Naslovna » Izlasci » Sport » Sportska takmičenja u Beogradu od 13. aprila 2022.
Sportska takmičenja u Beogradu (foto: Pixabay)
Sportska takmičenja u Beogradu (foto: Pixabay)

Sportska takmičenja u Beogradu od 13. aprila 2022.

Najavljujemo sportska takmičenja u Beogradu od srede, 13. aprila 2022: biciklističku trku „Beograd-Banjaluka 2022“ i Gradsko prvenstvo u džudu.

Biciklistička trka „Beograd-Banjaluka 2022“

Šesnaesta međunarodna biciklistička trka „Beograd-Banjaluka 2022“ biće održana od 13. do 17. aprila.

Prva i druga etapa organizuju se na teritoriji Republike Srbije, a preostali deo trke u Republici Srpskoj. Prva etapa je u Beogradu u sredu, 13. aprila, a druga etapa 14. aprila od Obrenovca do Bijeljine. Biciklistička trka „Beograd-Banjaluka“ nalazi se u kalendaru svetske biciklističke federacije UCI i ima visoku kategoriju 1, a ujedno je i kvalifikaciona za Olimpijske igre i svetsko prvenstvo.

Na trci je prethodne godine nastupio maksimalni dozvoljeni broj od 25 ekipa i 176 učesnika sa šest kontinenata i 31 nacije, a ove godine interesovanje je još veće. Pored promovisanja biciklističkog sporta, regionalne, evropske i svetske saradnje, organizacija ove manifestacije doprinosi razvijanju Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama potpisanog između Republike Srbije i Republike Srpske.

Sreda, 13. april – prva etapa… Bulevar Nikole Tesle – kružna trka:
17.00… zatvaranje saobraćaja za druge učesnike u saobraćaju u Bulevaru Nikole Tesle na stazi Ušće prema saobraćajnom elaboratu;
17.00… dolazak ekipa na start;
18.00… start prve ekipe;
19.00… proglašenje najboljih i ceremonija otvaranja;
20.00… puštanje redovnog saobraćaja u Bulevaru Nikole Tesle.

Trasa prve etape: Kružna na Ušću: Start/cilj – Bulevar Nikole Tesle – ispred Palate Srbija – pravo – Bul. Nikole Tesle – polukružno u Bulevar Nikole Tesle (pre Brankovog mosta) – pravo Bulevar Nikole Tesle do raskrsnice sa Ulicom Trešnjin cvet – polukružno u Bulevar Nikole Tesle – pravo do cilja ispred Palate Srbija.
Dužina jednog kruga iznosi četiri kilometara.

Četvrtak, 14. april – druga etapa… Obrenovac-Bijeljina:
11.00… zatvaranje saobraćaja za druge učesnike u saobraćaja u centru Obrenovca oko startnog prostora;
12.00… nezvaničan start – Obrenovac krug;
Voze se dva kruga ulicama Miloša Obrenovića – Ljube Nenadovića – Kralja Aleksandra prvog – Kralja Petra I.
12.15… zvaničan start na raskrsnici ulica Vojvode Mišića i Ljube Nenadovića u pravcu Šapca;
12.30… otvaranje saobraćaja za druge učesnike u Obrenovcu.

Organizator je Biciklistički savez Srbije.

Prvenstvo u džudu

Gradsko prvenstvo u džudu za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola grada Beograda u školskoj 2021/22. godini održaće se 21. aprila u Voždovačkom centru „Šumice“.

Prvenstvo organizuje Beogradska asocijacija za školski sport uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i Džudo saveza Beograda. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.