Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam automobila 07 i 14. Sajam motocikala „Motopassion“

Sajam automobila 07 i 14. Sajam motocikala „Motopassion“

Od 12. do 15. maja 2022. (10.00-20.00) na Beograskom sajmu biće otvoreni Sajam automobila 07 (Car Show) i 14. Sajam motocikala „Motopassion“.

Manifestacije će se održati u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4 Beogradskog sajma, ali i na otvorenom sajamskom prostoru.

BG Car Show 07 (pod sloganom „Prirodni broj obrtaja“) i 14. Međunarodni sajam motocikala Motopassion („Sve tvoje strasti na jednom mestu“) predstavljaju jedinstvenu sajamsku manifestaciju, najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u regionu ali i jugoistočnoj Evropi.

Svojevrstan kuriozitet, ali i pohvala organizatoru, jeste činjenica da će ovi sajmovi automobila i motocikala biti prve manifestacije te vrste u Evropi koje će se održati nakon dvogodišnje pauze u organizaciji sajmova.

Sajmovi se održavaju u uslovima očekivano smanjenog komercijalnog efekta u smislu prodaje vozila, zbog nedostatka novih vozila na tržištu, ali istovremeno uz ogromno interesovanje medija, stručne i široke javnosti za modele vozila koja već sada nude najnovija pogonska rešenja, a čija se potpuna komercijalizacija očekuje u bliskoj budućnosti.

Cilj je organizatora, Beogradskog sajma, da u saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i kompanijom DDOR Osiguranje Novi Sad, generalnim sponzorom ove manifestacije, predstavi najnovija dostignuća kompletne auto-moto industrije i najraznovrsniju moguću paletu performansi, dizajnerskih i tehničko-tehnoloških inovativnih rešenja u svim sektorima ove industrije.

Pred posetioce će svoje adute izneti čak 210 automobilskih izlagača, zastupnika tridesetak brendova.

Oni će prikazati između 120 i 140 različitih modela. Među 48 novih modela, od čega su 36 premijere a 12 noviteti, sa potpuno električnim ili punim hibridnim pogonom biće ih čak 36. Čisto električnih automobila među premijerama i novitetima je čak 25, odnosno više od 50 posto.

“Motopassion” će ugostiti 50 izlagača, koji će predstaviti tridesetak brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila iz te kategorije, sa više od 80 modela.

Cena ulaznice je 400 RSD. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.