Naslovna » Izlasci » Film » Sony Pictures Television i WarnerMedia produžuju ugovor o distribuciji sadržaja u Centralnoj i Istočnoj Evropi
Sony Pictures Television i WarnerMedia: Spajdermen - Put bez povratka
Sony Pictures Television i WarnerMedia: Spajdermen - Put bez povratka

Sony Pictures Television i WarnerMedia produžuju ugovor o distribuciji sadržaja u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Sony Pictures Television i WarnerMedia najavili su produženje ugovora o distribuciji sadržaja u Centralnoj i Istočnoj Evropi, što će ekskluzivno doneti buduće dugometražne Sony Pictures Entertainment (SPE) filmove na HBO kanale i striming platformu HBO Max širom regiona.

Ponuda će uključivati neke od najvećih i najiščekivanijih aktuelnih blokbastera, među kojima su „Venom 2“, „Isterivači duhova: Nasleđe“, „Uncharted“, „Morbius“ i „Spajdermen – Put bez povratka“, koji je u decembru na svetskom nivou ostvario treći najveći start u bioskopima u istoriji, a do danas je doneo zaradu od preko 1,7 milijardi dolara.

Uključeni su i hvaljeni naslovi „Najsrećnije doba godine“, „Galerija slomljenih srca“, „Lovac na čudovišta“ i „Otac“, kao i veliki broj naslova iz nekih od najpopularnijih SPE franšiza. Među njima su i „Hotel Transilvanija“ serijal, „Zec Petar“ i „Zec Petar: Skok u avanturu“, „Spajdermen: Povratak kući“, „Spajdermen: Novi svet“, „Neverovatni Spajdermen“ i „Džumandži: Dobro došli u džunglu“.

Ugovor o filmovima i serijama pokriva teritorije širom Centralne i Istočne Evrope, donoseći ove SPE naslove u Poljsku, Češku, Slovačku, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Moldaviju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Severnu Makedoniju. HBO Max će u regionu zameniti postojeću HBO GO platformu 8. marta.

Mark Jang, izvršni potpredsednik za Networks & Distribution u Sony Pictures Television EMEA, izjavio je:

„Dok se naša industrija bori da izađe iz pandemije, fantastično je učvrstiti odnos s našim WarnerMedia partnerima kroz ovaj novi prošireni ugovor za Centralnu Evropu. To je izvanredan način da se predstavi širina SPE filmova i serija, uključujući najveće i najiščekivanije nove naslove koje nudimo“.

Hanes Hejelman, izvršni potpredsednik za Programming u WarnerMedia EMEA, izjavio je:

„Posvećeni smo pružanju izvanredne zabave za celu porodicu na našim HBO kanalima i striming platformi HBO Max. Produžetak partnerstva sa Sony Pictures Television omogućava nam da gledaocima učinimo dostupnim još sjajnije naslove u kojima će moći da uživaju u sklopu bogate, raznolike i neodoljive ponude“.
(danubeogradu.rs)