Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Divljaci
Novi filmovi u bioskopima: Divljaci
Novi filmovi u bioskopima: Divljaci

Novi filmovi u bioskopima: Divljaci

Film „Divljaci“ premijerno će biti prikazan 1. juna 2022. (20.00) u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade, dok će na redovnim repertoarima biti od 2. juna.

Debitantsko delo reditelja Darija Lonjaka je spoj raznih žanrova, ali i spoj umetnika iz celog regiona, i snimljen je da „nasmeje i zabavi, a u isto vreme da napravi kritički osvrt na vreme u kom živimo“.

– Imao sam tu sreću da sam radio s divnim glumcima i mogu reći da smo imali odličnu saradnju. Svima se scenario jako svideo i uneli su jako puno ličnih ideja i emocija u svoje izvedbe. Njihovo iskustvo mi je svakako značilo, ne samo u kreativnom, već i u tehničkom, izvođačkom smislu. Očekivani standard koji sam sebi zacrtao je tokom snimanja samo rastao, kako su nam padale na pamet nove ideje i rešenja – izjavio je mladi reditelj Dario Lonjak.

Leto 2018. godine, Svetsko prvenstvo u fudbalu – u susret finalu u Moskvi, u hrvatskim gradovima vlada opšte „ludilo“, koje je ponelo i naše glavne junake. Zolja, Jasmin i Mali odlučuju da opljačkaju malu radnju da bi nabavili novac za put u Rusiju.

Bežeći od policije prelaze granicu s Bosnom i Hercegovinom i zalutaju u šumi gde ih čeka iznenađenje. Ni planirana mala pljačka ne može da prođe ispod radara. Mnogo nepredviđenih stvari će im se usput dogoditi.

Originalni naziv filma: Divljaci. Premijera: 1. jun 2022. (20.00); bioskop Cineplexx Galerija Belgrade. Početak prikazivanja: 2. jun 2022. Dužina trajanja: 94 minuta. Država i godina proizvodnje: Hrvatska / 2022. Žanr: akcija, komedija. Uloge: Alen Liverić, Branko Janković, Dejan Aćimović, Borko Perić, Slavko Sobin, Maja Jurić. Reditelj: Dario Lonjak.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.