokolosečne pruge od Beograd centra do Stare Pazove i Novog Sada, doći do zatvora koloseka između stanica „Batajnica“ i „Beograd centar“, usled čega će biti izmenjena organizacija saobraćaja vozova iz sistema BG voz.

BG voz…

Iz Sekretarijata za javni prevoz su saopštili da se od 1. do 15. marta, od 6.30 do 17.30, zatvara kolosek između stanica „Batajnica“ i „Beograd centar“ usled radova na rekonstrukciji i izgradnji dvokolosečne pruge od „Beograd centra“ do Stare Pazove i Novog Sada. Zbog ovih radova biće promenjena organizacija saobraćaja vozova iz sistema BG voza.

U tom periodu na relaciji „Batajnica-Ovča-Batajnica“ svakodnevno će se organizovati saobraćaj vozova na sledeći način:

Relacija „Batajnica-Ovča“:

 • voz broj 28001, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (5.50) – Ovča (6.49), saobraća na celoj relaciji;
 • voz broj 28009, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (7.50) – Ovča (08.49), saobraća na relaciji Beograd centar – Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica – Beograd centar;
 • voz broj 28015, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (9.50) – Ovča (10.49), saobraća na relaciji Beograd centar – Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica – Beograd centar;
 • voz broj 28019, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (11.50) – Ovča (12.49), saobraća na relaciji Beograd centar – Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica – Beograd centar;
 • voz broj 28023, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (13.44) – Ovča (14.49), saobraća na relaciji Beograd centar – Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica – Beograd centar;
 • voz broj 28029, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Zemun (15.28) – Ovča (16.15), saobraća na relaciji Beograd centar – Ovča, a izostaje na relaciji Zemun – Beograd centar;
 • voz broj 28037, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (17.50) – Ovča (18.49), saobraća na relaciji Zemun-Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica-Zemun;
 • voz broj 28041, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (18.32) – Zemun (18.49), saobraća na celoj relaciji;
 • voz broj 28045, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (19.50) – Ovča (20.49), saobraća na relaciji Beograd centar – Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica – Beograd centar.

Na relaciji „Batajnica-Zemun-Ovča“ neće saobraćati sledeći vozovi:

 • vozovi broj 28005, 28007, 28011, 28017, 28021, 28025, 28027, 28031, 28033, 28035, 28043, koji saobraćaju na relaciji Batajnica-Ovča, izostaju na celom prevoznom putu;
 • voz broj 28003, koji saobraća na relaciji Zemun-Ovča, izostaje na celom prevoznom putu;
 • vozovi broj 28013, 28039, 28047, 28049, 28051, koji saobraćaju na relaciji Batajnica-Zemun, izostaju na celom prevoznom putu.

Relacija „Ovča-Batajnica“:

 • voz broj 28002 , koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (7.10) – Batajnica (08.14), saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Batajnica;
 • voz broj 28010 , koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (9.10) – Batajnica (10.14), saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Batajnica;
 • voz broj 28014, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (11.10) – Batajnica (12.14), saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Batajnica;
 • voz broj 28020, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (13.10) – Batajnica (14.09), saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Batajnica;
 • voz broj 28024, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (15.10) – Batajnica (16.14), saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Batajnica;
 • voz broj 28032 , koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (17.10) – Batajnica (18.14) saobraća na celoj relaciji;
 • voz broj 28038, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (19.10) – Batajnica (20.14), saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Batajnica;
 • voz broj 28042, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (21.10) – Zemun (21.51), saobraća na celom prevoznom putu.

Na relaciji „Batajnica-Zemun-Ovča“ neće saobraćati sledeći vozovi:

 • vozovi broj 28000, 28004, 28006, 28012, 28016, 28022, 28026, 28028, 28030, 28034, 28036, 28040, koji saobraćaju na relaciji Ovča-Batajnica, izostaju na celom prevoznom putu;
 • voz broj 28008, koji saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, izostaje na celom prevoznom putu;
 • voz broj 28018, koji saobraća na relaciji Zemun-Batajnica, izostaje na celom prevoznom putu.

Relacija „Resnik-Zemun“

 • voz broj 28309, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Resnik (9.28) – Zemun (10.04), saobraća na relaciji Resnik – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Zemun.

Petlja Autokomanda – petlja „Aerodrom“…

Iz JP „Putevi Srbije“ obaveštavaju da će se na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici petlja Autokomanda – petlja „Aerodrom“ u smeru ka Šidu, izvoditi radovi na postavljanju-skidanju državnih zastavica Austrije i Srbije.

 • 16/17. marta 2022. od 22.00 do 3.00 i
 • 17/18. marta 2022. od 22.00 do 3.00.

Radovi će se izvoditi u preticajnoj traci u pokretu i biće obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Bulevar despota Stefana…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 14. do 18. marta 2022. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Bulevaru despota Stefana. Radovi pod saobraćajem će se obavljati na raskrsnicama:

 • Bulevar despota Stefana – Vojvode Dobrinjca (K 095) od 14. do 16. marta 2022;
 • Bulevar despota Stefana – pešački prelaz kod Pančevačkog mosta (K 090) od 14. do 16. marta 2022;
 • Bulevar despota Stefana – pešački prelaz između Sterijine i Dragoslava Srejovića (K 092) od 16. do 18. marta 2022;
 • Bulevar despota Stefana – Dragoslava Srejovića (K 091) od 16. do 18. marta 2022.

Živka Karabiberovića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji ugaonog dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, koje izvodi „Moj krov“ d.o.o, a zbog postavljanja mašine za farbanje fasade, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Živka Karabiberovića, na delu od Đevđelijske do Bulevara kralja Aleksandra, ukinuto osam parking mesta u Živka Karabiberovića preko puta KP 21886 KO Zvezdara i osam parking mesta u Živka Karabiberovića, na delu od Đakovačke do Đevđelijske, od 14. do 16. marta 2022.

Autoput za Novi Sad…

Tokom izvođenja radova JKP „Beograd put“ na redovnom održavanju, za saobraćaj će biti zatvoren Auto-put za Novi Sad, od Batajničkog druma 6. deo do ulice Jurija Rakitina (zatvorena desna kolovozna traka u smeru ka Novom Sadu), od 5. do 9. marta 2022. (Faza 1) i Auto-put za Novi Sad od Jurija Rakitina do Batajničkog druma 6. deo (zatvorena leva kolovozna traka u smeru ka Novom Sadu), od 10. do 14. marta 2022. (Faza 2).

Knićaninova i Milorada Gavrilovića…

Tokom radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanje kolovoza i parking mesta u Knićaninovoj, na delu od Skender begove do Visokog Stevana, i u ulici Milorada Gavrilovića, na uglu sa Knićaninovom, do 16. marta 2022.

Matrozova…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne vodovodne mreže za opremanje kompleksa železničke stanice u ulici Matrozova u Batajnici, do 15. marta 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na trotoaru i na kolovozu u ulici Matrozova (desna saobraćajna traka), na delu od zone raskrsnice sa ulicom Vojvode Nikole Stanojevića do zone raskrsnice sa ulicom Carice Jelene, gledano u smeru ka ulici Carice Jelene. Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća predmetne deonice, pri čemu će se vozila linija javnog prevoza kretati levom saobraćajnom trakom, koja će biti u režimu jednosmernog saobraćaja u smeru ka ulici Carice Jelene. Prilikom izvođenja ovih radova doći će do promene u radu linije JLPP-a:

 • autobuska linije br. 73:
  u smeru ka terminusu „Batajnica /železnička stanica/“ će saobraćati ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Braće Savić, Kralja Radoslava, Vojvode Nikole Stanojevića, Matrozova do terminusa „Batajnica /železnička stanica/“, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Vozila sa linije br. 73 će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta.

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • stajalište „Majke Jugović“ u ulici Majora Zorana Radosavljevića – smer ka terminusu „Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73;
 • stajalište „Braće Smiljanić“ u ulici Majora Zorana Radosavljevića – smer ka terminusu „Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73;
 • stajalište „Batajnica /centar/“ u ulici Carice Jelene – smer ka terminusu „Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73;
 • stajalište „Batajnica /železnička rampa/“ u ulici Carice Jelene – smer ka terminusu „Batajnica /železnička stanica/“ za liniju 73.

Petlja „Zmaj“ – petlja „Aerodrom“

Iz JP „Putevi Srbije“ obaveštavaju da će se 21. marta 2022. od 10.00 do 16.00, izvoditi radovi na montaži sigurnosne-elastične ograde, na državnom putu I A reda broj 1, petlja „Zmaj“ – petlja „Aerodrom“, u pravcu Niš-Beograd.

Radovi će se izvoditi u dužini od 300 metara, gde će se saobraćaj odvijati preticajnom i voznom saobraćajnom trakom. Radovi će biti obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Petlja Batajnica – petlja Novi Banovci…

JP „Putevi Srbije“ obaveštava da će se 21. marta 2022. od 10.00 do 16.00, izvoditi radovi na sanaciji oštećenog kolovoza, na državnom putu I A reda broj 1, na deonici petlja Batajnica – petlja Novi Banovci, u smeru ka Novom Sadu.

U zoni radova saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom. Radovi će biti obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Petlja Surčin – petlja Beograd…

JP „Putevi Srbije“ obaveštava da će se 19. marta 2022. od 8.00 do 16.00, izvoditi radivi na čišćenju ivičnih traka na državnom putu I A reda broj 1, na deonici petlja Surčin – petlja Beograd, u oba smera.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom, a radovi će se izvoditi u pokretu u preticajnoj saobraćajnoj traci i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

***

Na državnom putu I A reda broj 1, na deonici petlja Surčin – petlja Beograd, u smeru Niš-Beograd, 21. marta 2022. od 10.00 do 16.00, biće izvođeni radovi na montaži sigurnosne-elastične ograde.

Radovi će se izvoditi u dužini od 1000 metara, gde će se saobraćaj odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom. Radovi će biti obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Karađorđeva…

Tokom snimanja reklame, od 18. marta u 7.00 do 19. marta 2022. u 16.00, biće povremeno zatvorena za saobraćaj Karađorđeva, na delu od Svetozara Radića do Pariske i Crnogorske, od Svetozara Radića do Karađorđeve, kao i zauzeta četiri parking mesta u Crnogorskoj i 15 parking mesta u Braće Krsmanović.

Brane Crnčevića i Bulevar oslobođenja…

Tokom izvođenja radova JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanja delova kolovoza, trotoara i parking mesta u ulici Brane Crnčevića (Ohridska), na uglu sa Bulevarom oslobođenja i u Bulevaru oslobođenja, od br. 31 do Brane Crnčevića (Ohridska), od 3. do 21. marta 2022, po fazama.

Baštovanska…

Usled nastavka radova JKP „Beograd put“ na redovnom održavanju za saobraćaj će biti zatvorena ulica Baštovanska, na delu od Bulevara oslobođenja do Ulice Nea Pendeli, od 1. do 20. marta 2022.

Filipa Višnjića…

Tokom radova na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Filipa Višnjića, na delu od Cara Dušana do Karlovačke, po fazama, do 21. marta 2022.

Tuneli „Lipak“ i „Železnik“…

Od 21. marta od 9.00, do četvrtka, 24. marta 2022. do 18.00, ekipe preduzeća JP „Putevi Srbije“ će izvoditi radove na održavanju ITS opreme i sistema za upravljanje u tunelima „Lipak“ i „Železnik“, uz potpunu obustavu saobraćaja kroz desne cevi tunela, smer Ostružnica – Bubanj potok. Saobraćaj će se dvosmerno odvijati kroz leve cevi tunela „Lipak“ i „Železnik“.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.