Naslovna » Porodica » Deca » Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce od 11. aprila 2022.
Tim za škole - nastava za osnovce i srednjoškolce (foto: Kimberly Farmer / Unsplash)
Tim za škole - nastava za osnovce i srednjoškolce (foto: Kimberly Farmer / Unsplash)

Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce od 11. aprila 2022.

Tim za škole doneo je novu odluku koja će važiti od ponedeljka, 11. aprila 2022, za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici će pohađati nastavu neposredno, odnosno, po prvom modelu.

Po podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 30. marta do 6. aprila 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 901 (0,12%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je dva (0,005%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 13 (0,03%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i nije bilo grupa u kojoj se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.