Naslovna » Porodica » Deca » Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce od 28. marta 2022.
Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce (foto: Ivan Aleksić / Unsplash)
Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce (foto: Ivan Aleksić / Unsplash)

Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce od 28. marta 2022.

Tim za škole doneo je novu odluku koja će važiti od ponedeljka, 28. marta 2022, za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici će pohađati nastavu neposredno, odnosno, po prvom modelu.

Po podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 16. marta do 23. marta 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 1.723 (0,22 odsto) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 70 (0,17 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i 7 (0,02 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana, navedeno je u saopštenju ministarstva. (danubeogradu.rs)