Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Kamerni ansambli iz klase profesorke Vesne Jansens
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Kamerni ansambli iz klase profesorke Vesne Jansens (fotografiju obezbedio: IMS)
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Kamerni ansambli iz klase profesorke Vesne Jansens (fotografiju obezbedio: IMS)

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Kamerni ansambli iz klase profesorke Vesne Jansens

Kamerni ansambli iz klase profesorke Vesne Jansens održaće koncert u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u Istorijskom muzeju Srbije.

U utorak, 5. aprila 2022. od 19.00, biće organizovan koncert klasične i popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“, koji se realizuje u Istorijskom muzeju Srbije (IMS) pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto (064/8581-296). Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 19.00.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka“ u IMS.

U drugoj sezoni ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“ je obogaćen nastupima muzičkih talenata. Nakon izvanrednih koncerata violinistkinje Dunje Kalamir, gitariste Vuka Vukajlovića, violončeliste Vuka Ovaskainena i violinistkinja Kate Stojanović i Tare Kostadinović, studentkinja profesorke Maje Jokanović, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitim višestruko nagrađivanim studentima iz klase profesorke Vesne Jansens – klavirskim triom Passion, koji čine Luka Petrović, pijanista, Milica Mrđenović, violinistkinja i Izabela Jovanović, violončelistkinja, i gitarskim duom, koji čine gitarstkinje Ivana Sakač i Anćela Bekrić.

Na programu su dela kompozitora Frederika Šopena, Enrikea Granadosa, Astora Pijacole, Dimitrija Šostakoviča i Vojislava Ivanovića.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u sredu, 6. aprila od 19.00. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“. (danubeogradu.rs)