Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Tor: Ljubav i grom
Novi filmovi u bioskopima: Tor: Ljubav i grom
Novi filmovi u bioskopima: Tor: Ljubav i grom

Novi filmovi u bioskopima: Tor: Ljubav i grom

Da li će da važi da prva ljubav zaborava nema ili će mračni Gor umešati svoje prste u ljubav Tora i Džejn? „Tor: Ljubav i grom“ premijerno 6. jula 2022!

Na putu potrage za samim sobom, Tor dolazi do zadivljujućeg otkrića – Džejn Foster, njegove bivše devojke, svetski priznate astrofizičarke, koja može da uzme u ruke Mjolnir – magični čekić koji je smeo da koristi samo moćni Tor.

Da li će ovaj moćni dvojac uspeti da oživi ljubavne iskre u novom nastavku sage o Toru, koju je spremio Marvel, na čelu sa rediteljem Taikom Vaititijem?

Natali Portman koja je u ulogu Džejn Foster ušla još 2011. godine u filmu „Тоr“, a potom i 2013. godine u ostvarenju „Тоr: Mračni svet“ bila je uzbuđena zbog svog povratka u Marvelov kostim hrabre junakinje:

„Taika Vaititi je došao kod mene kući da pričamo o povratku jer sam bila odsutna iz Marvelovog univerzuma neko vreme“, ističe Portmanova. „Kada mi je objasnio koliko će moćna Džejn da postane, želela sam da doživim to iskustvo. Rad na filmu shvatila sam kao veliki izazov, jer je bilo velike fizičke transformacije, glumačke improvizacije i zaista vas Taika drži u stalnoj neizvesnosti“.

Na putovanju koje se razlikuje od bilo čega sa čim se ikada suočio, Tor je u potrazi za – samim sobom. Ali, njegovo penzionisanje prekida galaktički ubica poznat kao Gor, bog kasapin, koji želi da istrebi ostale bogove.

Da bi se izborio sa pretnjom, Tor traži pomoć Kralja Valkirije, Korga i bivše devojke Džejn Foster, koja – na Torovo iznenađenje – neobjašnjivo rukuje magičnim čekićem Mjolnirom, kao moćni Tor. Zajedno se upuštaju u mučnu kosmičku avanturu kako bi otkrili misteriju osvete Gora i zaustavili ga pre nego što bude prekasno.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Thor: Love and Thunder / Tor: Ljubav i grom. Premijera: 6. jul 2022; nekoliko bioskopa (vidi ovde). Početak prikazivanja: 7. jul 2022. Dužina trajanja: 119 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2022. Žanr: akcija, avantura, fantastika, NF. Uloge: Chris Hemsworth, Nathalie Portman, Tessa Thompson, Christian Bale, Chris Pratt. Reditelj: Taika Waititi.
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.