Naslovna » Izlasci » Vaskršnje manifestacije za decu od 19. aprila 2022.
Vaskršnje manifestacije: Dečje vaskršnje čarolije (foto: dvor.rs)
Vaskršnje manifestacije: Dečje vaskršnje čarolije (foto: dvor.rs)

Vaskršnje manifestacije za decu od 19. aprila 2022.

Grad Beograd i pojedine gradske opštine pripremile su zanimljive vaskršnje manifestacije za decu ali i odrasle od 19. aprila 2022.

Dečje vaskršnje čarolije

Tradicionalna manifestacija, Dečje vaskršnje čarolije, najveća je dečija manifestacija u Srbiji povodom najznačajnijeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa.

Danas je otvorena po 24. put oslikavanjem vaskršnjih jaja u Konaku kneginje Ljubice. Biće nastavljena već sutra izložbom najlepših dečijih vaskršnjih radova u galeriji RTS-a u Takovskoj.

Započeta je tokom NATO agresije 1999. godine, sa željom da se nastavi tradicija druženja dece za Vaskrs, ali i da im da nadu u vreme rata. Nastavljena je i narednih godina, postavši najveća dečija manifestacija za Vaskrs u Srbiji.

Na manifestaciji učestvuju deca svih uzrasta, od predškolaca do srednjoškolaca iz raznih krajeva Srbije.

Pokrovitelji manifestacije su SPC, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina i Grad Beograd.

Praznik deci

Turistička organizacija Čukarica i udruženje „Art gest“, uoči najradosnijeg praznika Uskrsa, po drugi put, organizovaće manifestaciju „Praznik deci„.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

U velikom parku na Banovom brdu, u Požeškoj ulici, Čukaričani i njihovi gosti moći će da uživaju u aktivnostima koje su namenjene mališanima i njihovim roditeljima, ali i starijim sugrađanima.

Dvodnevni program biće u duhu predstojećeg praznika, pa će, u četvrtak, 21. aprila, od 15.00 biti održane dečije predstave, karaoke, dečiji koncert, kviz-pokaži šta znaš, dok je u petak, 22. aprila, od 11.00, predviđeno farbanje uskršnjih jaja, druženje sa animatorima, kao i pokloni za najmlađu publiku.

Veliki uskršnji karneval

Tradicionalni Veliki uskršnji karneval u Tašmajdanskom parku i na Zemunskom keju, 23. i 24. aprila 2022, najavili smo na OVOM LINKU.

Savski venac: Vaskršnje čarolije

Vaskršnje čarolije

Opština Savski venac i ove godine organizuje manifestaciju „Vaskršnje čarolije„, koja će se održati 23. i 24. aprila 2022, ispred Konaka kneza Miloša u Topčiderskom parku.

Sve posetioce Topčiderskog parka, a naročito one najmlađe očekuje bogat kulturno-umetnički i zabavni program tokom oba dana manifestacije, u terminu od 11.00 do 14.00. Klovnovske predstave, nastup kulturno-umetničkog društva, di-džeja, plesni performansi, maskote i žongleri zabavljaće mališane, a biće organizovane i sportsko-rekreativne i likovne radionice, crtanje po licu i još mnogo iznenađenja.

Mališani su pozvani i da ponesu vaskršnja jaja, jer će se u subotu, 23. aprila, birati najlepše oslikano jaje, a u nedelju, na Vaskrs, biraće se najjače vaskršnje jaje.

Prvog dana manifestacije biće organizovano i takmičenje osnovnih škola sa teritorije opštine Savski venac. Pobednike očekuju vredne nagrade. U takmičenju za najlepše i najjače vaskršnje jaje nagrade su: za osvojeno prvo mesto – električni skejtbord, za drugo mesto – dečiji bicikl i za treće mesto – trotinet. Najmlađe posetioce očekuju i slatki paketići, baloni i drugi pokloni.

Kroz program manifestacije vodiće nas omiljeni dečiji animator Predrag Vuković Peđolino. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.