Naslovna » Porodica » Deca » Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce od 7. marta 2022.
Neposredna nastava u svim školama (foto: Trung Pham Quoc / Unsplash)
Neposredna nastava u svim školama (foto: Trung Pham Quoc / Unsplash)

Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce od 7. marta 2022.

Tim za škole doneo je novu odluku koja će važiti od ponedeljka, 7. marta 2022, za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici će pohađati nastavu neposredno, odnosno, po prvom modelu.

Po podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 24. februara do 1. marta broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 1.184 (0,15 odsto) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije bila su dva (0,005 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 76 (0,19 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i tri (0,007 odsto) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.

Tim za škole će nastaviti da prati situaciju i donosi odluke na nedeljnom nivou. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.

Jedan komentar

  1. Mislim da je ipak dobro da nam se deca polako vrate u skolske klupe jer i njima je potreban fizicki kontakt sa drugarima, uciteljima i nastavnicima. Nadam se samo da je ova korona na neki nacin iza nas i da njeno dejstvo nije vise tako jako kako je bilo.