Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Duo Elegance
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Duo Elegance (fotografiju obezbedio IMS)
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Duo Elegance (fotografiju obezbedio IMS)

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Duo Elegance

Kamerni ansambl Duo Elegance održaće koncert u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, u četvrtak, 10. marta 2022. od 19.00, u Istorijskom muzeju Srbije.

Ovo će biti jedanaesti koncert klasične i popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“, koji se realizuje u Istorijskom muzeju Srbije (IMS) pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto (064/8581-296), jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 19.00.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka“ u IMS.

Kamerni ansambl Duo Elegance čine violončelistkinja Jasmina Mima Vrbanić i harfistkinja Sofija Sibinović.

Na programu su dela kompozitora Erika Satija, Debore Henson-Konant i Jirume, kao i kompozicije „Valcer“ (iz filma „Kum“), „Despacito“, „Nothing Else Matters“ i „Show Must Go On“.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u petak, 11. marta od 19.00. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“. (danubeogradu.rs)