Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (20. i 21. jun 2022)
Zaprašivanje komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)
Zaprašivanje komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)

Suzbijanje komaraca na javnim površinama u Beogradu (20. i 21. jun 2022)

Radnici JKP „Gradska čistoća“, sprovešće u 20. i 21. juna 2022, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama grada Beograda.

U ponedeljak, 20. juna od 19.30 do ponoći, ekipe „Gradske čistoće“ vršiće suzbijanje odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na lokalitetima: Slanci, Veliko selo, Vinča uz Dunav, Ritopek, Grocka uz Dunav, Brestovik, Ada Huja, Višnjica uz Dunavac, Novo groblje, Lešće, potez od Novog groblja ka Zvezdarskoj šumi, Bulbulder, Đeram, Lion, Olimp, Mirijevo, Orlovsko naselje, Mali Leskovac, Zeleno brdo, Konjarnik, Denkova bašta, Mali Mokri Lug, Veliki Mokri Lug, Cvetanova ćuprija i Vojvode Vlahovića.

U utorak, 21. juna od 18.00 do ponoći, ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ vršiće suzbijanje odraslih jedinki komaraca uređajima sa zemlje na teritoriji GO Obrenovac, a od 20.00 tretmanom će biti obuhvaćeni lokaliteti na teritoriji GO Novi Beograd: Studentski grad, Blokovi, Belvil, Stara Bežanija, Bežanijska kosa.

Termalnim zamagljivanjem glavnih žarišta i staništa komaraca, u produženom kontaktu sredstva za suzbijanje komaraca sa ovim insektima omogućava se efikasnija kontrola njihove brojnosti. Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu: ekologija@gradskacistoca.rs. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.