Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Pol Marten – Zagonetke na svim spratovima
Kreativni centar: Pol Marten - Zagonetke na svim spratovima
Kreativni centar: Pol Marten - Zagonetke na svim spratovima

Kreativni centar: Pol Marten – Zagonetke na svim spratovima

U izdanju Kreativnog centra nedavno su objavljene Zagonetke na svim spratovima, uzbudljiva knjiga za igru kojoj će se obradovati ljubitelji misterija.

Radoznali osnovci imaće priliku da se nađu u ulozi Šerloka Holmsa! Potrebno je razrešiti 17 slučajeva – od požara u vatrogasnoj stanici do nestale osobe na Titaniku – i otkriti krivce. Za rešavanje svake misterije biće neophodno korak po korak rekonstruisati šta se dogodilo na mestu zločina i odgovoriti na postavljena pitanja.

Malim detektivima na raspolaganju su izjave žrtava, svedoka i osumnjičenih, kao i činjenice koje će im pomoći u rešavanju zagonetki.

Ovo izdanje specifično je po svojoj formi – za rešavanje svakog slučaja posebno je važno pažljivo osmotriti mesto zločina presavijanjem stranica.

Na ovaj način mali detektivi mogu da vide kako svako od 17 mesta zločina izgleda i tako dođu do novih saznanja koja će potpuno promeniti tok istrage.

Rešenja svih 17 zagonetki nalaze se na kraju knjige koju je prevela Željka Dulić.

Interesantna igra presavijanja stranica i detaljna analiza svake zagonetke pomoći će mladim čitaocima da unaprede veštine posmatranja, logičkog razmišljanja i zaključivanja, ali i da se dobro zabave u ulozi detektiva!

Glavni „krivac“ za ovu knjigu je autor Pol Marten, u saradnji sa čak trinaestoro francuskih ilustratora, koje on naziva svojim „saučesnicima“. „Zagonetke na svim spratovima“ u Francuskoj su prodate u više od 150 hiljada primeraka, a knjiga je do sada objavljena u devet zemalja, uključujući i Srbiju. (danubeogradu.rs)