Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – april 2022.
Izmene u saobraćaju i na linijama JGP (foto: Brankica Andonović)
Izmene u saobraćaju i na linijama JGP (foto: Brankica Andonović)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – april 2022.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom aprila 2022. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Vojislava Ilića…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 4. do 6. maja 2022. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Vojislava Ilića. Radovi pod saobraćajem će se obavljati na raskrsnicama:

 • Vojislava Ilića – Ignjata Joba (K 123);
 • Vojislava Ilića – Mokroluška (K 125).

Pobusani ponedeljak…

U ponedeljak, 2. maja, od 8.00 do 16.00, zbog Pobusanog ponedeljka biće pojačani redovi vožnje na linijama javnog prevoza koje saobraćaju ka grobljima.

To su linije: 3A, 12, 25, 26, 35, 50, 65, 75, 82, 101, 202, 310, 533 i 612.

Tog dana, od 8.00 do 16.00 privremeno se uspostavlja i linija 75L (GO Novi Beograd – Bežanijsko groblje) sa dva vozila.

Vojni aerodrom u Batajnici i okolina…

Zbog prikaza sposobnosti Vojske Srbije – ŠTIT 2022 30. aprila 2022. doći će do izmena u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza. Više informacija na OVOM LINKU.

Linija 400…

Sezonska linija 400 do Avale biće uvedena 1. maja. Više informacija na OVOM LINKU.

Resavska…

Tokom izvođenja radova na priključenju na vodovodnu i kanalizacionu mrežu stambeno-poslovnog objekta u Resavskoj, u visini kućnog broja 25 od 27. aprila do 2. maja 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja dela Resavske ulice pa će linije javnog gradskog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • tramvaji sa linije br. 7 će u oba smera saobraćati sledećim ulicama: Nemanjina, Beogradska, Bulevar kralja Аleksandra i dalje redovnom trasom;
 • tramvaji sa linije br. 12 će u oba smera saobraćati ulicama: Nemanjina, Beogradska, Bulevar kralja Аleksandra i dalje redovnom trasom;
 • autobusi sa linije br. 74 će u smeru ka Mirijevu saobraćati ulicama: Nemanjina, Beogradska, Bulevar kralja Аleksandra i dalje redovnom trasom dok će u suprotnom smeru ići redovnim putem.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JGPP-a.

Kralja Stefana Tomaša…

Tokom izvođenja radova JKP „Beograd put“ na redovnom održavanju kolovoza u periodu od 22. aprila do 16. juna 2022, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica kralja Stefana Tomaša od Jasenovačkih mučenika do Posavske.

Laze Jovanovića Porcije…

Tokom izvođenja radova na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije koje obavlja Direkcija za građevinsko zemljište i igradnju Beograda JP od 21. aprila do 29. juna 2022, Laze Jovanovića Porcije od Ugrinovačke do Ulice cara Dušana biće zatvorena za saobraćaj po fazama.

 • Faza 1a: izmena režima saobraćaja u raskrsnici Ugrinovačke i Laze Jovanovića Porcija, od 21. do 26. aprila 2022.
 • Faza 1, zatvaranje saobraćaja u Laze Jovanovića Porcija od raskrsnice sa Ugrinovačkom do OŠ „Sonja Marinković“, od 27. aprila do 31. maja 2022.
 • Faza 2, zatvaranje saobraćaja u Laze Jovanovića Porcija od raskrsnice sa Cara Dušana do OŠ „Sonja Marinković“, od 1. do 29. juna 2022.

Braće Puhalović…

Tokom radova na izgradnji optičkog kabla BS Surčin 3 u Braće Puhalović, od 26. aprila do 5. maja 2022, za saobraćaj će povremeno biti zatvorena Braće Puhalović, ali i Trg Zorana Đinđića i Barska.

Vojislava Ilića…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 26. do 28. aprila 2022. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Vojislava Ilića.

Uroševačka, Jelezovačka i Slavka Miljkovića…

Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne i atmosferske kanalizacije, koje izvodi Grad Beograd za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, biće izmenjen režim saobraćaja u ulicama Uroševačkoj, Jelezovačkoj i Slavka Miljkovića, na delu od Slavka Miljkovića do Dragoslava Petrovića, od Dragoslava Petrovića do Jelezovačke i u raskrsnici Slavka Miljkovića i Jelezovačke, od 15. aprila do 27. juna 2022.

Linija 313…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici vojvode Stepe Stepanovića (Kaluđerica), na delu od Živorada Jovanovića do Žikice Jovanovića Španca, od 15. aprila do 25. jula 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza br. 313 saobraćati na sledeći način:

 • vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vojvode Stepe Stepanovića, Živorada Jakovljevića, Svetislava Ristića, Žikice Jovanovića Španca, Vojvode Stepe Stepanovića i dalje redovnom trasom;
 • vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Mosorska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji jednostrano uzidanog stambenog objekta, a zbog dopreme građevinskog materijala, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz i trotoar u Mosorskoj ispred br. 12, u dane:

 • 16, 19. i 23. aprila 2022;
 • od 3. do 31. maja 2022. (utorkom i četvrtkom).

Bože Jankovića…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji jednostrano-uzidanog stambeno-poslovnog objekta, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz i trotoar u Bože Jankovića, na delu od raskrsnice sa Piroćančevom do raskrsnice sa Vojvode Stepe, u dane:

 • 16, 19, 21, 23, 26, 28. i 30. aprila;
 • 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24, 26. i 31. maja;
 • 2, 4, 7, 9. i 11. juna 2022.

Turgenjevljeva…

Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne kanalizacije, koje Grad Beograd izvodi za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Turgenjevljevoj, na deonici između Šumadijskog trga i Kirovljeve, po fazama, od 16. aprila do 17. juna 2022.

Mihaila Gavrilovića…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambenog objekta, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Mihaila Gavrilovića ispred broja 23 i ukinuta četiri parking mesta u Mihaila Gavrilovića preko puta broja 23, u dane 13, 20. i 30. aprila, 9, 20. i 30. maja, 6. i 13. juna 2022.

Jurija Gagarina…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, biće zauzet i raskopan kolovoz u Ulici Jurija Gagarina, na deonici od Agostina Neta do Omladinskih brigada, kao i na raskrsnici ulica Jurija Gagarina i Omladinskih brigada, od 13. aprila do 12. maja 2022.

Novopazarska…

Tokom radova na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu ulične vodovodne mreže, koje Grad Beograd izvodi za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz, zauzeta parking mesta u Novopazarskoj, između ulica Makenzijeve i Maksima Gorkog, od 12. aprila do 6. maja 2022.

Bulevar Peka Dapčevića…

Tokom radova na izgradnji distributivnog toplovoda sa priključcima, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja, zauzeti i raskopani delovi kolovoza i trotoara i zauzeta parking mesta u Bulevaru Peka Dapčevića od br. 13 do Kružnog puta voždovačkog, po fazama, od 6. aprila 2022. do 18. juna 2022.

Žikice Jovanovića, Esad Pašina, Stevana Lilića i Kralja Vladimira…

Tokom radova na rekonstrukciji ulične vodovodne mreže i izgradnji nove ulične kanalizacije, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, na snazi će biti izmena režima i zatvaranje saobraćaja, zauzeće i raskopavanje kolovoza i trotoara u ulicama Žikice Jovanovića, Esad Pašinoj i Stevana Lilića, po fazama, od 6. aprila do 30. maja 2022. i izmenjen režim saobraćaja u Kralja Vladimira, od Žikice Jovanovića do Ulice vojvode Stepe i u Kralja Vladimira ugao sa Vojvode Stepe od 31. maja do 9. juna 2022.

Ilije Garašanina…

Tokom radova na rekonstrukciji ulice, koje izvodi Sekretarijat za investicije, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz, trotoar i parking mesta u Ilije Garašanina od broja 15 do Ulice majora Ilića, od 6. aprila do 4. juna 2022.

Omladinskih brigada…

Tokom radova pod saobraćajem, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja usled zauzeća i raskopavanja kolovoza po fazama, u Omladinskih brigada, na deonici od Bulevara Milutina Milankovića do Heroja sa Košara, od 9. aprila do 20. juna 2022.

Ignjata Joba…

Tokom radova koje obavlja JKP „Beogradske elektrane“, Ulica Ignjata Joba, na deonici od Radovana Simića Cige 10 do Skendera Kulenovića (i raskrsnica sa Skendera Kulenovića) biće zatvorena za saobraćaj od 5. aprila do 20. maja 2022.

Saobraćajnica Beograd-Obrenovac-Ušće…

Ekipe JP „Putevi Srbije“ izvode radove na izradi betonskog kanala na saobraćajnici Beograd-Obrenovac-Ušće, na lokaciji Duboko, teritorija opštine Obrenovac, smer ka Beogradu.

Radovi se od 7.00 do 15.00 svakog dana. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Planirani rok završetka radova je 30. april 2022.

Dr Dragoslava Popovića…

Tokom izvođenja radova koje obavljaju „Deming Proinvest“ d.o.o, „Deming“ d.o.o, na izgradnji obostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, a zbog snabdevanja gradilišta građevinskim materijalima, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Dr Dragoslava Popovića ispred broja 3 i zauzeta četiri parking mesta u Dr Dragoslava Popovića preko puta broja 3 i to u danima:

 • 4, 12, 16, 23. i 27. aprila 2022,
 • 5, 10, 17, 21. i 28. maja 2022,
 • 2. i 10. juna 2022. godine.

Linije 87A…

Iz Sekretarijata za javni prevoz su saopštili da se od 1. aprila 2022. uspostavlja nova kružna minibus linija 87A na relaciji od terminusa „Čukarička padina“ preko Banovog brda.

Sekretarijatu za javni prevoz su se obratili stanovnici opštine Čukarica sa zahtevom da se uvede nova linija javnog prevoza koja bi povezivala stanovnike naselja Banovo brdo preko Kirovljeve ulice sa sadržajima duž Požeške ulice, do završetka radova na rekonstrukciji nadvožnjaka u produžetku Kirovljeve, kada će ponovo biti vraćene na svoje redovne trase linije 23, 37, 51, 52, 53, 58, 85 i 88.

Trasa nove linije 87A je: Čukarička padina – Obalskih radnika – Strugarska – Radnička – Svetolika Lazarevića Laze – Savska magistrala – Radnička – petlja „Radnička“ – Radnička – Kirovljeva – Požeška – Endija Vorhola – Radnička – Strugarska – Čukarička padina.

Na liniji će raditi jedno vozilo tipa minibus, sa vremenom obrta od 40 minuta.

Trg Zorana Đinđića…

Tokom radova JP „Putevi Srbije“ na izgradnji privremene devijacije 4 na mestu izgradnje petlje (nadvožnjaka) na Surčinskom putu, tercijarna saobraćajnica u produžetku Trga Zorana Đinđića, u zoni petlje Surčin-jug, biće zatvorena za saobraćaj do 31. oktobra 2022.

Linija 64…

Počev od petka, 1. aprila 2022, uspostavlja se nova linija 64 na relaciji od terminusa „Zvezdara“ do terminusa „Šumice“.

Sekretarijatu za javni prevoz su se obratili stanovnici opštine Zvezdara sa zahtevom da se uspostavi nova linija javnog prevoza koja bi saobraćala ulicama kojim do sada nisu išla vozila javnog prevoza, a u cilju bolje opsluženosti javnim prevozom i veze stanovnika ovih naselja sa sadržajima na teritoriji opštine i samog grada.

U skladu sa navedenim, Sekretarijat za javni prevoz je odredio elemente i trasu nove linije 64 („Zvezdara – Zeleno brdo – Šumice“) na kojoj će saobraćati minibus vozila počev od 1. aprila.

Trasa nove linije 64 je: Zvezdara – Čingrijina – Dimitrija Tucovića – Batutova – Milana Rakića – Mite Ružića – Budmanijeva, u suprotnom smeru Mlavska – Koste Trifkovića – Ruže Jovanović – Steve Vargaša i u suprotnom smeru Zeleno brdo – Bajdina – Bulevar kralja Aleksandra – Ustanička – Mihaila Todorovića – Vladimira Tomanovića – Vojislava Ilića – Ustanička – Šumice.

Na delu trase na kojem do sada nisu saobraćala vozila javnog prevoza uspostavljaju se stajališta:

 • OŠ „Veljko Dugošević“, Studentski dom „Rifat Burdžević“ i „Deskaševa“ u Ulici Milana Rakića;
 • „Budmanijeva“ i „Koste Trifkovića“ u Budmanijevoj ulici;
 • „Ilindenska“ i „Lošinjska donja“ u Ulici Ruže Jovanović;
 • „Zabrđanska“ – u Bajdinoj ulici;
 • „Mirka Sandića“ u Ustaničkoj ulici;
 • „Mihaila Todorovića“ u Ulici Mihaila Todorovića i
 • OŠ „Stevan Sinđelić u Ulici Vladimira Tomanovića.

Na liniji će raditi dva vozila tipa minibus u intervalu od 40 minuta, navodi se u saopštenju.

Narodnog fronta, Beogradska i Vučkova…

Tokom izvođenja radova koje obavlja JP „Putevi Srbije“ na održavanju državnog puta II-B reda broj 350, Narodnog fronta Dražanj km 0+000 do km 1+500, L=1,5 km, biće odobreno tehničko regulisanje saobraćaja u Beogradskoj, od raskrsnice sa 7. jula do raskrsnice sa Narodnog fronta i Vučkovom i u Vučkovoj, od raskrsnice sa Sarajevskom do raskrsnice sa Beogradskom i Narodnog fronta, do 14. septembra 2022. biće zatvorena za saobraćaj.

Pavla Vujisića…

U naselju Altina počinju radovi na kompletnoj rekonstrukciji Ulice Pavla Vujisića, saopšteno je iz opštine Zemun.

Ekipe na trenu će pored radova na saobraćajnici i trotoarima u dužini od oko dva kilometra uraditi i kišnu kanalizaciju.

Po završetku radova ova frekventna saobraćajnica biće bezbednija za sve učesnike u saobraćaju i problem zadržavanja vode nakon kiše na kolovozu biće rešen, navodi se u saopštenju.

Prvoboraca…

Tokom izvođenja radova koje obavlja JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu distributivne vodovodne mreže u Ulici prvoboraca i 2. septembra do 4. maja 2022. Ulica prvoboraca na deonici od Ulice 2. septembra do Ulice 17. oktobra biće zatvorena za saobraćaj, po fazama i to:

 • faza 1: biće zatvoren za saobraćaj deo Ulice 2. septembra (radovi na kolovozu), do 4. aprila 2022;
 • faza 2a: biće zatvorena za saobraćaj Prvoboraca od Ulice 2.nseptembra do Trećepozivačke (slepi deo; radovi na kolovozu), od 5. do 14. aprila 2022;
 • faza 2b: biće zatvorena za saobraćaj Prvoboraca od Trećepozivačke (slepi deo) do Dimitrija Konjevića (radovi na kolovozu), od 15. do 24. aprila 2022;
 • faza 3: biće zatvorena za saobraćaj Prvoboraca od Dimitrija Konjevića do Ulice 17. oktobra (radovi na kolovozu), od 25. aprila do 4. maja 2022.

Naselje Dražanj…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici narodnog fronta (državni put IIB reda br.350) u naselju Dražanj u Grockoj, na delu od zone raskrsnice Beogradske i Vučkove, doći će do promena u radu linija javnog prevoza narednih 1.500 metara prema naselju Umčari.

Do 14. septembra 2022. zatvaraju se pomenute deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

Vozila na linijama 351, 352, 352A, 355 i 355B u oba smera, zatim na linijama 355A i 361B u smeru ka Dražnju i linijama 353 i 361L u smeru ka Šumicama saobraćaće do stajališta „Umčari (Šefkać)“, gde će vršiti promenu smera kretanja na raskrsnici Nemanjine i Narodnog fronta.

Autobusi na liniji 350 u oba smera saobraćaće pod oznakom 350L na relaciji Dražanj – Vučkova – Beogradska – Raljska – Senajska – Srećka Jovanovića – naplatna rampa „Mali Požarevac“ – Auto-put za Niš – naplatna rampa „Umčari“ – Moše Pijade – Umčari – Maršala Tita – Dobrivoja Mihajlovića – Živkovac.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog prevoza.

Vojvode Stepe, Dušana Jovanovića i Bulevar Peka Dapčevića…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmena režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanje delova kolovoza, trotoara i parking mesta u ulicama Vojvode Stepe (sporedni deo), Dušana Jovanovića i Bulevar Peka Dapčevića (sporedni deo), po fazama, na teritoriji opštine Voždovac, do 10. jula 2022.

Milovana Nićiforovića, Vuka Karadžića i Stevana Filipovića…

Tokom trajanja radova JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu distributivne vodovodne mreže F110 ulica Milovana Nićiforovića i Vuka Karadžića, do 8. juna 2022. doći će do izmena u režimu saobraćaja i zatvaranja saobraćaja u ulicama Milovana Nićiforovića, Vuka Karadžića i Stevana Filipovića, po fazama:

 • faza 2A: zatvaranje saobraćaja u Milovana Nićiforovića, od Nebojše Markovića do Vuka Karadžića, do 9. aprila 2022;
 • faza 2B: zatvaranje saobraćaja u Milovana Nićiforovića, od Nebojše Markovića do Vuka Karadžića i u raskrsnici Vuka Karadžića i Milovana Nićiforovića, od 10. do 14. aprila 2022;
 • faza 3: zatvaranje saobraćaja u Vuka Karadžića, od Milovana Nićiforovića prema Svete Milutinovića, od 15. do 29. aprila 2022;
 • faza 4: zatvaranje saobraćaja u Milovana Nićiforovića, od Stevana Filipovića do Nebojše Markovića, od 30. aprila do 19. maja 2022;
 • faza 5A: izmena režima saobraćaja u Stevana Filipovića, od raskrsnice sa Milovana Nićiforovića prema Sremčici, od 20. maja do 3. juna 2022;
 • faza 5B: izmena režima saobraćaja u Stevana Filipovića, prelaz preko polovine kolovoza, od 4. do 8. juna 2022.

Kej oslobođenja…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Keja oslobođenja, koje izvodi Sekretarijat za investicije, od 4. aprila 2022. do 21. juna 2022. za saobraćaj će biti zatvorena ulica Kej oslobođenja, od Marka Nikolića do Zmaj Jovine i od Karamatine do Njegoševe.

Bulevar JNA…

Tokom izvođenja radova JP „Putevi Beograda“ doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeće delova kolovoza i trotoara u Bulevaru JNA od Stojana Ljubića do DZ „Jajinci“ (smer ka Avali), po fazama 1-10, na teritoriji opštine Voždovac, do 31. maja 2022.

Jana Kolara i Mirka Poštića…

Tokom radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, doći će do zatvaranja saobraćaja u Jana Kolara od kraja slepog dela do Mirka Poštića i Mirka Poštića od kraja slepog dela do Lješke, do 11. jula 2022, po fazama.

Ljube Rankovića…

Tokom izvođenja radova JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ doći će do izmene režima saobraćaja u Ljube Rankovića, na teritoriji opštine Čukarica, od raskrsnice sa ulicama Karađorđevom i Vuka Karadžića do okretnice autobusa u Ostružnici, do 10. maja 2022, po fazama.

Prokupačka…

Tokom radova koje obavlja „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. na železničkoj stanici Beograd Centar – konstrukcija do kote 105 za saobraćaj će biti zatvorena ulica Prokupačka od br. 43 do br. 53, do 25. jula 2022.

Kružni put Kijevo i Slavka Miljkovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ d.o.o. i JP „Putevi Srbije“ na izgradnji dela obilaznice oko Beograda, deonica autoputa E-70 i E-75, Dobanovci-Bubanj potok, sektor 5, od petlje „Orlovača“, do tunela „Straževica“, biće zatvoren saobraćaj u Kružnom putu Kijevo od raskrsnice sa Patrijarha Dimitrija do kružne raskrsnice sa Slavka Miljkovića i Državnim putem IIA-154 i Slavka Miljkovića od raskrsnice sa Kružnim putem za Kijevo do raskrsnice sa Miodraga Bulatovića, na teritoriji opština Rakovica, do 1. septembra 2022.

Miodraga Bulatovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ i JP „Putevi Srbije“ na obilaznici oko Beograda Sektor B6, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Miodraga Bulatovića do 1. septembra 2022.Radovi u toku

Podujevska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambenog objekta, a zbog snabdevanja gradilišta građevinskim materijalima, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Podujevskoj ispred broja 14, do 29. aprila 2022. (utorkom i petkom).

Kej oslobođenja…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Keja oslobođenja doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zatvaranje kolovoza Keja oslobođenja na delu od Stevana Markovića do Marka Nikolića. Linije javnog prevoza će funkcionisati na sledeći način:

 • linije 703L1, 705 i 706E u smeru prema Keju oslobođenja saobraćaju ulicama Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Marka Nikolića, Terminus, a u smeru od Keja oslobođenja redovno;
 • vozila sa linija 703L1, 705 i 706E će u smeru ka Keju oslobođenja koristiti stajalište „Trg Branka Radičevića“;
 • linije 82, 88, 610 i 611 – zbog nemogućnosti prolaska do terminusa Kej oslobođenja, vozila sa ovih linija saobraćaju na trasi Аvijatičarski trg Glavna, Trg Branka Radičevića, Cara Dušana, Dobrovoljačka, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana, Ttg Branka Radičevića, Karamatina, Kej oslobođenja, Marka Nikolića, Kej oslobođenjа.

***

Nastavak radova po fazama teče po planiranoj dinamici. Za saobraćaj je zatvoren deo od Ulice Marka Nikolića do Mornarske. Radovi se istovremeno izvode na potezu od Njegoševe ulice do kraja keja.

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Cvijićeva i okolina…

Sekretarijat za saobraćaj će do 1. aprila 2022. nastaviti sa radovima na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom.

Radovi pod saobraćajem će se obavljati na raskrsnicama:

 • Cvijićeva – Jaše Prodanovića (K 101) od 28. do 30. marta;
 • Bulevar despota Stefana – Cvijićeva (K 094) od 28. do 30. marta;
 • Kneginje Zorke – Krunska (K156) od 30. marta do 1. aprila 2022.

Bulevar patrijarha Pavla…

Tokom rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla doći će do zatvaranja jedne kolovozne trake i preusmerenja saobraćaja na drugu kolovoznu traku, do 1. aprila 2022.

Bulevar JNA…

Tokom radova JP „Putevi Beograda“ na teritoriji opštine Voždovac u Bulevaru JNA od br. 12 do Voje Radića (smer ka Avali) biće izmenjen režim saobraćaja do 7. aprila 2022, po fazama.

Kneginje Zorke i Makenzijeva…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 4. do 8. aprila 2022. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Kneginje Zorke i Makenzijevoj.

Radovi pod saobraćajem će se obavljati na raskrsnicama:

 • Kneginje Zorke – Njegoševa (K 155), od 4. do 6. aprila;
 • Kneginje Zorke – Svetog Save (K 154), od 4. do 6. aprila;
 • Makenzijeva, pešački prelaz u visini kućnih brojeva 15-17 (K153), od 6. do 8. aprila.

Linija 44…

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će 1. aprila 2022. od 18.00 do jedan čas iza ponoći, doći će do potpune obustave saobraćaja u ulici Žorža Klemansoa, deo od Venizelosove do Dunavske, zbog snimanja filma „Bauk“.

Tokom snimanja, vozila sa linije 44 će promeniti trasu i saobraćati na delimično izmenjenoj trasi na sledeći način:

 • u smeru ka Dunav stanici ulicama: Francuska, Cara Dušana, Tadeuša Košćuška, Dunavska, Žorža Klemansoa i dalje redovnom trasom;
 • u smeru ka Trgu republike ulicama: Žorža Klemansoa, Dunavska, Dubrovačka, Cara Dušana, Francuska i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

13. oktobra…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u 13. oktobra, na delu od Palih boraca do Josipa Telarevića (Rakovica), do 6. aprila 2022, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Zbog radova doći će do zauzeća date deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • na liniji 94 vozila će u oba smera saobraćati ulicama 13. oktobar, Palih boraca, Podavalskom, Slavka Miljkovića, Edvarda Griga i dalje redovnom trasom;
 • na liniji 503 vozila će u oba smera saobraćati ulicama Slavka Miljkovića, Milorada Jankovića Doce i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta. I dalje je aktuelna izmenjena trasa linije 47 zbog radova na izgradnji.

Baštovanska…

Usled nastavka radova JKP „Beograd put“ na redovnom održavanju za saobraćaj će biti zatvorena Baštovanska, na delu od Bulevara oslobođenja do Ulice Nea Pendeli, do 3. aprila 2022.

Tomasa Edisona (Sremčica)…

Tokom redovnog održavanja JKP „Beograd put“ biće zatvorena za saobraćaj ulica Tomasa Edisona, do 2. aprila 2022.

Saobraćajnica Beograd-Obrenovac-Ušće…

Ekipe JP „Putevi Srbije“ izvode radove na saobraćajnici Beograd-Obrenovac-Ušće, na lokaciji „Duboko“, na teritoriji opštine Obrenovac. Radovi na izradi betonskog kanala uz naizmenično propuštanje vozila izvodiće se u petak, 8. aprila 2022. od 7.00 do 15.00.

Paunova…

Tokom izvođenja radova na tekućem održavanju, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izvršena posebna organizacija saobraćaja u Paunovoj ulici, u zoni kućnih brojeva 63 i 81, od 6. do 10. aprila 2022.

Makenzijeva…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 11. do 15. aprila 2022. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom u Makenzijevoj. Radovi pod saobraćajem će se obavljati na raskrsnicama:

 • Kneginje Zorke – Makenzijeva (K 152), od 11. do 13. aprila;
 • Makenzijeva – Kursulina – Katanićeva (K 151), od 11. do 13. aprila;
 • Makenzijeva – Cara Nikolaja II – Čuburska (K 150), od 13. do 15. aprila.

Sekretarijat za saobraćaj moli sve učesnike u saobraćaju na povećan oprez, strpljenje i razumevanje.

Tadije Sondermajera…

Tokom radova na priključivanju stambenog objekta na fekalnu i kišnu kanalizaciju, koje izvodi „New Venture RED“ d.o.o. od 4. do 11. aprila 2022. biće zatvorena za saobraćaj Ulica Tadije Sondermajera po fazama.

Kikindska…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju, biće zatvorena ulica Kikindska u Borči, od 4. do 12. aprila 2022.

Astrid Lindgren…

Tokom izvođenja radova „Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju J.P.“ za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Astrid Lindgren, u kompleksu kruga „Ikea“, do 10. aprila 2022.

Cara Dušana (Zemun)…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmena u režimu saobraćaja u Cara Dušana u Zemunu, na delu od Banatske do Niške ulice, od 5. do 11. aprila 2022.

Svetog Nikole…

Tokom redovnog održavanja JKP „Beograd put“ biće zatvorena za saobraćaj Svetog Nikole, na delu od Veljka Dugoševića do Varovničke, do 10. aprila 2022.

Cetinjska (Zemun)…

Tokom izvođenja radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže na području starog jezgra Zemuna, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Cetinjskoj, od raskrsnice sa Senjskim trgom i Oračkom do raskrsnice sa Vasilija Vasiljevića, po fazama:

 • faza 3: zatvoreno za saobraćaj u Cetinjskoj, od sredine Cetinjske do raskrsnice sa Svetosavskom, do 6. aprila 2022;
 • faza 4: zatvoreno za saobraćaj u Cetinjskoj, od raskrsnice sa Svetosavskom do raskrsnice sa Vasilija Vasiljevića, od 7. do 14. aprila 2022.

Lazara Kujundžića i Visoka…

Tokom radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, doći će do izmena režima saobraćaja u ulicama Visokoj, od kraja slepog dela ulice do Lazara Kujundžića, i u ulici Lazara Kujundžića, između ulica Visoke i Vidakovićeve, na teritoriji opštine Čukarica, do 9. aprila 2022, po fazama.

Vojvode Šupljikca…

Dana 16. aprila 2022. doći će do izmene režima saobraćaja, zatvaranja saobraćaja, zauzeća kolovoza, trotoara i četiri parking mesta u Ulici vojvode Šupljikca ispred KP 6964/1 KO Zvezdara tokom radova koje izvodi „ZP Investment“ d.o.o, a zbog demontaže krana.

Petlja „Šimanovci“ – petlja „Dobanovci“ (desna strana)…

U toku svetlog dela dana, 16. aprila 2022, izvodiće se radovi na zaštitnoj ogradi na državnom putu I A reda broj 3, na deonici petlja „Šimanovci“ – petlja „Dobanovci“ (desna strana, u smeru Šid-Beograd, na km 91+000), saopšteno je iz JP „Putevi Srbije“.

U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom saobraćajnom trakom.

Državni put I A reda broj 1, petlja „Lasta“ – petlja „T6″…

Ekipe JP „Putevi Srbije“ će 16. aprila 2022, izvoditi radove u periodu od 7.00 do 17.00, na mašinskom čišćenju ivičnih traka na državnom putu I A reda broj 1, na deonici petlja Lasta – petlja T6, u oba smera.

Saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom, dok će se radovi izvoditi u pokretu u zaustavnoj saobraćajnoj traci i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

13. oktobra…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica 13. oktobra, od Josipa Telarevića do Slavka Miljkovića, od 11. do 20. aprila 2022.

Sime Lozanića…

Tokom radova na izgradnji toplovodnog priključka i primarne toplotne podstanice za objekat u Sime Lozanića 5, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan trotoar i kolovoz u Sime Lozanića, od broja 5 do raskrsnice sa Koste Racina, od 8. do 19. aprila 2022.

Kir Janjina…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanje kolovoza u Kir Janjinoj ulici, do 17. aprila 2022, po fazama.

Sazonova…

Tokom izvođenja radova na izgradnji uzidanog stambenog objekta koje izvodi „Prime Propertise S117“ doći će do izmena u režimu saobraćaja i zauzeća trotoara i parking mesta u Sazonovoj bb, ispred KP 3208/6 KO Vračar u Beogradu, do 19. aprila 2022.

Raskrsnica Srebreničke i Dobrice Ćosića..

Tokom snimanja igrane serije, 21. aprila 2022, za saobraćaj biće zatvorena raskrsnica ulice Srebreničke i Dobrice Ćosića.

Maksima Gorkog – Branka Krsmanovića…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 18. do 21. aprila 2022. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom.

Radovi pod saobraćajem će se obavljati na raskrsnicama:

 • Maksima Gorkog – Cara Nikolaja II (K 149), od 18. do 20. aprila;
 • Cara Nikolaja – Mileševska (K 148), od 18. do 20. aprila;
 • Žička – Branka Krsmanovića (K147), od 19. do 21. aprila.

Nestora Žučnog…

Tokom radova na izgradnji stambenog objekta i priključivanja na kanalizacionu mrežu, koje izvodi „M Invest Rental“ d.o.o. za saobraćaj će biti zatvorena Nestora Žučnog, na deonici između Kralja Vladimira i Italijanskih partizana, od 14. do 23. aprila 2022.

(danubeogradu.rs)

loading...