Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Posvećeno Lučanu Pavarotiju
Muzikom kroz muzej: Evgenija Jeremić
Muzikom kroz muzej: Evgenija Jeremić

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Posvećeno Lučanu Pavarotiju

Koncert u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u Istorijskom muzeju Srbije (Trg Nikole Pašića 11) biće posvećen Lučanu Pavarotiju.

U četvrtak, 19. maja 2022. od 19.00, biće organizovan koncert u okviru druge sezone ovog ciklusa, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto (064/8581-296). Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 19.00.

Povodom petnaeste godišnjice od smrti slavnog tenora višestruko nagrađivani vokalni solisti Marko Živković i Evgenija Jeremić, uz klavirsku pratnju Milivoja Veljića, predstaviće duete iz opera „Boemi“ i „Travijata“, kao i solo pesme Paola Tostija i Đakoma Pućinija.

Muzikom kroz muzej: Marko Živković
Muzikom kroz muzej: Marko Živković

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Muzeja.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u petak, 20. maja od 19.00. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.