Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Andrea Saraćino i Paskvale Rinaldi
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Andre Saraćin i Paskvale Rinalidi (detalj sa plakata)
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Andre Saraćin i Paskvale Rinalidi (detalj sa plakata)

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Andrea Saraćino i Paskvale Rinaldi

Duo iz Italije, Andrea Saraćino i Paskvale Rinaldi, održaće koncert u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u Istorijskom muzeju Srbije.

U utorak, 22. marta 2022. od 19.00, biće organizovan dvanaesti koncert klasične i popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“, koji se realizuje u Istorijskom muzeju Srbije (IMS) pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto (064/8581-296), jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 19.00.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka“ u IMS.

Italijanski marimbista i flautista, Andrea Saraćino i Paskvale Rinaldi, sviraće dela kompozitora Nebojše Živkovića, Marsela Turnijea, Erika Samuta i Astora Pjacole.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u sredu, 23. marta od 19.00. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“. (danubeogradu.rs)