Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce od 18. aprila 2022.
Tim za škole - nastava (ilustracija: Pixabay)
Tim za škole - nastava (ilustracija: Pixabay)

Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce od 18. aprila 2022.

Tim za škole doneo je novu odluku koja će važiti od ponedeljka, 18. aprila 2022, za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici će pohađati nastavu neposredno, odnosno, po prvom modelu.

Učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji AP Vojvodina sledeće nedelje su na prolećnom raspustu, a za ostale poslednji dan škole sledeće nedelje je 21. april.

Prolećni raspust traje, dakle, od petka, 22. aprila, do utorka, 3. maja, pa je prvi školski dan – sreda, 4. maj 2022.

Po podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 7. do 14. aprila 2022. broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 657 (0,08%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je dva (0,005%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i nije bilo grupa u kojoj se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana. (danubeogradu.rs)