Naslovna » Turizam » Apartmani u Beogradu » Belgrade Residence – apartman jedinstvene estetike Duše Bibus
Lionsbee - Belgrade Residence
Lionsbee - Belgrade Residence

Belgrade Residence – apartman jedinstvene estetike Duše Bibus

Belgrade Residence je apartman sasvim jedinstvene estetike Duše Bibus, dizajnerke enterijera i osnivačice studija LionsBee iz Ciriha.

Stan se nalazi na samom Trgu republike, a Duša je na njemu radila čak tri godine, razvijajući kompleksan koncept enterijera, toliko jedinstven da se može reći da je prvi apartman ovog tipa u Beogradu.

Lionsbee - Belgrade Residence

Polazna tačka celog dizajna bila je slika „Tri žene planine“, koja zauzima najistaknutije mesto u velikom salonu. Autorka je čuvena srpska slikarka Kosara Bokšan, a slika je nastala u Parizu šezdesetih godina, kao simbol emancipacije i buđenja žene. Na velikom platnu su tri žene, predstavljene kao deo pejzaža naspram neba roze boje u koje su njihovi pogledi usmereni.

„Zaljubila sam se u sliku Tri žene planine„, kaže Duša i objašnjava da je u njenom radu često polazna tačka enterijera određen komad koji osobi za koju radi predstavlja nešto posebno i značajno.

U paru sa slikom, salonom dominira pink sofa Vladimira Kagana, Rusa koji je prebegao u Sjedinjene Države gde je postao jedan od najcenjenijih dizajnera nameštaja. Sofa je napravljena za američki par, velike kolekcionare umetnina i trebalo je da se uklopi u njihov ambijent, prepun slika.

Lionsbee - Belgrade Residence

Zanimljiva je i vrlo očigledna u enterijeru ta veza sa umetnošću, koju dodatno ističe pogled na Narodni muzej i blizina istorijskog i kulturnog centra grada. Salon, ali i ceo ambijent, poziva vas na razmišljanje, preispitivanje i dijalog, čak i sa samim sobom.

U dizajnu postoji jaka prisutnost dualnosti: ženskih i muških principa. Tako se nasuprot „ženstvene“ sofe, nalaze muževne ravne fotelje koje daju dinamiku i uravnoteženost, ali se i međusobno dopunjuju u svojim nesavršenostima.

Lionsbee - Belgrade Residence

„Osnovni zadatak mog dizajna enterijera i nameštaja jeste da izvučem i izrazim višeslojne ličnosti i želje mojih klijenata. Kada su ljudi okruženi enterijerom koji istinski odražava njihov identitet i podržava njihove potrebe, oni žive kreativnije i uspešnije“, zaključuje Duša Bibus.

Posetite i LionsBee website.

Lionsbee - Belgrade Residence