Naslovna » Porodica » Deca » Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce od 28. februara 2022.
Tim za škole - nastava za osnovce i srednjoškolce (foto: Kimberly Farmer / Unsplash)
Tim za škole - nastava za osnovce i srednjoškolce (foto: Kimberly Farmer / Unsplash)

Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce od 28. februara 2022.

Tim za škole doneo je novu odluku koja će važiti od ponedeljka, 28. februara 2022, za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici će pohađati nastavu neposredno, odnosno, po prvom modelu.

Po podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ od 18. do 23. februara 2022. broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 1348 (0,18%) obolelih.

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 4,7%.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana. Ukupno je 13 (0,03%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i dve (0,005%) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.

Tim za škole će nastaviti da prati situaciju i donosi odluke na nedeljnom nivou. (danubeogradu.rs)

loading...