Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Beč: Najveći evropski festival plesa „ImPulsTanz“ 2022
ImPulsTanz: Tanztheater Wuppertal - Pina Bausch Vollmond (foto: Oliver Look)
ImPulsTanz: Tanztheater Wuppertal - Pina Bausch Vollmond (foto: Oliver Look)

Beč: Najveći evropski festival plesa „ImPulsTanz“ 2022

Ovogodišnji najveći festival savremenog plesa „ImPulsTanz“ održava se od 7. jula do 7. avgusta. Beč će tako postati evropski centar savremenog plesa.

Osim brojnih scenskih izvođenja na programu će biti i više od 200 radionica za one koji žele da lično učestvuju na festivalu. Na brojnim binama u više od 50 produkcija nastupaće poznati internacionalni i austrijski umetnici, među kojima su belgijski koreograf i plesač Wim Vandekeybus, belgijska balerina i koreografkinja Anne Teresa De Keersmaeker, iz Velike Britanije Akram Khan, iz Južne Koreje Geumhyung Jeong, plesno pozorište iz Wuppertal-a „Pina Bausch“ i mnogi drugi.

„Vienna International Dance Festival“ osnovan je 1984. godine i postao jedan od najpopularnijih festivala savremenog plesa.

Svake godine se u Beču tokom leta organizuje jedinstven program sa raznovrsnim izvođenjima, radionicama, istraživačkim projektima i muzičkim nastupima. Oko 126 međunarodnih predavača i koreografa stoji na raspolaganju početnicima i profesionalcima tokom 227 radionica. (EuroComm)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.