Naslovna » Porodica » Deca » Konkurs za upis dece u vrtiće od 11. aprila do 13. maja 2022.
Konkurs za upis dece u vrtiće (foto: Brendacfeyc / Pixabay)
Konkurs za upis dece u vrtiće (foto: Brendacfeyc / Pixabay)

Konkurs za upis dece u vrtiće od 11. aprila do 13. maja 2022.

Ovogodišnji konkurs za upis dece u vrtiće, tj. predškolske ustanove u Beogradu, biće raspisan 11. aprila i trajaće do 13. maja 2022.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, Slavko Gak, izjavio je da su poslednje pripreme za konkurs u toku.

– Roditelji i staratelji imaće dovoljno vremena da konkurišu za mesto svog deteta u vrtiću. Zahtevi za upis podnosiće se elektronski, putem usluge eVrtić na portalu eUprave kao i prethodnih nekoliko godina. Sa tim sistemom smo uhodani, očekujem da sve protekne u najboljem redu – dodao je Gak.

Preliminarne liste upisane dece biće objavljene 6. juna, posle čega će uslediti rok za žalbe koji će trajati do 15. juna. Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja do 24. juna.

Tačan broj slobodnih mesta biće poznat uoči konkursa kada će sve ustanove dostaviti raspoložive kapacitete svojih objekata.

– Ono što je izvesno, u septembru ćemo novu radnu godinu startovati sa oko 1.000 mesta više, s obzirom na to da su od prošlog septembra otvorena tri novi vrtića, na Vračaru, u Obrenovcu i na Čukarici, a da će do sledećeg septembra početi sa radom sigurno još tri, u Filmskom gradu, Zemunu i naselju Zuce. Takođe, započeta je gradnja još nekoliko vrtića – rekao je Gak.

Za konkurisanje nije potrebna nikakva dokumentacija, a Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu na raspolaganju je onima kojima je pomoć potrebna pri konkurisanju.

Inače, za vrtiće je moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa. Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da je tada najviše slobodnih mesta u ponudi.

Na prošlogodišnjem konkursu bilo je slobodno oko 14 hiljada mesta u 17 beogradskih predškolskih ustanova u više od 300 vrtića. (Beoinfo)