Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Proleće flaute
Koncert "Proleće flaute": studenti FMU iz klase prof. Stane Krstajić
Koncert "Proleće flaute": studenti FMU iz klase prof. Stane Krstajić

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Proleće flaute

Petnaesti koncert u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u Istorijskom muzeju Srbije (Trg Nikole Pašića 11) nazvan je „Proleće flaute“.

U četvrtak, 5. maja 2022. od 19.00, biće organizovan koncert u okviru druge sezone ovog ciklusa, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto (064/8581-296). Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 19.00.

Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka“ u IMS.

Na koncertu „Proleće flaute“ nastupiće studenti Fakulteta muzičkih umetnosti iz klase orkestarskih deonica profesorke Stane Krstajić: flautisti Marija Kovač, Andrijana Gvozdenović, Rezeda Valeva, Natalija Dorić, Andrijana Gorišek, Natalija Kojičić, Andrija Sekulić, Bogdana Medenica, Tijana Mačužić, Biljana Beara, Ana Nikolić, Milica Jovanović, Dominika Krmpotić i Strahinja Radojičić uz klavirsku pratnju Ružice Stamenković i Mihajla Stojičića.

Na programu su dela kompozitora Baha, Gluka, Čajkovskog, Bizea, Smetane, Debisija, Prokofjeva i Stravinskog.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u petak, 6. maja od 19.00. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“. (danubeogradu.rs)

loading...