Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 23-27. maj 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nenad Mandić)
Vremenska prognoza (foto: Nenad Mandić)

Vremenska prognoza, 23-27. maj 2022.

Ovo je vremenska prognoza od 23. do 27. maja 2022: osim u ponedeljak, temperature će biti iznad tridesetog podeoka, a u četvrtak – pljuskovi sa grmljavinom.

Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Osobama sa cerebrovaskularnim obolјenjima i obolјenjima srca se savetuje opreznost. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolјa, reumatski bolovi i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Sunce izlazi / zalazi: 5.02 / 20.08 (ponedeljak); 5.01 / 20.09 (utorak); 5.00 / 20.10 (sreda); 4.59 / 20.11 (četvrtak); 4.59 / 20.12 (petak).

U ponedeljak u Beogradu jutro prijatno (15 °C). Tokom dana malo i umereno oblačno. Najviša temperatura biće 27 °C. Duvaće slab zapadni ili severozapadni vetar. Vrednost UV indeksa u naredna tri dana 7 (visoka).

Ako putujete van Beograda… pre podne na području jugozapadne i južne Srbije ponegde sa kišom ili kratkotrajnim plјuskom sa grmlјavinom, na severu i istoku pretežno sunčano, u ostalim krajevima umerena oblačnost. U celoj zemlji vetar će biti slab ili umeren, uglavnom zapadni ili severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 14 °C, a najviša od 24 do 29 °C. Uveče i tokom noći u severnim i centralnim predelima promenljivo oblačno, ponegde s kišom ili pljuskom sa grmljavinom.

U utorak tokom noći i rano ujutru temperatura oko 17 stepeni; jutro prijatno, malo i umereno oblačno, a u pojedinim delovima grada moguća je kratkotrajna kiša. Uslediće razvedravanje pa će do kraja dana biti pretežno sunčano. Smenjivaće se umeren istočni i severoistočni vetar. Najviša dnevna temperatura biće 30 stepeni. Uveče bez padavina.

U sredu pretežno sunčano sa temperaturom od 19 do 34 °C. Duvaće slab ili umeren jugoistočni vetar. Uveče – razvoj oblačnosti.

U četvrtak, jutro toplo, do 20 stepeni. Duvaće slab jugozapadni vetar, sa najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C. Tokom celog dana biće promenljivo oblačno, a u nekim delovima Beograda moguća je kratkotrajna kiša tokom popodnevnih sati.

U petak malo i umereno oblačno. Temperatura od 18 do 30 °C. Duvaće slab severoistočni vetar.

Tokom vikenda promenljivo oblačno sa kišom uz pad temperature.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.