Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – jun 2022.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza - jun 2022. (foto: Brankica Andonović)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza - jun 2022. (foto: Brankica Andonović)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – jun 2022.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom juna 2022. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Marijane Gregoran…

Tokom radova na izgradnji elektroenergetskog i telekomunikacionog voda u Ulici Marijane Gregoran doći će do promena u radu linija javnog prevoza, od 24. juna do 6. avgusta 2022.

Radovi će potpuno zatvoriti Ulicu Marijane Gregoran u delu od Vojvode Micka Krstića do Ulice husinskih rudara.

 • Vozila sa linija 16 i 23 će u oba smera saobraćati ulicama Višnjičkom, Mirijevskim bulevarom, Marijane Gregoran, Salvadora Aljendea i dalje redovnim trasama.
 • Vozila sa linije 25 u smeru ka Karaburmi saobraćaće ulicama: Višnjičkom, Mirijevskim bulevarom, Marijane Gregoran, Salvadora Aljendea i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka gradu saobraćati ulicama: Salvadora Aljendea, Marijane Gregoran, Mirijevskim bulevarom, Višnjičkom, Vojvode Micka Krstića, Marijane Gregoran, Dragoslava Srejovića, Mije Kovačevića i dalje redovnom trasom.
 • Vozila sa linije 32N će u oba smera saobraćati ulicama: Višnjičkom, Mirijevskim bulevarom, Marijane Gregoran, Salvadora Aljendea do okretnice „Karaburma 2“, Salvadora Aljendea, Marijane Gregoran, Mirijevskim bulevarom i dalje redovnom trasom.

Vozila sa navedenih linija će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta i novouspostavljena stajališta.

Naselje Zuce…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Ilije Koraća (stari naziv 18. nova), na delu od ulice Mladena Đuričića (stari naziv 17. nova) do ulice Jaroslava Kratine (stari naziv 22. nova) u naselju Zuce, 25. i 26. juna 2022. doći će do promene u radu linije javnog prevoza br. 403.

Koče Kapetana…

Tokom radova na rekonstrukciji vodovodne mreže koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskovan kolovoz, kao i ukinuta parking mesta u ulici Koče Kapetana, od raskrsnice sa Makenzijevom do Molerove od 22. juna do 19. jula 2022.

Letnji red vožnje JGP i sezonske linije…

Od subote, 25. juna 2022, biće primenjen letnji red vožnje u javnom linijskom prevozu putnika, a počinju sa radom i sezonske linije. Više informacija na OVOM LINKU.

Skuplji prevoz…

Korisnici prevoza na minibus ekspres linijama E1, E2, E6 i E9 umesto 150 dinara od 21. juna 2022. ovu uslugu će plaćati 200 dinara. Karta na liniji A1, koja saobraća od Trga Slavija do aerodroma „Nikola Tesla“, umesto 300 košta 400 dinara.

Resnik…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sektora B6 obilaznice oko Beograda, od 14. jula do 1. septembra 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja ulice Kružni put Kijevo na delu od zone raskrsnice ulica Kružni put Kijevo i Patrijarha Dimitrija do kružnog toka u zoni sa ulicom Slavka Miljkovića, zbog čega će važiti sledeći režim rada linija javnog prevoza:

 • Vozila sa linija javnog prevoza br. 47 saobraćaće u oba smera ulicama Patrijarha Dimitrija, Oslobodilaca Rakovice, Oslobođenja, 13. oktobra, Sretena Popovića, Palih boraca, Podavalska, Slavka Miljkovića i dalje redovnim trasama.
 • Vozila sa linija javnog prevoza br. 94 saobraćaće u oba smera ulicama Slavka Miljkovića, Milorada Jankovića Doce, 13. oktobra, Oslobođenja, Oslobodilaca Rakovice, Patrijarha Dimitrija i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije br. 94 će na izmenjenom delu trasa koristiti postojeća, kao i novouspostavljena stajališta:

u smeru ka Resniku:

 • 13. oktobra (šifra st: 3530) – u Ul. 13. oktobra, 35 metara nakon kolskog prilaza kućnog br. 12, naspram betonskog ED stuba u visini kućnog br. 7;
 • Milorada Jankovića Doce (šifra st: 3648) – u Ul. Slavka Miljkovića ispred objekta sa kućnim brojem 12;

u smeru ka gradu:

 • Milorada Jankovića Doce (šifra st: 3649) – u Ul. Slavka Miljkovića ispred objekta sa kućnim brojem;
 • 13. oktobra (šifra st: 3519) – u Ul. 13. oktobra, naspram kolskog prilaza kućnog br. 12, 18 metara nakon betonskog ED stuba.

Linija 313…

Tokom izvođenja treće faze radova na redovnom održavanju u Vojvode Stepe Stepanovića (Kaluđerica), na delu od Živorada Jakovljevića prema naselju Leštane u dužini od 150 metara, od 20. juna do 1. jula 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća predmetne deonice, pa će vozila sa linije javnog prevoza br. 313 saobraćati u oba smera saobraćati ulicama:

 • Vojvode Stepe Stepanovića, Žikice Jovanovića Španca, Dragoljuba Stojanovića, Milana Rakića, Save Kovačevića, Proleterskih brigada, Smederevski put, Save Kovačevića, Maršala Tita, Zabranska i dalje redovnom trasom do okretnice Leštane (Ravan).

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Oblakovska, Save Kovačevića, Mostarska i Mileta Cerovca…

Tokom radova koje izvodi grad Beograd, za potrebe Direkcije za građansko zemljište i izgradnju Beograda JP, radovi će se obavljati pod saobraćajem u Oblakovskoj, Save Kovačevića, Mostarskoj i Mileta Cerovca, od 25. juna 2022. do 10. januara 2023.

Čika Ljubina…

Zbog radova na popravci oštećenja javne saobraćajne površine u Čika Ljubinoj ulici, na delu od Zmaj Jovine do Laze Pačua, koje će izvoditi PP „GP Invest gradnja“ d.o.o, od 24. juna do 22. jula 2022, menja se režim rada linije „Vrabac“ na sledeći način:

 • vozila sa linije „Vrabac“ će saobraćati: Obilićev venac – Kneza Mihaila – Kralja Petra i dalje redovnom trasom.

Akademska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže na području starog jezgra Zemuna u regulaciji postojećih saobraćajnica, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Akademskoj, od raskrsnice sa Avijatičarskim trgom do raskrsnice sa Štrosmajerovom, po fazama:

 • Faza 1: zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u zoni raskrsnice Akademske i Avijatičarskog trga, od 20. do 24. juna 2022;
 • Faza 2: zatvoren saobraćaj, zauzet i rakopan kolovoz u Akademskoj, od raskrsnice sa Avijatičarskim trgom do kolskog ulaza u zgradu komande vazduhoplovstva, od 25. juna do 19. jula 2022;
 • Faza 3: zatvoren saobraćaj, zauzet i rakopan kolovoz u Akademskoj, od kolskog ulaza u zgradu komande vazduhoplovstva do raskrsnice sa Štrosmajerovom, od 20. jula do 8. avgusta 2022.

Dr Dragoslava Popovića…

Tokom izvođenja radova „Deming Proinvest“ d.o.o. i „Deming“ d.o.o. na izgradnji obostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta zbog snabdevanja gradilišta građevinskim materijalima, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Ulici dr Dragoslava Popovića ispred broja 3, i to danima:

 • 24. juna,
 • 2, 7, 13, 23. i 29. jula,
 • 4, 12. i 20. avgusta 2022.

Beogradska…

Tokom radova JP „Srbijagas“ na izgradnji distributivnog čeličnog gasovoda u naselju Veliko Selo GO Palilula, u Beogradskoj ulici na delu od raskrsnice sa Omladinskom do Maršala Tita doći će do izmene u režimu saobraćaja od 22. do 25. juna 2022.

Raskrsnice…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će se u periodu od 20. do 24. juna 2022. nastaviti radovi na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom. Radovi pod saobraćajem će se obavljati na sledećim raskrsnicama:

 • Bulevar Mihajla Pupina – Džona Kenedija (K264), od 20. do 22. juna;
 • Kralja Petra – Uzun Mirkova (K295), od 22. do 24. juna.

Grčića Milenka i Gročanska…

Usled radova koje izvodi Direkcije za građansko zemljište i izgradnju Beograda JP, doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskovanja delova kolovoza u Grčića Milenka i Gročanskoj od 16. juna do 15. jula 2022.

Ilije Čalića…

Zbog radova koje izvode „Putevi Srbije“ za saobraćaj će biti zatvorena ulica Ilije Čalića, u delu od Avalske do Učitelja Mihailovića i od Učitelja Mihailovića do Milorada Ćirića.

Radovi će se obavljati u dve faze:

 • prva faza: od 14. 26. juna 2022;
 • druga faza: od 27. juna do 8. jula 2022.

Bulevar oslobođenja…

Tokom radova koje izvodi GSP „Beograd“ za saobraćaj će biti zatvoren Bulevar oslobođenja u tramvajskim bašticama na mostu „Autokomanda“ od 17. juna do 16. jula 2022.

Kopaonička…

Zbog radova koje izvode „Putevi Srbije“ za saobraćaj će biti zatvorena ulica Kopaonička, u delu od ulice Solunskih boraca do ulice Emila Zole i od ulice Emila Zole do ulice Petefijeve.

Radovi će se obavljati u dve faze:

 • prva faza: od 14. do 26. juna 2022;
 • druga faza: od 27. juna do 8. jula 2022.

Tunel Lipak…

Od 20. do 23. juna 2022, od 9.00 do 17.00, izvodiće se radovi u desnoj cevi tunela Lipak na državnom putu I A reda broj 1, na deonici petlja Ostružnica – petlja Orlovača, u smeru ka Bubanj potoku, saopšteno je iz JP „Putevi Srbije“.

U toku izvođenja radova doći će do zauzeća jedne saobraćajne trake dok će se saobraćaj odvijati slobodnom saobraćajnom trakom. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Tramvajske linije 10L I 14L…

Zbog radova na pregledu i popravci elemenata tramvajske pruge (dilatacija na mostu „Autokomanda“ u Bulevaru oslobođenja), koje će izvoditi OJ „Elektrograđevinska operativa“, od 13. juna do 16. jula 2022. JKP GSP „Beograd“ menja režim rada tramvajskih linija, na sledeći način:

 • ukidaju se tramvajske linije 10L i 14L;
 • tramvajske linije 2 i 6 biće pojačane.

Od 31. maja, zbog radova na ispravljačkoj stanici, tramvajska linija 9L saobraća na relaciji Blok 45 – Trg Slavija, dok autobuska linija 9A na relaciji Trg Slavija – Banjica.

Mosorska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji jednostrano uzidanog stambenog objekta, a zbog dopreme građevinskog materijala, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz i trotoar u Mosorskoj ispred broja 12, od 14. juna do 14. jula 2022. (utorkom i četvrtkom).

Ugrinovačka…

Tokom radova na izgradnji fekalne kanalizacije, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, za saobraćaj će biti zatvorena Ugrinovačka, u delu od Tršćanske do Branka Pešića u Zemunu, od 15. do 22. juna 2022.

Pere Ćetkovića i Dr Nike Miljanića…

Tokom izvođenja radova na otklanjanju okolnosti kojima se ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi, objekata i saobraćaja, na postojećim linijskim infrastrukturnim objektima koji su u nadležnosti JKP „Beogradske elektrane“, biće zatvorene za saobraćaj deonice ulica Pere Ćetkovića i Nike Miljanića, po fazama, u periodu od 6. juna do 4. avgusta 2022.

 • Faza 1: Pere Ćetkovića na raskrsnci sa Dr Nike Miljanića, od 6. do 12. juna 2022.
 • Faza 2: Raskrsnica Pere Ćetkovića i Dr Nike Miljanića, od 13. do 19. juna 2022.
 • Faza 3: Dr Nike Miljanića, od 20. juna do 5. jula 2022.
 • Faza 4: Dr Nike Miljanića, od 6. do 20. jula 2022.
 • Faza 5: Dr Nike Miljanića, od 21. jula do 4. avgusta 2022.

Vojislava Ilića…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja, zauzet i raskopan deo kolovoza i trotoara u Vojislava Ilića od br. 141 do br. 143, od 4. juna do 13. jula 2022.

Sremska…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Sremske ulice sa infrastrukturom u postojećoj regulaciji sa uklapanjem u postojeće stanje ulica Maršala Birjuzova, Terazije, Knez Mihailova i Kolarčeva, u skladu sa faktičkim stanjem na terenu, na delovima katastarskih parcela 2155/1, 2211/1, 2213, 2917, 2922, 2076, 2885, 1848 i 2886 KO Stari grad, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Maršala Birjuzova, od pešačkog prolaza ka Zelenom vencu do Sremske i u Sremskoj, od Maršala Birjuzova do Knez Mihailove, zauzet i raskopan trotoar u Knez Mihailovoj, na delu između Sremske, Terazija i Kolarčeve, zauzet deo kolovoza i taksi stajališta na Terazijama, zbog formiranja koridora za pešake i izmenjen režim saobraćaja u Kolarčevoj, na delu od Makedonske do Terazija, od 4. juna do 21. septembra 2022, po fazama.

 • Faza 1
  Zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Maršala Birjuzova, od pešačkog prolaza ka Zelenom vencu do Sremske i u Sremskoj, od Maršala Birjuzova ka Knez Mihailovoj (do kolskog ulaza u objekat u Sremskoj 3).
 • Faza 2
  Zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Sremskoj, od kolskog ulaza u objekat u Sremskoj 3 do Knez Mihailove.
 • Faza 3
  Zauzet i raskopan trotoar u Knez Mihailovoj, na delu između Sremske i Terazija i zauzet deo kolovoza i taksi stajališta na Terazijama.
 • Faza 4
  Zauzet i raskopan trotoar u Knez Mihailovoj, na delu između Terazija i Kolarčeve i izmenjen režim saobraćaja u Kolarčevoj, na delu od Makedonske do Terazija.

Ikarbus – Grmeč nova 1…

Tokom izvođenja radova na zaštiti i izmeštanju postojećih elektroenergetskih objekata, koje izvode Sekretarijat za komunalne i stambene poslove – Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, „Elektrodistribucija Srbije“ d.o.o. i „Telekom Srbija“ a.d. biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan deo kolovoza u saobraćajnici S9 na delu od Ikarbusa do Grmeč nova 1, od 1. juna do 31. jula 2022.

Tramvajske linije 9, 10 i 14…

Iz Sekretarijata za javni prevoz su saopštili da će tokom rekonstrukcije postrojenja u IS „Autokomanda“ u Ulici vojvode Stepe do 16. jula 2022. doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova biće obustavljen tramvajski saobraćaj u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu, pri čemu će linije javnog prevoza funkcionisati na sledeći način:

 • na liniji 9, saobraćaj će se odvijati na relaciji Blok 45 – Trg Slavija a tramvaji će nositi oznaku 9L;
 • na liniji 10, saobraćaj će se odvijati na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Trg oslobođenja a tramvaji će nositi oznaku 10L;
 • na liniji 14, tramvaji će saobraćati na relaciji Ustanička – Trg oslobođenja i nosiće oznaku 14L;
 • uspostavlja se privremena autobuska linija 9A koja će saobraćati na relaciji Trg Slavija – Banjica 2.

Tramvaji marke „CAF“ neće raditi na linijama 10 i 14. Uspostavlja se privremeno stajalište „Vračarska“ za liniju 9A u oba smera u Baštovanskoj ulici u visini tramvajskog stajališta, dok se ukida terminusno stajalište „Banjica“ (dolazno i polazno). Autobusi sa linije 9A koristiće postojeća stajališta javnog prevoza duž definisane trase kretanja.

Voz Beograd Centar – Novi Sad…

„Srbija Voz“ a.d. obaveštava korisnike svojih usluga da će na novosadskoj pruzi, od 1. juna 2022, jedan Inter Cityvoz saobraćati kao Regio Expres voz.

Inter City voz, koji iz stanice Beograd Centar za Novi Sad polazi u 17.30, saobraćaće kao Regio Expres voz i stajaće u usputnim stanicama: Novi Beograd, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška i Sremski Karlovci. Voz neće saobraćati vikendom i u dane državnog praznika.

Bulevar oslobođenja…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže, koje izvodi Grad Beograd, za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, u postojećoj regulaciji saobraćajnice Bulevar oslobođenja, biće zauzet i raskopan deo kolovoza u Bulevaru oslobođenja, od Beranske do raskrsnice (sa kružnim tokom saobraćaja) sa Crnotravskom i Save Maškovića, do 5. jula 2022, po fazama.

 • Faza 1: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ul. Beranskom.
 • Faza 2: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ul. Beranskom.
 • Faza 3: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, na delu od ul. Beranske do ul. Bebelove.
 • Faza 4: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, na delu od ul. Beranske do ul. Bebelove.
 • Faza 5: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, na delu od ul. Beranske do ul. Bebelove.
 • Faza 6: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ul. Bebelovom.
 • Faza 7: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ul. Bebelovom.
 • Faza 8: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice (sa kružnim tokom saobraćaja) sa ul. Crnotravska i ul. Save Maškovića.
 • Faza 9: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice (sa kružnim tokom saobraćaja) sa ul. Crnotravska i ul. Save Maškovića.

Bulevar patrijarha Pavla…

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice Bulevar patrijarha Pavla i dvokolosečne tramvajske pruge sa pratećom infrastrukturom, II etapa od km 1+940.00 do Pere Velimirovića opštine Rakovica, biće izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru patrijarha Pavla, II etapa, od km 1+940.00 do raskrsnice sa Pere Velimirovića, do 1. oktobra 2022.

Tramvajske okretnice „Kluz“ i „Beko“…

Tokom izvođenja radova koje obavlja GSP „Beograd“ na pregledu i popravci tramvajske pruge – skretnica br. 75 u Bulevaru kralja Aleksandra (zona okretnice „Kluz“) i br. 77 u Bulevaru vojvode Bojovića (zona okretnice „Beko“) po fazama će dolaziti do izmene režima saobraćaja u noćnim satima do 26. juna 2022.

Ostroška…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena Ostroška, do 6. jula 2022.

Laze Jovanovića Porcije…

Tokom izvođenja radova na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije koje obavlja Direkcija za građevinsko zemljište i igradnju Beograda JP do 29. juna 2022, Laze Jovanovića Porcije od Ugrinovačke do Ulice cara Dušana biće zatvorena za saobraćaj po fazama.

 • Faza 2, zatvaranje saobraćaja u Laze Jovanovića Porcija od raskrsnice sa Cara Dušana do OŠ „Sonja Marinković“, od 1. do 29. juna 2022.

Uroševačka, Jelezovačka i Slavka Miljkovića…

Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne i atmosferske kanalizacije, koje izvodi Grad Beograd za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, biće izmenjen režim saobraćaja u ulicama Uroševačkoj, Jelezovačkoj i Slavka Miljkovića, na delu od Slavka Miljkovića do Dragoslava Petrovića, od Dragoslava Petrovića do Jelezovačke i u raskrsnici Slavka Miljkovića i Jelezovačke, do 27. juna 2022.

Linija 313…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici vojvode Stepe Stepanovića (Kaluđerica), na delu od Živorada Jovanovića do Žikice Jovanovića Španca, do 25. jula 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza br. 313 saobraćati na sledeći način:

 • vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vojvode Stepe Stepanovića, Živorada Jakovljevića, Svetislava Ristića, Žikice Jovanovića Španca, Vojvode Stepe Stepanovića i dalje redovnom trasom;
 • vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Trg Zorana Đinđića…

Tokom radova JP „Putevi Srbije“ na izgradnji privremene devijacije 4 na mestu izgradnje petlje (nadvožnjaka) na Surčinskom putu, tercijarna saobraćajnica u produžetku Trga Zorana Đinđića, u zoni petlje Surčin-jug, biće zatvorena za saobraćaj do 31. oktobra 2022.

Narodnog fronta, Beogradska i Vučkova…

Tokom izvođenja radova koje obavlja JP „Putevi Srbije“ na održavanju državnog puta II-B reda broj 350, Narodnog fronta Dražanj km 0+000 do km 1+500, L=1,5 km, biće odobreno tehničko regulisanje saobraćaja u Beogradskoj, od raskrsnice sa 7. jula do raskrsnice sa Narodnog fronta i Vučkovom i u Vučkovoj, od raskrsnice sa Sarajevskom do raskrsnice sa Beogradskom i Narodnog fronta, do 14. septembra 2022. biće zatvorena za saobraćaj.

Naselje Dražanj…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici narodnog fronta (državni put IIB reda br.350) u naselju Dražanj u Grockoj, na delu od zone raskrsnice Beogradske i Vučkove, doći će do promena u radu linija javnog prevoza narednih 1.500 metara prema naselju Umčari.

Do 14. septembra 2022. zatvaraju se pomenute deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

Vozila na linijama 351, 352, 352A, 355 i 355B u oba smera, zatim na linijama 355A i 361B u smeru ka Dražnju i linijama 353 i 361L u smeru ka Šumicama saobraćaće do stajališta „Umčari (Šefkać)“, gde će vršiti promenu smera kretanja na raskrsnici Nemanjine i Narodnog fronta.

Autobusi na liniji 350 u oba smera saobraćaće pod oznakom 350L na relaciji Dražanj – Vučkova – Beogradska – Raljska – Senajska – Srećka Jovanovića – naplatna rampa „Mali Požarevac“ – Auto-put za Niš – naplatna rampa „Umčari“ – Moše Pijade – Umčari – Maršala Tita – Dobrivoja Mihajlovića – Živkovac.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog prevoza.

Vojvode Stepe, Dušana Jovanovića i Bulevar Peka Dapčevića…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmena režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanje delova kolovoza, trotoara i parking mesta u ulicama Vojvode Stepe (sporedni deo), Dušana Jovanovića i Bulevar Peka Dapčevića (sporedni deo), po fazama, na teritoriji opštine Voždovac, do 10. jula 2022.

Kej oslobođenja…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Keja oslobođenja, koje izvodi Sekretarijat za investicije, do 21. juna 2022. za saobraćaj će biti zatvorena ulica Kej oslobođenja, od Marka Nikolića do Zmaj Jovine i od Karamatine do Njegoševe.

Jana Kolara i Mirka Poštića…

Tokom radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, doći će do zatvaranja saobraćaja u Jana Kolara od kraja slepog dela do Mirka Poštića i Mirka Poštića od kraja slepog dela do Lješke, do 11. jula 2022, po fazama.

Prokupačka…

Tokom radova koje obavlja „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. na železničkoj stanici Beograd Centar – konstrukcija do kote 105 za saobraćaj će biti zatvorena ulica Prokupačka od br. 43 do br. 53, do 25. jula 2022.

Kružni put Kijevo i Slavka Miljkovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ d.o.o. i JP „Putevi Srbije“ na izgradnji dela obilaznice oko Beograda, deonica autoputa E-70 i E-75, Dobanovci-Bubanj potok, sektor 5, od petlje „Orlovača“, do tunela „Straževica“, biće zatvoren saobraćaj u Kružnom putu Kijevo od raskrsnice sa Patrijarha Dimitrija do kružne raskrsnice sa Slavka Miljkovića i Državnim putem IIA-154 i Slavka Miljkovića od raskrsnice sa Kružnim putem za Kijevo do raskrsnice sa Miodraga Bulatovića, na teritoriji opština Rakovica, do 1. septembra 2022.

Miodraga Bulatovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ i JP „Putevi Srbije“ na obilaznici oko Beograda Sektor B6, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Miodraga Bulatovića do 1. septembra 2022.Radovi u toku

Kej oslobođenja…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Keja oslobođenja doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zatvaranje kolovoza Keja oslobođenja na delu od Stevana Markovića do Marka Nikolića. Linije javnog prevoza će funkcionisati na sledeći način:

 • linije 703L1, 705 i 706E u smeru prema Keju oslobođenja saobraćaju ulicama Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Marka Nikolića, Terminus, a u smeru od Keja oslobođenja redovno;
 • vozila sa linija 703L1, 705 i 706E će u smeru ka Keju oslobođenja koristiti stajalište „Trg Branka Radičevića“;
 • linije 82, 88, 610 i 611 – zbog nemogućnosti prolaska do terminusa Kej oslobođenja, vozila sa ovih linija saobraćaju na trasi Аvijatičarski trg Glavna, Trg Branka Radičevića, Cara Dušana, Dobrovoljačka, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana, Trg Branka Radičevića, Karamatina, Kej oslobođenja, Marka Nikolića, Kej oslobođenjа.

***

Nastavak radova po fazama teče po planiranoj dinamici. Za saobraćaj je zatvoren deo od Ulice Marka Nikolića do Mornarske. Radovi se istovremeno izvode na potezu od Njegoševe ulice do kraja keja.

***

Tokom asfaltiranja u sklopu radova na rekonstrukciji, koje izvodi Sekretarijat za investicije, za saobraćaj će biti zatvoren Kej oslobođenja, od Stevana Markovića do Zmaj Jovine, 11. i 12. juna 2022.

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Spasovdanska litija…

Zbog litije povodom Spasovdana, slave grada Beograda, u četvrtak, 2. juna 2022, doći će do izmena u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza. Sve informacije objavili smo na OVOM LINKU.

Golsvordijeva…

Tokom izvođenja radova na izgradnji ugaonog dvostranog poslovnog objekata, koje izvodi Granit Invest d.o.o. a zbog postavke krana, biće zatvorena za saobraćaj Golsvordijeva, od Bulevara kralja Aleksandar do Hadži Đerine, dana 5. juna 2022.

Novi Beograd…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će do 3. juna 2022. doći do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom na Novom Beogradu.

Radovi pod saobraćajem će se obavljati na sledećim raskrsnicama:

 • Bulevar Mihajla Pupina – Aleksinačkih rudara (K266), do 3. juna 2022;
 • Pariske komune – Otona Župančića (K269), od 1. do 3. juna 2022;
 • Pariske komune – pešački prelaz (K269A), od 1. do 3. juna 2022.

Joze Šćurle…

Tokom izvođenja radova na izgradnji stanice za snabdevanje gorivom „Zmaj I“ na KP 16427 KO Zemun, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Joze Šćurle, od raskrsnice sa Krivudavom u dužini od 170 metara, do 5. juna 2022.

Žikice Jovanovića, Esad Pašina, Stevana Lilića i Kralja Vladimira…

Tokom radova na rekonstrukciji ulične vodovodne mreže i izgradnji nove ulične kanalizacije, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, na snazi će biti izmenjen režim saobraćaja u Kralja Vladimira, od Žikice Jovanovića do Ulice vojvode Stepe i u Kralja Vladimira ugao sa Vojvode Stepe do 9. juna 2022.

Mihaila Gavrilovića…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambenog objekta, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Mihaila Gavrilovića ispred broja 23 i ukinuta četiri parking mesta u Mihaila Gavrilovića preko puta broja 23, 6. i 13. juna 2022.

Bože Jankovića…

Tokom izvođenja betonskih radova na izgradnji jednostrano-uzidanog stambeno-poslovnog objekta, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz i trotoar u Bože Jankovića, na delu od raskrsnice sa Piroćančevom do raskrsnice sa Vojvode Stepe, 2, 4, 7, 9. i 11. juna 2022.

Pionirska…

Tokom realizacije biciklističke trke Belgrade Grand Women Tour, za saobraćaj će biti zatvorena Pionirska ulica 4. juna 2022. od 11.00 do 19.30.

Ilije Garašanina…

Tokom radova na rekonstrukciji ulice, koje izvodi Sekretarijat za investicije, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz, trotoar i parking mesta u Ilije Garašanina od broja 15 do Ulice majora Ilića, do 4. juna 2022.

Zadušnice

Zbog Zadušnica, 11. juna 2022, biće izmena u saobraćaju na beogradskim grobljima i na pojedinim linijama javnog gradskog prevoza. INFO.

Balkanska…

Tokom izvođenja radova na čišćenju kolektora u ulici Balkanska, na delu od Nemanjine do Admirala Geprata doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi u periodu od 8. do 10. juna 2022. u vremenskim intervalima od 9.00 do 13.00.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranje predmetne deonice za saobraćaj, pri čemu će:

 • vozila sa linija br. 52, 53, 56 i 56L u smeru ka Zelenom vencu saobraćati ulicama Savska, Savski trg, Karađorđeva, Crnogorska i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linija br. 78, 83 i EKO2 u smeru ka Starom savskom mostu saobraćati ulicama Nemanjina, Savski trg, Karađorđeva i dalje redovnim trasama.

Bulevar dr Zorana Đinđića…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 6. do 10. juna 2022. biti nastavljeni radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom na Novom Beogradu. Radovi pod saobraćajem će se obavljati na sledećim raskrsnicama:

 • Bulevar dr Zorana Đinđića – Narodnih heroja (K272), od 6. do 8. juna 2022;
 • Bulevar dr Zorana Đinđića – Studentska nova I (K274), od 6. do 8. juna 2022;
 • Bulevar dr Zorana Đinđića – pešački prelaz kod škole Ivan Gundulić (K273), od 8. do 10. juna 2022.

Okretnica „Beograd na vodi“…

Tokom izvođenja radova na sanaciji kvara na magistralnom cevovodu unutar okretnice „Beograd na vodi“ od 3. do 9. juna 2022, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Linije JLPP koje koriste terminus „Beograd na vodi“ neće moći da izlaze sa istog, tako da vozila tokom ovih sedam dana neće ni ulaziti u terminus, već će prolaziti spoljnom saobraćajnicom (pored izlaza iz garaže TC „Galerija“), iza nosećeg stuba mosta „Gazela“ i dalje se vraćati prema Bulevaru Vudroa Vilsona.

 • Uspostavlja se privremeno polazno stajalište za linije br. 91, 92, 551 i 553 u ulici Bulevar Vudroa Vilsona na poziciji oko 50 metara posle zone raskrsnice ulice na izlazu iz okretnice prema Bulevaru Vudroa Vilsona sa ulicom Bulevar Vudroa Vilsona (pozicija gde je nekada bilo stajalište za ove linije).
 • Vozila sa linija br. 3A, 46, 51, 511, 601 i EKO 2 će kao polazno stajalište koristiti stajalište „TC Galerija“.
 • Zbog nemogućnosti prilaza okretnici, vozila sa linije EKO 2 će se puniti isključivo na terminusu SRC „Milan Gale Muškatirović“.

Cvetanova ćuprija…

Tokom radova na održavanju kolovoza, koje izvodi JP „Putevi Srbije“, biće zatvoren saobraćaj, zauzet deo kolovoza u Ul. Cvetanova ćuprija, od raskrsnice sa Momira Cenića i u Pavla Savića do Slobodana Vitanovića, u dužini od 350 m, od 1. do 15. juna 2022.

Terazijski tunel…

U okviru redovnog održavanja i radova koje JKP „Beograd put“ izvodi na pranju Terazijskog tunela, doći će do izmena u režimu saobraćaja i zatvaranja saobraćaja u jednom smeru, pri čemu se drugom polovinom kolovoza saobraćaj odvija jednosmerno ka Novom Beogradu. Vozila koja dolaze iz smera Novog Beograda se preusmeravaju u Prizrensku ulicu. Radovi će se izvoditi u dve faze.

 • II faza: smer ka Nušićevoj, od Prizrenske do Dečanske, do 8. juna 2022. od 22.00 do 6.00.

Milovana Nićiforovića, Vuka Karadžića i Stevana Filipovića…

Tokom trajanja radova JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ na rekonstrukciji u zaštitnom pojasu distributivne vodovodne mreže F110 ulica Milovana Nićiforovića i Vuka Karadžića, do 8. juna 2022. doći će do izmena u režimu saobraćaja i zatvaranja saobraćaja u ulicama Milovana Nićiforovića, Vuka Karadžića i Stevana Filipovića, po fazama:

 • faza 5A: izmena režima saobraćaja u Stevana Filipovića, od raskrsnice sa Milovana Nićiforovića prema Sremčici, do 3. juna 2022;
 • faza 5B: izmena režima saobraćaja u Stevana Filipovića, prelaz preko polovine kolovoza, od 4. do 8. juna 2022.

Dr Dragoslava Popovića…

Tokom izvođenja radova koje obavljaju „Deming Proinvest“ d.o.o, „Deming“ d.o.o, na izgradnji obostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, a zbog snabdevanja gradilišta građevinskim materijalima, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Dr Dragoslava Popovića ispred broja 3 i zauzeta četiri parking mesta u Dr Dragoslava Popovića preko puta broja 3 i to 2. i 10. juna 2022.

Andre Nikolića…

Tokom snimanja filma „Lančana reakcija“ za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Andre Nikolića, dana 10. juna 2022. od 14.00 do 19.00.

Linije 2 i 11…

Zbog radova na tramvajskim šinama u Bulevaru vojvode Bojovića, na delu posle terminusa „Pristanište“, od subote, 18. juna od 00.30, do 20. juna 2022. do 00.30, menja se režim rada linija JGP-a, saopšteno je iz GSP „Beograd“.

 • Tramvaji sa linije 2 će celodnevno saobraćati na relaciji: Kalemegdan /Donji grad/ – Vukov spomenik – Pristanište i nosiće oznaku 2L.
 • Tramvajska linija 11 saobraćaće na relaciji Blok 45 – Pristanište i nosiće oznaku 11L.

Privremeno se ukidaju stajališta „Kalemegdan“, u oba smera, za linije 2 i 11, „Tadeuša Košćuška“, u oba smera, i terminus „Kalemegdan / Donji grad/“ za liniju 11.

Linija 19…

Zbog radova na trolejbuskoj kontaktnoj mreži u Ustaničkoj ulici, na delu od okretnice „Konjarnik“ do Ulice Vojislava Ilića (smer ka Šumicama), od 18. juna od 00.30 do 20. juna 2022. do 3.30, doći će do izmene režim rada trolejbuske linije 19.

U subotu i nedelju, linija 19 se ukida celodnevno.

Hilandarska i Palmotićeva…

Tokom snimanja serije „Nemirni“ za saobraćaj će biti zatvorena Hilandarska, od Jelene Ćetković do Palmotićeve, od 17. juna u 19.00 do 18. juna 2022. u 7.00 i Palmotićeva od Koste Stojanovića do Džordža Vašingtona, 18. juna 2022. od 19.00 do 24.00.

Bulevar maršala Tolbuhina…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će od 13. do 17. juna 2022. biti nastavljeni radovi na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom na Novom Beogradu. Radovi pod saobraćajem će se obavljati na sledećim raskrsnicama:

 • Bulevar maršala Tolbuhina – Otona Župančića (K268), od 13. do 15. juna;
 • Bulevar maršala Tolbuhina – Palmira Toljatija (K267), od 13. do 15. juna;
 • Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar maršala Tolbuhina (K265), od 15. do 17. juna.

Kraljevačka…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće zatvorena za saobraćaj Kraljevačka od Vitanovačke do Ljube Kovačevića, od 3. do 15. juna 2022. i od Vitanovačke do Vojvode Đurovića, od 16. do 19. juna 2022.

Ustanička…

Tokom radova koje izvodi GSP „Beograd“, biće izmenjen režim saobraćaja, zauzet deo kolovoza u Ustaničkoj od Vojislava Ilića do trolejbuske okretnice „Ustanička“, smer ka okretnici „Ustanička“ (faza 1), od 4. juna od 00.30 do 6. juna 2022. do 3.30; i izmenjen režim saobraćaja, zauzet deo kolovoza u Ustaničkoj, od okretnice „Ustanička“ do Vojislava Ilića, smer ka Vojislava Ilića (faza 2), od 18. juna od 00.30 do 20. juna 2022. do 3.30.

Kovinska i Dolovska…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže u zaštitnom pojasu i regulaciji postojećih saobraćajnica u ulicama Kovinska i Dolovska i delu Zrenjaninskog puta na KP 630, 652 i 1662/18 KO Krnjača, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Kovinskoj i Dolovskoj, po fazama, do 16. juna 2022.

 • Faza 3: zauzet i raskopan kolovoz u Kovinskoj, od raskrsnice sa ul. Laze Simića ka Zrenjaninskom putu, od 1. do 7. juna.
 • Faza 4: zauzet i raskopan kolovoz u Kovinskoj, od raskrsnice sa Zrenjaninskim putem kaLaze Simića, od 8. do 16. juna.

Gardijska…

Radovi će se obavljati na popravci javnih saobraćajnih površina izvedenih od sitne kamene kocke u Gardijskoj do 19. juna 2022, zbog čega će doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Deonica će biti zatvorena za saobraćaj, pa će vozila sa linije 3A saobraćati izmenjenom trasom. U smeru ka terminusu „Beograd na vodi“ saobraćaće Bulevarom patrijarha Pavla, Bulevarom vojvode Mišića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru trasa biti redovna.

Privremeno se ukidaju stajališta: terminus „Kalemegdan/Donji grad“ za sve linije i „Kalemegdan“ u oba smera za liniju 11.

Ustanička i Vidska…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja, zauzeti i raskopani delovi kolovoza i trotoara u ulicama Ustaničkoj, ugao sa Vidskom, i u Vidskoj od Ustaničke do Stevana Prvovenčanog, po fazama, do 20. juna 2022.

Bulevar vojvode Bojovića…

Tokom radova na pregledu i popravci tramvajske pruge (tekuće održavanje), koje izvodi GSP „Beograd“ biće zatvoren za saobraćaj Bulevar vojvode Bojovića (prelaz šina preko kolovoza) kod raskrsnice sa ulicama Karađorđevom i Pariskom, od 18. juna od 00.30 do 20. juna 2022. do 3.30.

Turgenjevljeva…

Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne kanalizacije, koje Grad Beograd izvodi za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Turgenjevljevoj, na deonici između Šumadijskog trga i Kirovljeve, po fazama, do 17. juna 2022.

Kralja Stefana Tomaša…

Tokom izvođenja radova JKP „Beograd put“ na redovnom održavanju kolovoza u periodu do 16. juna 2022, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica kralja Stefana Tomaša od Jasenovačkih mučenika do Posavske.

Bulevar Peka Dapčevića…

Tokom radova na izgradnji distributivnog toplovoda sa priključcima, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja, zauzeti i raskopani delovi kolovoza i trotoara i zauzeta parking mesta u Bulevaru Peka Dapčevića od br. 13 do Kružnog puta voždovačkog, po fazama, do 18. juna 2022.

Omladinskih brigada…

Tokom radova pod saobraćajem, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja usled zauzeća i raskopavanja kolovoza po fazama, u Omladinskih brigada, na deonici od Bulevara Milutina Milankovića do Heroja sa Košara, do 20. juna 2022.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.