Naslovna » BG svaštara » Da li znate » Da li znate… da je 2021. godine identifikovano 14 žrtava trgovine ljudima iz Srbije
Da li znate... žrtve trgovine ljudima (foto: Pixabay)
Da li znate... žrtve trgovine ljudima (foto: Pixabay)

Da li znate… da je 2021. godine identifikovano 14 žrtava trgovine ljudima iz Srbije

Da li znate…

… da je tim za podršku žrtvama nevladine organizacije ASTRA 2021. godine realizovao čak 5.304 poziva i ostvario 127 terenskih akcija direktne podrške žrtvama trgovine ljudima, a da je identifikovano 14 žrtava trgovine ljudima iz Srbije?!

… da je, po nalazima Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima, seksualna eksploatacija dominantan vid rodno zasnovanog nasilja, da je na drugom mestu višestruka eksploatacija, na trećem prinuda na prosjačenje, da su od identifikovanih osoba 37 odsto maloletne osobe, a da je među njima 94 odsto devojčica?!

… da u Srbiji ima oko 50.000 motociklista, vozača trotineta, mopeda i biciklista, a da je tokom 2022. godine poginulo 36 vozača motocikla i sedam putnika na motociklu (većinom mladi, od 19 do 25 godina koji nisu koristili zaštitnu opremu), osam vozača mopeda i nekoliko vozača električnih trotineta?!

… da Rusija najviše izvozi naftu u Kinu, Belorusiju, Kubu i Kazahstan, a najviše oružja prodaje Indiji, Kini, Alžiru, Egiptu i Vijetnamu?!

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.