Naslovna » Izlasci » Sport » Međunarodni dečji fudbalski festival: Dragan Mance kup 2022
Međunarodni dečji fudbalski festival: Dragan Mance kup (foto: Pixabay)
Međunarodni dečji fudbalski festival: Dragan Mance kup (foto: Pixabay)

Međunarodni dečji fudbalski festival: Dragan Mance kup 2022

U Sportskom centru „Partizan-Teleoptik“ od 17. do 19. juna biće održan šesti Dragan Mance kup u okviru Međunarodnog dečjeg fudbalskog festivala.

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun turnir će biti organizovan za dečake uzrasta od osam do 12 godina i devojčice uzrasta do 15 godina. „Dragan Mance kup“ proglašen je sportskim događajem od izuzetnog značaja za Gradsku opštinu Zemun i Republiku Srbiju i najmasovnija je manifestacija ovog tipa u Evropi.

Organizatori su najavili učešće 200 muških i 20 ženskih ekipa, odnosno 3000 učesnika ovog dečijeg fudbalskog praznika.

TV Sport Klub će i ove godine direktno prenositi 21 utakmicu u šest evropskih zemalja, kako je to činio i prethodne tri sezone.

Kuriozitet je da će se na šestom turniru „Dragan Mance kup“ takmičiti i ekipe lisabonske Benfike, Paoka iz Soluna, Hamarbija iz Švedske, Ujpešta iz Mađarske, rumunske Steaue, Radu Rebeja iz Kišinjeva (Moldavija), kazahstanske Nove generacije, klub iz Australije i svih zemalja regiona.

Goran Mance je najavio spektakularno svečano otvaranje Kupa na Velikom trgu s defileom učesnika, uz bogat kulturno-zabavni program koji će voditi glumac Andrija Kuzmanović i Marina Buljovčić, a u kojem će nastupiti brejkdenseri, di džej, plesne grupe, Zorana Pavić, uz vatromet na kraju programa.

Na taj način, rodni Zemun i Srbija čuvaju već 37 godina živo sećanje na tragično nastradalog vanserijskog fudbalera Dragana Mancea. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.