Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce od 4. aprila 2022.
Neposredna nastava u svim školama (foto: Trung Pham Quoc / Unsplash)
Neposredna nastava u svim školama (foto: Trung Pham Quoc / Unsplash)

Tim za škole: Nastava za osnovce i srednjoškolce od 4. aprila 2022.

Tim za škole doneo je novu odluku koja će važiti od ponedeljka, 4. aprila 2022, za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici će pohađati nastavu neposredno, odnosno, po prvom modelu.

Po podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je resornom ministarstvu dostavio Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 24. do 29. marta broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina bio je 1.049 (0,14 odsto).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je dva odeljenja (0,005 odsto), sa 16 i manje učenika, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 24 (0,06 odsto) odeljenja sa 17 i više učenika, koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana.

U istom periodu bila je jedna grupa (0,002 odsto) u kojoj se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika), dodaje se u saopštenju. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.