Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Marija Bajalica
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Marija Bajalica
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Marija Bajalica

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Marija Bajalica

Koncert u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u Istorijskom muzeju Srbije (Trg Nikole Pašića 11) održaće pijanistkinja Marija Bajalica.

U utorak, 7. juna 2022. od 19.00, biće organizovan sedamnaesti koncert u okviru druge sezone ovog ciklusa, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto (064/8581-296). Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 19.00.

Gosti Bajalice su igrači KUD „Abrašević“, Ana Cucić i Mihailo Radaković. Na programu su kompozicije Mocarta, Bramsa i Pulanka.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Muzeja.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u sredu, 8. juna od 19.00. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Istorijski muzej Srbije je nedavno dobio značajno priznanje – nagradu „Muzika klasika“ za 2021. godinu u kategoriji „Organizator godine“ za predanost i zalaganje u popularizaciji ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u prethodnoj koncertnoj sezoni.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.