Naslovna » Izlasci » Sport » Bundesliga 2021/22, 34. kolo
Bundesliga: Kristofer Nkunku (foto: Boris Streubel / Bundesliga / Bundesliga Collection via Getty Images)
Bundesliga: Kristofer Nkunku (foto: Boris Streubel / Bundesliga / Bundesliga Collection via Getty Images)

Bundesliga 2021/22, 34. kolo

Bundesliga 2021/22, 34. kolo… Neke stvari se još ne znaju, ali znamo da je Bajern šampion, Borusija Dortmund vicešampion, a Levandovski najbolji strelac.

Po tradiciji, sve utakmice poslednjeg kola igraju se u subotu od 15.30. Iako znamo i da je Grojter Firt ispao iz lige, ali i da je Bajer Leverkuzen treći, ima još nekoliko nepoznanica koje će biti rešene već sutra.

Lajpcig, Frajburg, Union i Keln bore se za Evropu sledeće sezone, a uzbudljivo je i u borbi timova koji su na dnu tabele.

Lajpcigu je dovoljan bod za Ligu šampiona u utakmici protiv Arminije, a Arminija nema šanse za baraž čak ni sa sva tri osvojena boda (teoretski ima, ali bi bila potrebna pobeda za Ginisovu knjigu rekorda – više od osam razlike). U slučaju da Lajpcig izgubi, Frajburg bi pobedom nad Bajerom došao na četvrto mesto.

Herta bi potvrdila opstanak i bodom u Dortmundu, dok će Štutgart verovatno u plej-aut za opstanak bez obzira na ishod utakmice sa Kelnom.

I Union ima svoje planove, a u njima je zacrtana pobeda protiv Bohuma, koji sezonu završava ušuškan u sredini tabele. Bajern ide na izlet u Volfsburg, Borusija (M) dočekuje Hofenhajm, a Majnc će igrati za publiku protiv Ajntrahta.

U drugoj ligi, Šalke ima dva boda prednosti nad Verderom, a u trci za promociju u najjaču nemačku fudbalsku ligu su i Hamburger i Darmštat, pa će biti veoma uzbudljivo i u nedelju, 15. maja od 15.30, kada se igraju svi mečevi Bundeslige 2.

Prenosi najzanimljivijih mečeva, kao i pregled kola, biće emitovani na Sport klubu.

Bundesliga 2021/22, 34. kolo – raspored, satnica i tabela

Bundesliga 2021/22: 34. kolo - raspored

(danubeogradu.rs)

Tabelu obezbedio: SofaScore LiveScore

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.