Naslovna » Turizam » Volim Beograd » Beogradske šetnje: Besplatan tematski vođeni obilazak Novog groblja
Šetnje: Obilazak Novog groblja (foto: JKP "Pogrebne usluge")
Šetnje: Obilazak Novog groblja (foto: JKP "Pogrebne usluge")

Beogradske šetnje: Besplatan tematski vođeni obilazak Novog groblja

U nedelju, 15. maja 2022, biće organizovan besplatan tematski vođeni obilazak Novog groblja, najavili su iz JKP „Pogrebne usluge“.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa pričama iz života istaknutih vojskovođa, heroja i heroina koji su svojim postignućima ostavili duboki trag u istoriji i svesti srpskog naroda, ali i šire, van okvira koji mogu da ograniče državne granice.

Zainteresovani će čuti priču o velikom Žući, zatim dogodovštine čuvenog Šilje, potom priče o čestitom i poštenom vojvodi kome je poštenje bilo iznad bilo kakvih položaja, o velikom generalu kome je izmakla titula vojvode, velikim srpskim heroinama i drugim pričama vrednim pamćenja.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Prisetiće se i običnog vojnika glorifikovanog u najznačajnijem ratnom memorijalu podignutom u Beogradu posle završetka Prvog svetskog rata – Srpskoj kosturnici branilaca Beograda 1914-1918. godine.

Početak vođenja je u 11.00, trajanje obilaska je 120 minuta, a mesto okupljanja će biti na platou kod glavne kapije Novog groblja (Ruzveltova 50).

Postioce će u obilazak voditi dr Violeta Obrenović, istoričarka umetnosti. (danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. Bila sam na obilasku Novog groblja 15. maja. Malo je reći da je vodič Violeta Obrenović izvanredna!!!