Naslovna » Izlasci » Akcije » Naučni piknik na Adi Ciganliji – novo lice Parka nauke
Naučni piknik na Adi Ciganliji - novo lice Parka nauke (foto: Festival nauke; 2011)
Naučni piknik na Adi Ciganliji - novo lice Parka nauke (foto: Festival nauke; 2011)

Naučni piknik na Adi Ciganliji – novo lice Parka nauke

Organizatori Festivala nauke obnoviće interaktivni Park nauke na Adi Ciganliji, a pripremiće i Naučni piknik u subotu i nedelju, 4. i 5. juna 2022.

Nakon dvogodišnjeg onlajn izdanja, Festival nauke ovog proleća biće prilika za još jedno uzbudljivo druženje uživo – ovoga puta na omiljenom beogradskom izletištu.

Veliki Naučni piknik, dvodnevna zabava sa besplatnim interaktivnim postavkama, zanimljivim eksperimentima i naučnim šou programima, održaće se u obnovljenom Parku nauke.

Prvi Park nauke u Srbiji svečano je otvoren na Adi Ciganliji 2011, po ideji Nemanje Đorđevića, dugogodišnjeg saradnika Festivala nauke. Posetiocima Ade tada je predstavljeno deset interaktivnih naučnih eksponata, posebno osmišljenih da demonstriraju fenomena iz fizike, astronomije, matematike, biologije, geografije i psihologije opažanja.

Kako bi ovaj zabavno-naučni kutak ponovo oživeo, ekipa Festivala nauke sa partnerima obnoviće ceo park, a naučnim eksponatima podariti novi sjaj.

– Dve godine nismo se videli sa publikom oči u oči niti izvodili zajedno uzbudljive naučne eksperimente – navodi Ana Petrović, jedna od osnivača Festivala nauke. – To je dug period i, da budemo iskreni, zaista smo se uželeli druženja sa zaljubljenicima u nauku, a nadamo se da smo i mi njima nedostajali. Zato smo odlučili da se ponovo družimo, ali na malo drugačiji način – da uživamo u proleću, na otvorenom. Posebno smo radosni što će i nakon ovog druženja za nama ostati obnovljeni Park nauke koji će ubuduće moći da istražuju svi posetioci Ade Ciganlije.

Naučni piknik – besplatan program

Da podsetimo, Park nauke nalazi se u neposrednoj blizini kružnog toka, pored fudbalskih terena na novobeogradskoj strani Ade Ciganlije.

Ceo program Naučnog piknika odvijaće se tokom dva dana, u subotu i nedelju od 11.00 do 19.00, a svi sadržaji besplatni su za sve posetioce.

Dugogodišnje saradnice i saradnici Festivala nauke potrudiće se da još jednom, u sasvim novom okruženju, dokažu da znaju da prirede najbolju naučnu zabavu u Srbiji.

Ceo program objavljen je na sajtu manifestacije.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.