Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – jul 2022.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Brankica Andonović)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Brankica Andonović)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – jul 2022.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom jula 2022. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Snimanja umetničkog programa…

Zbog snimanja serije „Južni vetar“ biće izmena u saobraćaju na Putu za koloniju, 31. jula i 1. avgusta 2022. Više informacija pročitajte OVDE.

Povremena obustava saobraćaja u intervalima do tri minuta biće u subotu, 30. jula od 9.15 do 11.00 u Ulici kralja Petra, u delu od Zmaja od Noćaja do Gospodar Jevremove. U nedelju, 31. jula, od 4.30 do 6.30 saobraćaj će biti povremeno obustavljan u ulicama Vase Čarapića (u delu od Dositejeve do Trga republike), Trg republike i Kolarčevoj.

Takođe, istog dana, od 7.00 do 11.30 saobraćaj će biti povremeno obustavljan u ulicama Kolarčevoj, Terazije i Kralja Milana (u delu od Terazija do Ulice kneza Miloša). Od 13.00 do 16.00, saobraćaj će biti povremeno obustavljan u Zadarskoj (deo od Pop Lukine do Srebreničke) i Srebreničkoj ulici (deo od Zadarske do Kosančićevog venca).

Do potpune obustave saobraćaja doći će u nedelju, 31. jula, od ponoći do 24.00 u krajnjoj levoj saobraćajnoj traci u Prizrenskoj, u delu od Terazijskog tunela do Balkanske.

Linije javnog gradskog prevoza neće menjati svoje trase tokom realizacije snimanja, već će vozila, po potrebi, dok traje obustava za potrebe snimanja kadra, kratko čekati na svojoj trasi.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Beogradskom pozivnom centru na besplatan broj telefona 0800-110-011 ili na broj 011/3090-007, navodi se u saopštenju.

Stari savski most…

Zbog izvođenja radova na opravci kolovoza na Starom savskom mostu doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi u periodu:

  • 29. i 30. jula, od 23.00 do 4.00;
 • 30. i 31. jula, od 23.00 do 4.00;
 • 31. jula, od 9.00 do 18.00;
 • 1. i 2. avgusta, od 23.00 do 4.00 i
 • 2. i 3. avgusta, od 23.00 do 4.00.

Tokom izvođenja ovih radova važiće režim rada linija javnog prevoza:

 • vozila sa tramvajske linije 9L će u oba smera saobraćati preko Mosta na Adi;
 • vozila sa linija 9A, 78 i 83 i minibus E1 će saobraćati na trasi: Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Pop Lukina – Brankov most (Brankov most, Pop Lukina, Crnogorska, Braće Krsmanović, Travnička, Karađorđeva, Savski trg u smeru ka Trgu Slavija) – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom.

Kada počnu radovi u Ulici balkanskoj, od 1. avgusta vozila sa linija 9A, 78 i 83 i minibus E1 će u smeru ka Novom Beogradu saobraćati na trasi: Nemanjina – Savski trg – Karađorđeva – Koče Popovića – Gavrila Principa – Pop Lukina – Brankov most – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom.

Vitezova Karađorđeve zvezde i Mirijevski venac…

Tokom radova na izgradnji kablovskih vodova, koje izvodi „Elektrodistribucija Srbije“ d.o.o. biće izmenjen režim saobraćaja u Vitezova Karađorđeve zvezde, na delu od kućnog br. 49-51 do raskrsnice sa Mirijevskim vencem i zauzeće i raskopavanje trotoara na Mirijevskom vencu na delu od raskrsnice sa Vitezova Karađorđeve zvezde do kućnog br. 22-24, od 1. do 31. avgusta 2022, po fazama:

 • faza 1: izmena režima saobraćaja u Vitezova Karađorđeve zvezde (radovi na trotoaru), od 1. do 19. avgusta 2022;
 • faza 2: izmena režima saobraćaja na Mirijevskom vencu (radovi na trotoaru), od 1. do 19. avgusta 2022;
 • faza 4: izmena režima saobraćaja u Vitezova Karađorđeve zvezde, pola-pola kolovoz (radovi na kolovozu), 14. avgusta 2022;
 • faza 3: izmena režima saobraćaja na Mirijevskom vencu (radovi na trotoaru), od 20. do 31. avgusta 2022.

Štrosmajerova…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže na području Starog jezgra Zemuna, za saobraćaj će biti zatvorena Štrosmajerova, od raskrsnice sa Glavnom do raskrsnice sa Nemanjinom i Svetosavskom, od 8. avgusta do 21. septembra 2022.

U prvoj fazi saobraćaj se obustavlja u Štrosmajerovoj, od raskrsnice sa Glavnom do raskrsnice sa Akademskom, od 8. do 27. avgusta.

Tokom druge faze radova za saobraćaj se zatvara Štrosmajerova od raskrsnice sa Akademskom do raskrsnice sa Nemanjinom i Svetosavskom, od 28. avgusta do 16. septembra.

Završna faza radova, od 17. avgusta do 21. septembra podrazumeva zatvaranje kolovoza u zoni raskrsnica Štrosmajerova, Nemanjina i Svetosavska.

Turgenjevljeva…

Tokom radova radova na izgradnji sekundarne fekalne kanalizacije u regulaciji postojeće saobraćajnice, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena Turgenjevljeva, od 30. jula do 15. septembra 2022, po fazama:

 • 1. faza: zatvaranje saobraćaja u delu Turgenjevljeve od Šumadijskog trga prema Kirovljevoj, od 30. jula do 25. avgusta 2022;
 • 2. faza: zatvaranje saobraćaja u delu Turgenjevljeve bliže Kirovljevoj od 26. avgusta do 15. septembra 2022.

Molerova…

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ radiće rekonstrukciju vodovodne mreže u Molerovoj na Vračaru, od Makenzijeve do Koče Kapetana i Njegoševe, od 29. jula do 2. septembra 2022.

U delu Molerove ulice, od raskrsnice sa Makenzijevom do raskrsnice sa Njegoševom, biće privremeno obustavljen saobraćaj. Sekretarijat za saobraćaj izdao je delimično rešenje za postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u ovom delu ulice, za zatvaranje saobraćaja, zauzeće i iskop delova kolovoza, trotoara i parking mesta.

Radovi se izvode u sklopu rekonstrukcije za blok ulica Koče Kapetana i Molerova.

Linija 26…

Zbog radova u Tadeuša Košćuška na delu od Mike Alasa do Dunavske, došlo je do promene trase linije br. 26, u smeru ka terminusu Dorćol /Dunavska/, te ova linija saobraća iz Cara Dušana pravo Bulevarom Vojvode Bojovića, Dunavska i dalje redovnom trasom, dok u smeru ka naselju Braće Jerković saobraća redovnom trasom.

Balkanska…

Tokom radova na popravci kolektora, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, od 1. do 30. avgusta 2022. za saobraćaj će biti zatvorena Balkanska ulica.

Radovi podrazumevaju zatvaranje Balkanske ulice za saobraćaj, i to u delu od zone raskrsnice sa Nemanjinom do zone raskrsnice sa Ulicom Gavrila Principa. Tokom izvođenja radova vozila sa linije 9A, 78, 83 i EKO2 će u smeru ka Novom Beogradu saobraćati Nemanjinom, Savskim trgom, Karađorđevom, Zemunskim putem i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Vozila sa linija 52, 53, 56 i 56L će u smeru ka Zelenom vencu saobraćati sledećim ulicama: Hajduk Veljkov venac, Nemanjinom, Savski trg, Karađorđevom, Koče Popovića, Gavrila Principa i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Privremeno se uspostavlja stajalište „Savski trg 1“ (za linije 9A, 52, 53, 56, 56L, 78, 83, EKO2) u Karađorđevoj ulici (smer ka Novom Beogradu) na poziciji ED stuba koji se nalazi oko 30 metara posle zone rasksrnice sa Ulicom Mihaila Bogićevića, kao i stajalište „Ekonomski fakultet 1“ (za linije 52, 53, 56 i 56L) u Karađorđevoj (smer ka Zelenom vencu) na poziciji ED stub koji se nalazi oko 25 metara ispred semafora, odnosno u visini parking garaže kod Ekonomskog fakulteta.

Stevana Markovića…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji i dogradnji stambenog objekta, biće zauzet deo kolovoza, trotoara i parking mesta u Stevana Markovića ispred br. 5, od 30. jula do 20. septembra 2022. (utorkom i subotom).

Bulevar umetnosti…

Tokom radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda sa priključcima, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru umetnosti, od raskrsnice sa Bulevarom Zorana Đinđića do Bulevara Arsenija Čarnojevića, od 22. jula do 15. septembra 2022.

Ustanička…

Tokom radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda u zaštitnom pojasu u delu postojeće regulacije Ustaničke kod broja 12, biće zauzet trotoar i kolovoz

 • kod broja 12 od 23. jula do 6. avgusta 2022;
 • bočni prolaz od 7. do 16. avgusta 2022.

Dobre Mitrovića i Majora Ilića…

Tokom radova na rekonstrukciji ulica, koje izvodi Sekretarijat za investicije u okviru postojeće regulacije sa pratećom infrastrukturom – Majora Ilića, Dobre Mitrovića i deo Ilije Garašanina, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz, trotoar i parking mesta u Dobre Mitrovića, kao i zauzet i raskopan kolovoz i trotoar u Majora Ilića, od raskrsnice sa 27. marta do ulaza u garažu Palilulske pijace.

Radovi će se odvijati u vremenskom periodu od 25. jula do 17. avgusta 2022.

Beogradska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, biće zauzet trotoar i tri parking mesta u Beogradskoj ispred br. 21, od 22. jula do 31. decembra 2022.

Prelaz preko pruge u Batajnici…

Budući da su završeni radovi na izgradnji nadvožnjaka, dužine 288 metara, preko pruge u Batajnici, i da je postavljena signalizacija i uspostavljena saobraćajna veza između ulica Carice Jelene i Šangajske, izvođači radova na modernizaciji i rekonstrukciji brze pruge će 26. jula otpočeti radove na postavljanju zaštitne ograde, čime će biti zatvoren putni prelaz u neposrednoj blizini železničke stanice Batajnica, saopštili su iz Gradske opštine Zemun.

Drumski saobraćaj ostaje otvoren na putnom prelazu ranžirne stanice Ostružnica-Batajnica, a građanima je na raspolaganju i pešačko-biciklistički pothodnik u železničkoj stanici Batajnica.

Izgradnju nadvožnjaka u Batajnici pokrenula je Gradska opština Zemun kojim je premošćen prelaz preko četiri koloseka brze pruge i omogućena nesmetana saobraćajna komunikacija žitelja naselja Šangaj sa centrom Batajnice.

Zahvaljujući opštinskoj inicijativi, izgrađena je i nova saobraćajna veza u produžetku Belegiške ulice, u dužini od 3,6 kilometara, koja se koristi za teretni saobraćaj dok se ne izgrade sve pristupne saobraćajnice koje će biti povezane sa nadvožnjakom.

Ovim projektom, zajedno sa nadvožnjakom, obuhvaćena je rekonstrukcija i izgradnja više od 1.400 metara okolnih saobraćajnica.

Vidovdanska…

Tokom izvođenja radova na otklanjanju okolnosti kojima se ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi, objekata i saobraćaja, na postojećim linijskim infrastrukturnim objektima koji su u nadležnosti JKP „Beogradske elektrane“, biće zauzeti i raskopani delovi kolovoza i trotoara u Vidovdanskoj, na delu od br. 2 d do raskrsnice sa Grčića Milenka, od 25. jula do 23. avgusta 2022.

Rabina Alkalaja…

Tokom radova na rekonstrukciji primarnog kišnog kolektora u ulicama Bežanijska, Rabina Alkalaja i Oračka, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, za saobraćaj će biti zatvorene sledeće ulice:

 • ulica Bežanijska, od raskrsnice sa ulicom Svetosavskom i do raskrsnice sa ulicom Rabina Alkalaja, uključujući i raskrsnicu sa ulicom Svetosavskom, od 19. do 27. jula 2022;
 • ulica Bežanijska, od raskrsnice sa ulicom Svetosavskom i do raskrsnice sa ulicom Rabina Alkalaja, od 28. jula do 11. avgusta 2022;
 • – ulica Bežanijska, od raskrsnice sa ulicom Svetosavskom i do raskrsnice sa ulicom Rabina Alkalaja, uključujući i raskrsnicu sa ulicom Rabina Alkalaja, od 12. do 18. avgusta 2022;
 • – ulica Rabina Alkalaja, od ulice Bežanijske do ulice Oračke, od 19. do 29. avgusta 2022;
 • – raskrsnica ulica Oračka i Rabina Alkalaja, od raskrsnice sa ulicom Svetosavskom do raskrsnice sa ulicom Vasilija Vasiljevića, od 30. avgusta do 5. septembra 2022.

Mihajla Todorovića…

Tokom radova na izgradnji distributivnog toplovoda, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izvršena posebna organizacija saobraćaja u Mihajla Todorovića, od Teodosijeve do Mihaila Todorovića (slepi deo), od 16. do 25. jula 2022. i zatvaranje saobraćaja u Mihajla Todorovića od br. 20, od 26. jula do 4. avgusta 2022.

Vukasovićeva…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće zatvorena za saobraćaj Vukasovićeva, od Velizara Stankovića do okretnice, od 17. jula do 3. avgusta 2022.

Avalska…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju ulice Avalska u Železniku, na delu između ulica Radinih akcija i Gorana Gajića od 22. jula do 1. avgusta 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po sledećim fazama:

Faza 1 – radovi podrazumevaju zauzeće kolovoza ulice Avalska, na delu od Radnih akcija do Darinke Radović od 22. jula od prvih polazaka do 27. jula. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi vozila sa linija javnog prevoza će saobraćati na sledeći način:

 • linije 54 i 521…
  – u smeru prema Makišu i Železniku ulicama Avalska, Darinke Radović, Radnih akcija i dalje redovnim trasama;
  – u smeru prema Miljakovcu i Vidikovcu ulicama Radnih akcija, Stjepana Supanca, Darinke Radović, Avalska i dalje redovnim trasama,
 • linije 58 i 88…
  – u smeru prema okretnici „Novi Železnik“ ulicama Vodovodska, Lole Ribara, Radnih akcija, Stjepana Supanca, Darinke Radović do okretnice „Novi Železnik“;
  – u smeru prema gradu od okretnice „Novi Železnik“ ulicama Darinke Radović, Radnih akcija, Lole Ribara, Vodovodska i dalje redovnim trasama,
 • linija 522
  – iz ulice Radnih akcija ulicom Stjepana Supanca, Darinke Radović do okretnice „Novi Železnik“.

Na izmenjenim delovima trasa vozila će koristiti postojeća, kao i privremena stajališta:

 • „Radnih akcija 1“ u smeru prema okretnici „Novi Železnik“ u ulici Stjepana Supanca, na poziciji 3. ED stuba koji se nalazi oko 50 metara posle raskrsnice sa ulicom Radnih akcija, ispred objekta sa kućnim brojem 4;
 • „Radnih akcija 1“ u smeru prema gradu u ulici Darinke Radović, neposredno ispred raskrsnice sa ulicom Radnih akcija;
 • „Darinke Radović 1“ za linije 54 i 521 u smeru prema ulici Darinke Radović, u ulici Stjepana Supanca na poziciji ED stuba ispred objekta sa kućnim brojem 46, oko 5 metara ispred obeleženog pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Darinke Radović;
 • „Novi Železnik 1“ za linije 54 i 521 u smeru prema ulici Radnih akcija, na početku razdelnog ostrva u visini okretnice.

Faza 2 – radovi podrazumevaju zauzeće kolovoza ulice Avalska, na delu od ulice Darinke Radović do ulice Gorana Gajića od 28. jula do 1. avgusta. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi vozila sa linija javnog prevoza će saobraćati na sledeći način:

 • linija 54
  – u smeru ka Makišu – Kružni put Kijevo, Avalska, ulazna rampa na državni put Ib reda br. 22 – smer ka Lazarevcu (Čačku), državni put Ib reda br. 22 (smer ka Lazarevcu), Petlja „Orlovača“, državni put Ib reda br. 22 (smer ka Beogradu), Trgovačka, Braće Vučković, Vodovodska, Radnih akcija i dalje redovno;
  – u smeru ka Miljakovcu – Radnih akcija, Vodovodska, Braće Vučković, Trgovačka, državni put Ib reda br. 22 (smer ka Lazarevcu), izlazna rampa na državni put Ib reda br. 22 na ulicu Avalska, Avalska, Kružni put Kijevo i dalje redovno,
 • linija 521
  – U smeru ka Železniku – Vidikovac, Patrijarha Joanikija, 11. krajiške divizije, državni put Ib reda br. 22 (smer ka Beogradu), Trgovačka, Braće Vučković, Vodovodska, Radnih akcija i dalje redovno;
  – U smeru ka Vidikovcu – Radnih akcija, Vodovodska, Braće Vučković, Trgovačka, državni put Ib reda br. 22 (smer ka Lazarevcu), 11. krajiške divizije, Patrijarha Joanikija, Vidikovac,
 • linija br. 522
  – Privremeno se ukida.

Na izmenjenim delovima trasa vozila će koristiti postojeća, kao i privremena stajališta:

 • „Braće Vučković 1“ u smeru prema Železniku u ulici Braće Vučković, 40 metara posle raskrsnice sa ulicom Trgovačka, preko puta ulaza u Žarkovačko groblje;
 • „Vodovodski park“ u smeru prema Železniku u ulici Braće Vučković, 5 metara ispred zaustavne linije koja se nalazi u zoni raskrsnice sa ulicom Vodovodska;
 • „Vodovodski park“ u smeru prema ulici Trgovačka, u ulici Vodovodska, 6 metara ispred pešačkog prelaza koji se nalazi u zoni raskrsnice sa ulicom Braće Vučković.

Mihaila Bulgakova…

Tokom izvođenja radova na rehabilitaciji ulice Mihaila Bulgakova, na delu od zone raskrsnice sa Matice srpske do zone raskrsnice sa Ljubiše Miodragovića. Radovi će se izvoditi od 18. jula do 18. avgusta 2022. po fazama i to:

Faza 1 – Radovi se izvode na kolovozu ulice Mihaila Bulgakova, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Matice srpske do zone raskrsnice sa ulicom Koste Nađa, u periodu od 18. do 25. jula. Tokom izvođenja radova predmetna deonica će biti potpuno zatvorena za saobraćaj, pri čemu će doći do promene u radu linije JLPP-a na sledeći način: vozila sa linije 27 će u oba smera, saobraćati sledećim ulicama: Rableova, Matice srpske, Samujela Beketa, Koste Nađa i dalje redovnom trasom.

Faza 2.1 – Radovi se izvode na kolovozu ulice Mihaila Bulgakova, na delu od zone raskrsnice sa ulicom sa ulicom Koste Nađa do okretnice „Mirijevo 4“ (okretnica je slobodna za kretanje vozila JLPP-a), od 26. jula do 1. avgusta. Tokom izvođenja radova vozila sa linije 27 će se u zoni radova (raskrsnica Mihaila Bulgakova i Kosta Nađa) kretati preostalom širinom kolovoza uz naizmenično propuštanje regulisano saobraćajnim znakovima.

Faza 2.2 – Radovi se izvode na kolovozu ulice Mihaila Bulgakova, na delu od kolskog ulaza u okretnicu „Mirijevo 4“, do leve polovine kolskog izlaza iz predmetne okretnice ka Ljubiše Miodragovića, od 2. do 6. avgusta. Tokom izvođenja radova vozila sa linije JLPP-a će se kretati na sledeći način:

 • vozila sa linije 25P, 27E, 79 i E6 će u smeru ka gradu, saobraćati sledećim ulicama: Okretnica „Mirijevo 4“, Mihaila Bulgakova, Kosta Nađa, Samjuela Beketa i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom;
 • vozila sa linije 313 će u smeru ka naselju „Leštane“, saobraćati sledećim ulicama: Okretnica „Mirijevo 4“, Mihaila Bulgakova, Kosta Nađa, Samjuela Beketa, Ljubiše Miodragovića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Faza 3.1 – Radovi se izvode na kolovozu ulice Mihaila Bulgakova, na delu od kolskog ulaza u okretnicu „mirijevo 4“ do leve polovine raskrsnice sa ulicom Ljubiše Miodragovića (gledano u smeru ka gradu), od 7. do 12. avgusta. Tokom izvođenja radova vozila sa linije JLPP-a će se kretati na sledeći način:

 • vozila sa linije 25P, 27E i E6 će u smeru ka okretnici „Mirijevo 4“, saobraćati sledećim ulicama: Samjueula Beketa, Koste Nađa, Mihaila Bulgakova do okretnice „Mirijevo 4“;
 • vozila sa linije 79 će u smeru ka okretnici „Mirijevo 4“, saobraćati sledećim ulicama: Koste Nađa, Mihaila Bulgakova do okretnice „Mirijevo 4“;
 • vozila sa linije 313 će saobraćati skraćenom trasom, odnosno promenu smera će izvršiti sistemom ulica Smederevski put, Nina Kirsanova, Ljubiše Miodragovića, Smederevski put;
 • vozila sa linije 25P, 27E, 79 i E6 će u smeru ka gradu, saobraćati sledećim ulicama: Okretnica „Mirijevo 4“, Mihaila Bulgakova, Kosta Nađa, Samjuela Beketa i dalje redovnom trasom.

Faza 3.2 – Radovi se izvode na kolovozu ulice Ljubiše Miodragovića, desna polovine raskrsnice sa ulicom Mihaila Bulgakova (gledano u smeru ka gradu), na delu od kućnog broja 71 u ulici Ljubiše Miodragovića do pešačkog prelaza koji se nalazi posle zone raskrsnice sa ulicom Mihaila Bulgakova, u periodu od 13. do 18. avgusta. Tokom izvođenja radova vozila sa linije JLPP-a će se kretati na sledeći način:

 • vozila sa linije 313 će saobraćati skraćenom trasom, odnosno promenu smera će izvršiti sistemom ulica Smederevski put, Nina Kirsanova, Ljubiše Miodragovića, Smederevski put.

Naselje Altina…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Ulice Pavla Vuisića u naselju Altina, na delu od zone raskrsnice sa Simona Bolivara do zone raskrsnice sa Emila Zatopeka u dužini od 250 metara, od 18. jula do 15. septembra 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja predmetne deonice, pa će vozila sa linija 81 i 81L saobraćati u smeru ka okretnici „Altina 1“ – Pavla Vuisića, Amadova, Justina Popovića, Dragačevskih trubača, Altina 1.

U smeru ka okretnici „Novi Beograd (Paviljoni)“ – Pavla Vuisića, Svetomira Đukića, Justina Popovića, Grigorija Božovića, Pavla Vuisića i dalje redovno.

Na izmenjenom delu trase, vozila će koristiti privremena stajališta.

U smeru ka okretnici „Altini 1“:

 • Amadova – u Pavla Vuisića, neposredno ispred zone raskrsnice sa Amadovom;
 • Emila Zatopeka 1 – u Justina Popovića, na poziciji oko 40 metara ispred zone raskrsnice sa Emila Zatopeka;
 • Dijega Rivere 1 – u Justina Popovića, na poziciji oko 10 metara ispred zone raskrsnice sa Dijega Rivere.

U smeru ka okretnici „Novi Beograd (Paviljoni)“:

 • Svetomira Đukića – u Svetomira Đukića, na poziciji oko 30 metara posle zone raskrsnice sa Pavla Vuisića;
 • Emila Zatopeka 1 – u Justina Popovića, na poziciji oko 30 metara posle zone raskrsnice sa Emila Zatopeka.

Tokom izvođenje radova Amadova će biti jednosmerna u smeru ka Justina Popovića i Grigorija Božovića u smeru ka Pavla Vuisića.

Mihaila Todorovića…

Radovi se izvode na kolovozu u Mihaila Todorovića, na delu od pozicije koja se nalazi 50 metara od zone raskrsnice sa Ulicom Olge Alkalaj, oko 140 metara gledano u smeru ka okretnici „Konjarnik“, od 16. jula do 4. avgusta 2022.

Tokom izvođenja radova, doći će do potpunog zatvaranja predmetne deonice za saobraćaj, zbog čega će doći do promena u radu linije javnog prevoza br. 64:

 • vozila sa linije broj 64 će saobraćati u oba smera ulicama terminus „Šumice“, Ustanička, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Nemanjina i Resavska…

Tokom izvođenja radova na na rekonstrukciji tramvajskog koloseka u raskrsnici ulica Nemanjina i Resavska, od 16. jula do 31. avgusta 2022, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova vozila sa linija javnog prevoza će saobraćati na sledeći način:

 • tramvajske linije br. 2, 7, 9 i 12 se ukidaju;
 • uspostavlja se tramvajska linija br. 7L (Ustanička – Blok 45), koja će saobraćati na trasi Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova, Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Pjarona de Mondezira, Pariska, Karađorđeva, Zemunski put i dalje trasom linije br. 7;
 • uspostavlja se tramvajska linija br. 9L (Banjica – Trg Slavija), koja će saobraćati na trasi Banjica, Baštovanska, Bebelova, Vojvode Stepe, Trg oslobođenja, Bulevar oslobođenja i Trg Slavija;
 • uspostavlja se tramvajska linija br. 12L (Tašmajdan – Banovo brdo), koja će saobraćati na trasi Tašmajdan (park), Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova, Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Pjarona de Mondezira, Karađorđeva, Savski trg i dalje trasom linije br. 12;
 • uspostavlja se tramvajska linija br. 12L1 (Omladinski stadion – Tašmajdan), koja će saobraćati na trasi Omladinski stadion, Mije Kovačevića, Ruzveltova, Bulevar kralja Aleksandra i Tašmajdan (park);
 • uspostavlja se privremena autobuska linija br. 9A (Trg Slavija – Blok 20) će saobraćati na sledeći način:
  – u smeru ka terminusu „Blok 20“ će saobraćati ulicama Trg Slavija, Nemanjina, Balkanska, Mihila Bogićevića, Karađorđeva, Stari savski most, Zemunski put, Vladimira Popovića do terminusa „Blok 20“
  – u smeru ka Trgu Slavija će saobraćati ulicama „Blok 20“, Vladimira Popovića, Zemunski put, Stari savski most, Karađorđeva, Savski trg, Nemanjina do Trga Slavija.
 • Autobuska linija br. 74 (Bežanijska kosa – Mirijevo 3) će u smeru ka Mirijevu saobraćati ulicama Nemanjina, Trg Slavija, Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.

U periodu od 6. avgusta 2022, privremeno se izmešta stajalište „Kneza Miloša“, smer ka Savskom trgu, na poziciju koja se nalazi oko 50 metara posle postojeće, odnosno oko 25 metara ispred obeleženog pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa Ulicom Kneza Miloša.

Omladinskih brigada…

Tokom radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda, koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja u Omladinskih brigada, na deonici od Nikole Dobrovića do Đorđa Stanojevića, od 5. jula do 31. avgusta 2022, po fazama.

Joze Šćurle…

Tokom izvođenja radova na izgradnji stanice za snabdevanje gorivom „Zmaj I“ na KP 16427 KO Zemun, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Joze Šćurle, od raskrsnice sa Krivudavom u dužini od 170 metara, od 25. jula do 1. avgusta 2022.

Parkiralište „Kapetanija“…

JKP „Parking servis“ Beograd obaveštava korisnike svojih usluga da je privremeno prestalo sa radom parkiralište „Kapetanija“, koje se nalazi na Zemunskom keju. Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Kej oslobođenja, korisnicima je onemogućen pristup parkiralištu „Kapetanija“.

Sutjeska osma…

Tokom radova na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, biće izmenjen režim saobraćaja u Ulici Sutjeska osma, na deonici od Jovana Isailovića do Agate Kristi, od 7. jula do 27. avgusta 2022, po fazama.

Akademska…

U toku su radovi na na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u Akademskoj ulici, koja je zatvorena za saobraćaj, od raskrsnice sa Avijatičarskim trgom do raskrsnice sa Štrosmajerovom, i to po fazama do 8. avgusta 2022.

Projektom izgradnje kanalizacione mreže u Starom jezgru Zemuna, obuhvaćeno je 30 ulica sa 6,5 kilometara nove kanalizacione mreže.

Radi se kišna kanalizacija, dužine 5.280 metara, dok će odvodi za otpadne vode biti u dužini od 1.165 metara, kako bi se obezbedilo priključenje korisnika na gradsku kanalizacionu mrežu.

Milovana Lazarevića…

Tokom radova na rekonstrukciji ulice i izgradnji nedostajuće infrastrukture, koje izvodi Sekretarijat za komunalne i stambene poslove za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i igradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Milovana Lazarevića u Lazarevcu na katastarskim parcelama br.3411/1 i 1766/1 KO Petka i 713/1 KO Šušnjar u dužini od oko 1150 m, od 7. jula do 11. novembra 2022.

Stari grad…

Tokom radova na izgradnji kablovskih (podzemnih) vodova za napajanje, koje izvodi „Elektrodistribucija Srbije“ d.o.o. biće izmenjen režim i zatvoren saobraćaj u opštini Stari grad, po fazama, i to:

 • u Bulevaru vojvode Bojovića, Pjarona de Mondezira i Gospodar Jovanovoj, od 11. do 21. jula 2022;
 • u Gospodar Jovanovoj, Višnjićevoj i Gospodar Jevremovoj, od 22. jula do 2. avgusta 2022;
 • u Cara Uroša, Uzun Mirkovoj, Kralja Petra i Knez Mihailovoj, od 3. do 24. avgusta 2022;
 • u Uzun Mirkovoj, 13. i 14. avgusta 2022.

Kružni put voždovački…

Tokom radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže, koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru Peka Dapčevića kod raskrsnice sa Kružnim putem voždovačkim i zatvoren saobraćaj u Kružnom putu voždovačkom od Bulevara Peka Dapčevića do raskrsnice sa Braće Jerković (radovi na kolovozu), od 12. jula do 17. avgusta 2022.

Od 9. do 20. jula 2022, doći će do izmene režim rada linija JGP-a na sledeći način:

 • vozila sa linija 25 i 25P u oba smera će saobraćati: Kumodraška – Darvinova – Bulevar Peka Dapčević i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linije 50 u oba smera će saobraćati: Braće Jerković – Darvinova – Bulevar Peka Dapčevića – Kružni put voždovački i dalje redovno.

Privremeno se ukidaju stajališta:

 • „Meštrovićeva“, „Jovana Bijelića“ i „Pive Karamatijevića“ u oba smera za linije 25 i 25P;
 • „Bulevar Peka Dapčevića“ u smeru ka Ustaničkoj za liniju 50.

Privremeno se uspostavlja stajalište za liniju 50, u Bulevaru Peka Dapčevića oko 50 metara posle pešačkog prelaza u smeru ka Autokomandi;

Privremeno se izmešta stajalište „Voždovački kružni put“ u smer ka Autokomandi, na razdelno ostrvo u visini postojećeg stajališta u Bulevaru Peka Dapčevića za linije 25, 25P i 39.

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta JGP-a.

Linija 94…

Zbog radova BVK u ulici 13. oktobra linija 94 saobraća u oba smera ulicama: 13. oktobra, Palih boraca, Podavalska, Slavka Miljkovića, Edvarda Griga i dalje redovno.

Linija 503…

Zbog radova na Kružnom putu Rakovica linija 503 u smeru ka Resniku saobraća sledećim ulicama: Baštovanska, Bahtijara Vagabzade, Borska, Miška Kranjca, Patrijarha Dimitrija, Oslobodilaca Rakovice, Oslobođenja, Sretena Popovića, 13. oktobra i dalje redovnom trasom.

Petra Konjovića i Srpskih udarnih brigada…

Tokom izvođenja radova na otklanjanju okolnosti kojima se ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi, objekata i saobraćaja, na postojećim linijskim infrastrukturnim objektima koji su u nadležnosti JKP „Beogradske elektrane“ (tekuće održavanje), biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz i trotoar Petra Konjovića i zauzet i raskopan trotoar i kolovoz u Srpskih udarnih brigada, u zoni raskrsnice sa Ulicom Prve šumadijske brigade i Petra Konjovića, po fazama.

 • Faza 1: zatvoren saobraćaj u Petra Konjovića (radovi na kolovozu i trotoaru), do 15. jula 2022.
 • Faza 2: zauzet i raskopan trotoar i kolovoz u Srpskih udarnih brigada, u zoni raskrsnice sa Ul. Prve šumadijske brigade i Petra Konjovića (radovi na kolovozu i trotoaru), od 16. do 22. jula 2022.
 • Faza 3: zauzet i raskopan trotoar i kolovoz u Srpskih udarnih brigada, u zoni raskrsnice sa Ul. Prve šumadijske brigade i Petra Konjovića (radovi na kolovozu i trotoaru), od 23. do 29. jula 2022.

Nadežde Petrović i Nikolaja Gogolja…

Tokom izvođenja radova na tekućem održavanju, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Nadežde Petrović (ugao sa Nikolaja Gogolja) i izmenjen režim saobraćaja u Nikolaja Gogolja (ugao sa Nadežde Petrović), od 10. jula do 18. avgusta 2022.

Linija 603…

Zbog izvođenja radova na pružnom prelazu u Surčinu došlo je do promene trase linije broj 603. Linija saobraća u oba smera: Obilaznica oko Beograda, Autoput za Zagreb, ulaz u Dobanovce i dalje redovom trasom.

Marijane Gregoran…

Tokom radova na izgradnji elektroenergetskog i telekomunikacionog voda u Ulici Marijane Gregoran doći će do promena u radu linija javnog prevoza, do 6. avgusta 2022.

Radovi će potpuno zatvoriti Ulicu Marijane Gregoran u delu od Vojvode Micka Krstića do Ulice husinskih rudara.

 • Vozila sa linija 16 i 23 će u oba smera saobraćati ulicama Višnjičkom, Mirijevskim bulevarom, Marijane Gregoran, Salvadora Aljendea i dalje redovnim trasama.
 • Vozila sa linije 25 u smeru ka Karaburmi saobraćaće ulicama: Višnjičkom, Mirijevskim bulevarom, Marijane Gregoran, Salvadora Aljendea i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka gradu saobraćati ulicama: Salvadora Aljendea, Marijane Gregoran, Mirijevskim bulevarom, Višnjičkom, Vojvode Micka Krstića, Marijane Gregoran, Dragoslava Srejovića, Mije Kovačevića i dalje redovnom trasom.
 • Vozila sa linije 32N će u oba smera saobraćati ulicama: Višnjičkom, Mirijevskim bulevarom, Marijane Gregoran, Salvadora Aljendea do okretnice „Karaburma 2“, Salvadora Aljendea, Marijane Gregoran, Mirijevskim bulevarom i dalje redovnom trasom.

Vozila sa navedenih linija će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta i novouspostavljena stajališta.

Letnji red vožnje JGP i sezonske linije…

Aktuelan je letnji red vožnje u javnom linijskom prevozu putnika, a rade i sezonske linije. Više informacija na OVOM LINKU.

Resnik…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sektora B6 obilaznice oko Beograda, od 14. jula do 1. septembra 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja ulice Kružni put Kijevo na delu od zone raskrsnice ulica Kružni put Kijevo i Patrijarha Dimitrija do kružnog toka u zoni sa ulicom Slavka Miljkovića, zbog čega će važiti sledeći režim rada linija javnog prevoza:

 • Vozila sa linija javnog prevoza br. 47 saobraćaće u oba smera ulicama Patrijarha Dimitrija, Oslobodilaca Rakovice, Oslobođenja, 13. oktobra, Sretena Popovića, Palih boraca, Podavalska, Slavka Miljkovića i dalje redovnim trasama.
 • Vozila sa linija javnog prevoza br. 94 saobraćaće u oba smera ulicama Slavka Miljkovića, Milorada Jankovića Doce, 13. oktobra, Oslobođenja, Oslobodilaca Rakovice, Patrijarha Dimitrija i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije br. 94 će na izmenjenom delu trasa koristiti postojeća, kao i novouspostavljena stajališta:

u smeru ka Resniku:

 • 13. oktobra (šifra st: 3530) – u Ul. 13. oktobra, 35 metara nakon kolskog prilaza kućnog br. 12, naspram betonskog ED stuba u visini kućnog br. 7;
 • Milorada Jankovića Doce (šifra st: 3648) – u Ul. Slavka Miljkovića ispred objekta sa kućnim brojem 12;

u smeru ka gradu:

 • Milorada Jankovića Doce (šifra st: 3649) – u Ul. Slavka Miljkovića ispred objekta sa kućnim brojem;
 • 13. oktobra (šifra st: 3519) – u Ul. 13. oktobra, naspram kolskog prilaza kućnog br. 12, 18 metara nakon betonskog ED stuba.

Oblakovska, Save Kovačevića, Mostarska i Mileta Cerovca…

Tokom radova koje izvodi grad Beograd, za potrebe Direkcije za građansko zemljište i izgradnju Beograda JP, radovi će se obavljati pod saobraćajem u Oblakovskoj, Save Kovačevića, Mostarskoj i Mileta Cerovca, do 10. januara 2023.

Akademska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže na području starog jezgra Zemuna u regulaciji postojećih saobraćajnica, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Akademskoj, od raskrsnice sa Avijatičarskim trgom do raskrsnice sa Štrosmajerovom, po fazama:

 • Faza 2: zatvoren saobraćaj, zauzet i rakopan kolovoz u Akademskoj, od raskrsnice sa Avijatičarskim trgom do kolskog ulaza u zgradu komande vazduhoplovstva, do 19. jula 2022;
 • Faza 3: zatvoren saobraćaj, zauzet i rakopan kolovoz u Akademskoj, od kolskog ulaza u zgradu komande vazduhoplovstva do raskrsnice sa Štrosmajerovom, od 20. jula do 8. avgusta 2022.

Dr Dragoslava Popovića…

Tokom izvođenja radova „Deming Proinvest“ d.o.o. i „Deming“ d.o.o. na izgradnji obostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta zbog snabdevanja gradilišta građevinskim materijalima, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Ulici dr Dragoslava Popovića ispred broja 3, i to danima:

 • 2, 7, 13, 23. i 29. jula,
 • 4, 12. i 20. avgusta 2022.

Pere Ćetkovića i Dr Nike Miljanića…

Tokom izvođenja radova na otklanjanju okolnosti kojima se ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi, objekata i saobraćaja, na postojećim linijskim infrastrukturnim objektima koji su u nadležnosti JKP „Beogradske elektrane“, biće zatvorene za saobraćaj deonice ulica Pere Ćetkovića i Nike Miljanića, po fazama, u periodu do 4. avgusta 2022.

 • Faza 3: Dr Nike Miljanića, do 5. jula 2022.
 • Faza 4: Dr Nike Miljanića, od 6. do 20. jula 2022.
 • Faza 5: Dr Nike Miljanića, od 21. jula do 4. avgusta 2022.

Vojislava Ilića…

Tokom radova, koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, na izgradnji toplovodne mreže sa priključcima u okviru regulacije postojeće saobraćajnice Vojislava Ilića, od Dojranske ulice do ulice Trajka Stamenkovića, biće zauzet trotoar i kolovoz po sledećoj dinamici:

 • u Vojislava Ilića od Dojranske do Prespanske, od 28. jula do 6. avgusta 2022;
 • u Vojislava Ilića od Prespanske do Trajka Stamenkovića, od 7. do 16. avgusta 2022.

***

Tokom radova na tekućem održavanju, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“ biće izmenjen režim saobraćaja u Vojislava Ilića od raskrsnice sa ulicama Mis Irbijevom i Rimskom do raskrsnice sa Velikomoravskom i Strumičkom, od 2. jula do 10. avgusta 2022.

Sremska…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Sremske ulice sa infrastrukturom u postojećoj regulaciji sa uklapanjem u postojeće stanje ulica Maršala Birjuzova, Terazije, Knez Mihailova i Kolarčeva, u skladu sa faktičkim stanjem na terenu, na delovima katastarskih parcela 2155/1, 2211/1, 2213, 2917, 2922, 2076, 2885, 1848 i 2886 KO Stari grad, biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Maršala Birjuzova, od pešačkog prolaza ka Zelenom vencu do Sremske i u Sremskoj, od Maršala Birjuzova do Knez Mihailove, zauzet i raskopan trotoar u Knez Mihailovoj, na delu između Sremske, Terazija i Kolarčeve, zauzet deo kolovoza i taksi stajališta na Terazijama, zbog formiranja koridora za pešake i izmenjen režim saobraćaja u Kolarčevoj, na delu od Makedonske do Terazija, do 21. septembra 2022, po fazama.

 • Faza 1
  Zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Maršala Birjuzova, od pešačkog prolaza ka Zelenom vencu do Sremske i u Sremskoj, od Maršala Birjuzova ka Knez Mihailovoj (do kolskog ulaza u objekat u Sremskoj 3).
 • Faza 2
  Zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz u Sremskoj, od kolskog ulaza u objekat u Sremskoj 3 do Knez Mihailove.
 • Faza 3
  Zauzet i raskopan trotoar u Knez Mihailovoj, na delu između Sremske i Terazija i zauzet deo kolovoza i taksi stajališta na Terazijama.
 • Faza 4
  Zauzet i raskopan trotoar u Knez Mihailovoj, na delu između Terazija i Kolarčeve i izmenjen režim saobraćaja u Kolarčevoj, na delu od Makedonske do Terazija.

Ikarbus – Grmeč nova 1…

Tokom izvođenja radova na zaštiti i izmeštanju postojećih elektroenergetskih objekata, koje izvode Sekretarijat za komunalne i stambene poslove – Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, „Elektrodistribucija Srbije“ d.o.o. i „Telekom Srbija“ a.d. biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan deo kolovoza u saobraćajnici S9 na delu od Ikarbusa do Grmeč nova 1, do 31. jula 2022.

Bulevar patrijarha Pavla…

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice Bulevar patrijarha Pavla i dvokolosečne tramvajske pruge sa pratećom infrastrukturom, II etapa od km 1+940.00 do Pere Velimirovića opštine Rakovica, biće izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru patrijarha Pavla, II etapa, od km 1+940.00 do raskrsnice sa Pere Velimirovića, do 1. oktobra 2022.

Trg Zorana Đinđića…

Tokom radova JP „Putevi Srbije“ na izgradnji privremene devijacije 4 na mestu izgradnje petlje (nadvožnjaka) na Surčinskom putu, tercijarna saobraćajnica u produžetku Trga Zorana Đinđića, u zoni petlje Surčin-jug, biće zatvorena za saobraćaj do 31. oktobra 2022.

Narodnog fronta, Beogradska i Vučkova…

Tokom izvođenja radova koje obavlja JP „Putevi Srbije“ na održavanju državnog puta II-B reda broj 350, Narodnog fronta Dražanj km 0+000 do km 1+500, L=1,5 km, biće odobreno tehničko regulisanje saobraćaja u Beogradskoj, od raskrsnice sa 7. jula do raskrsnice sa Narodnog fronta i Vučkovom i u Vučkovoj, od raskrsnice sa Sarajevskom do raskrsnice sa Beogradskom i Narodnog fronta, do 14. septembra 2022. biće zatvorena za saobraćaj.

Naselje Dražanj…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici narodnog fronta (državni put IIB reda br.350) u naselju Dražanj u Grockoj, na delu od zone raskrsnice Beogradske i Vučkove, doći će do promena u radu linija javnog prevoza narednih 1.500 metara prema naselju Umčari.

Do 14. septembra 2022. zatvaraju se pomenute deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

Vozila na linijama 351, 352, 352A, 355 i 355B u oba smera, zatim na linijama 355A i 361B u smeru ka Dražnju i linijama 353 i 361L u smeru ka Šumicama saobraćaće do stajališta „Umčari (Šefkać)“, gde će vršiti promenu smera kretanja na raskrsnici Nemanjine i Narodnog fronta.

Autobusi na liniji 350 u oba smera saobraćaće pod oznakom 350L na relaciji Dražanj – Vučkova – Beogradska – Raljska – Senajska – Srećka Jovanovića – naplatna rampa „Mali Požarevac“ – Auto-put za Niš – naplatna rampa „Umčari“ – Moše Pijade – Umčari – Maršala Tita – Dobrivoja Mihajlovića – Živkovac.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog prevoza.

Kružni put Kijevo i Slavka Miljkovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ d.o.o. i JP „Putevi Srbije“ na izgradnji dela obilaznice oko Beograda, deonica autoputa E-70 i E-75, Dobanovci-Bubanj potok, sektor 5, od petlje „Orlovača“, do tunela „Straževica“, biće zatvoren saobraćaj u Kružnom putu Kijevo od raskrsnice sa Patrijarha Dimitrija do kružne raskrsnice sa Slavka Miljkovića i Državnim putem IIA-154 i Slavka Miljkovića od raskrsnice sa Kružnim putem za Kijevo do raskrsnice sa Miodraga Bulatovića, na teritoriji opština Rakovica, do 1. septembra 2022.

Miodraga Bulatovića…

Tokom radova koje izvode „Koridori Srbije“ i JP „Putevi Srbije“ na obilaznici oko Beograda Sektor B6, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Miodraga Bulatovića do 1. septembra 2022.Radovi u toku

Kej oslobođenja…

Tokom radova na rekonstrukciji Keja oslobođenja, Telekom Srbija a.d. izvodiće radove na zaštiti i izmeštanju telekomunikacionih instalacija, a Elektrodistribucija Srbija d.o.o. izvodiće radove na izmeštanju i zaštiti postojećih elektroenergetskih objekata u Keju oslobođenja.

Tokom izvođenja radova biće zatvoren saobraćaj, zauzeti i raskopani delovi kolovoza i trotoara, od Marka Nikolića do Karamatine i u Karamatinoj, od Fruškogorske do Keja oslobođenja i zauzeti i raskopani delove kolovoza, trotoara i parking mesta u Zmaj Jovinoj, od Fruškogorske do Keja oslobođenja, od 14. jula do 27. avgusta 2022.

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Mostarska petlja – Petlja Aerodrom…

Na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici Mostarska petlja – petlja Aerodrom, u smeru ka Šidu, izvodiće se radovi na postavljanju/skidanju državnih zastavica Srbije i DR Sao Tome i Prinsipe, u sledećim terminima:

 • 4/5. jul 2022, od 22.00 do 3.00, izvodiće se radovi na postavljanju zastavica,
 • 7/8. jul 2022, od 22.00 do 3.00, izvodiće se radovi na skidanju zastavica.

Radovi će se izvoditi u pokretu, u preticajnoj saobraćajnoj traci, i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom. Iz JP „Putevi Srbije“ mole učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Petlja Beograd – Petlja Dobanovci…

Do 3. jula 2022. do ponoći zbog radova na sanacija doći će do obustave saobraćaja na putnom prelazu na ukrštanju sa državnim putem II B reda broj 319 (km 19+607), petlja Surčin-petlja Beograd-petlja Dobanovci.

Raskrsnice…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će se od 4. do 8. jula 2022. nastaviti radovi na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom. Radovi pod saobraćajem će se obavljati na sledećim raskrsnicama:

 • Mileševska – Tomaša Ježa (K285), od 4. do 6. jula 2022;
 • Krunska – Baba Višnjina (K283), od 4. do 6. jula 2022;
 • Svetogorska – Palmotićeva (K279), od 6. do 8. jula 2022.

Profesora Vasića…

Zbog sanacije defekta na vodovodnoj mreži u Profesora Vasića, neposredno nakon raskrsnice sa ulicom Smederevski put, koje će izvoditi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, od 4. jula od 8.00 do 7. jula 2022. do 22.00, menja se režim rada linije 307 na sledeći način:

 • vozila sa linije 307 u oba smera će saobraćati: Smederevski put – Kružni put – ulicom Ravan do okretnice linije 306;
 • uvodi se privremena minibus linija 307R, koja će saobraćati na relaciji terminus „Vinča“ – OŠ „Nikola Tesla“, na liniji će saobraćati minibus vozilo, vozila sa navede linije promenu smera kretanja će vršiti ispred parkinga, koji se nalazi u okviru OŠ „Nikola Tesla“.

Stajališta:

Privremeno se ukida stajalište „Zdravstvena stanica Leštane i Vinča“ u smeru ka Vinči, za liniju 307. Privremeno se uspostavljaju stajališta za privremenu minibus liniju 307R:

 • „OŠ Nikola Tesla“ u smeru ka Smederevskom putu, u Profesora Vasića ispred kućnog broja 9, koje će koristiti kao dolazno stajalište;
 • „OŠ Nikola Tesla“ u smeru ka terminusu „Vinča“, u Profesora Vasića ispred kućnog broja 30, koje će koristiti kao polazno stajalište.

Vozila sa linije 307, će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, dok će vozilo sa privremene linije 307R koristiti privremeno uspostavljena stajališta, kao i sva postojeća stajališta na trasi.

Ilije Čalića…

Zbog radova koje izvode „Putevi Srbije“ za saobraćaj će biti zatvorena ulica Ilije Čalića, u delu od Avalske do Učitelja Mihailovića i od Učitelja Mihailovića do Milorada Ćirića. Radovi će se obavljati do 8. jula 2022.

Kopaonička…

Zbog radova koje izvode „Putevi Srbije“ za saobraćaj će biti zatvorena ulica Kopaonička, u delu od ulice Solunskih boraca do ulice Emila Zole i od ulice Emila Zole do ulice Petefijeve. Radovi će se obavljati do 8. jula 2022.

Bulevar oslobođenja…

Tokom izvođenja radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže, koje izvodi Grad Beograd, za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, u postojećoj regulaciji saobraćajnice Bulevar oslobođenja, biće zauzet i raskopan deo kolovoza u Bulevaru oslobođenja, od Beranske do raskrsnice (sa kružnim tokom saobraćaja) sa Crnotravskom i Save Maškovića, do 5. jula 2022, po fazama.

 • Faza 1: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ul. Beranskom.
 • Faza 2: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ul. Beranskom.
 • Faza 3: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, na delu od ul. Beranske do ul. Bebelove.
 • Faza 4: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, na delu od ul. Beranske do ul. Bebelove.
 • Faza 5: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, na delu od ul. Beranske do ul. Bebelove.
 • Faza 6: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ul. Bebelovom.
 • Faza 7: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice sa ul. Bebelovom.
 • Faza 8: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice (sa kružnim tokom saobraćaja) sa ul. Crnotravska i ul. Save Maškovića.
 • Faza 9: zauzet i raskopan kolovoz u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice (sa kružnim tokom saobraćaja) sa ul. Crnotravska i ul. Save Maškovića.

Vojvode Stepe, Dušana Jovanovića i Bulevar Peka Dapčevića…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmena režima saobraćaja, zauzeća i raskopavanje delova kolovoza, trotoara i parking mesta u ulicama Vojvode Stepe (sporedni deo), Dušana Jovanovića i Bulevar Peka Dapčevića (sporedni deo), po fazama, na teritoriji opštine Voždovac, do 10. jula 2022.

Jana Kolara i Mirka Poštića…

Tokom radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, doći će do zatvaranja saobraćaja u Jana Kolara od kraja slepog dela do Mirka Poštića i Mirka Poštića od kraja slepog dela do Lješke, do 11. jula 2022, po fazama.

Ostroška…

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane“, za saobraćaj će biti zatvorena Ostroška, do 6. jula 2022.

Makedonska i Svetogorska…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će se od 11. do 15. jula 2022. nastaviti radovi na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom.

Radovi pod saobraćajem će se obavljati na sledećim raskrsnicama:

 • Makedonska – Nušićeva (K276), od 11. do 13. jula 2022;
 • Svetogorska – Vlajkovićeva (K278), od 11. do 13. jula 2022;
 • Svetogorska – Kondina – Hilandarska – Cetinjska (K277), od 13. do 15. jula 2022.

Petrovdanski vašar u Obrenovcu…

Tokom manifestacije Petrovdanski vašar biće zatvoren saobraćaj u Miloša Obrenovića od Kneza Mihaila do Kralja Petra 1, Save Popovića Gembaša od Miloša Obrenovića do Vojvode Mišića, na delu Majora Tepavca i Vašarišta od Tamnavske do Miloša Obrenovića, u Obrenovcu, od 11. do 13. jula 2022. do 6.00.

Tunel Stara Straževica…

Tokom radova na redovnom održavanju koje izvodi JKP „Beograd put“, saobraćaj će biti obustavljen u tunelu Stara Straževica, od 4. do 15. jula 2022. od 7.00 do 15.00.

Grčića Milenka i Gročanska…

Usled radova koje izvodi Direkcije za građansko zemljište i izgradnju Beograda JP, doći će do izmene režima saobraćaja, zauzeća i raskovanja delova kolovoza u Grčića Milenka i Gročanskoj do 15. jula 2022.

Bulevar oslobođenja…

Tokom radova koje izvodi GSP „Beograd“ za saobraćaj će biti zatvoren Bulevar oslobođenja u tramvajskim bašticama na mostu „Autokomanda“ do 16. jula 2022.

Tramvajske linije 10L I 14L…

Zbog radova na pregledu i popravci elemenata tramvajske pruge (dilatacija na mostu „Autokomanda“ u Bulevaru oslobođenja), koje će izvoditi OJ „Elektrograđevinska operativa“, do 16. jula 2022. JKP GSP „Beograd“ menja režim rada tramvajskih linija, na sledeći način:

 • ukidaju se tramvajske linije 10L i 14L;
 • tramvajske linije 2 i 6 biće pojačane.

Od 31. maja, zbog radova na ispravljačkoj stanici, tramvajska linija 9L saobraća na relaciji Blok 45 – Trg Slavija, dok autobuska linija 9A na relaciji Trg Slavija – Banjica.

Mosorska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji jednostrano uzidanog stambenog objekta, a zbog dopreme građevinskog materijala, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz i trotoar u Mosorskoj ispred broja 12, do 14. jula 2022. (utorkom i četvrtkom).

Tramvajske linije 9, 10 i 14…

Iz Sekretarijata za javni prevoz su saopštili da će tokom rekonstrukcije postrojenja u IS „Autokomanda“ u Ulici vojvode Stepe do 16. jula 2022. doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova biće obustavljen tramvajski saobraćaj u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu, pri čemu će linije javnog prevoza funkcionisati na sledeći način:

 • na liniji 9, saobraćaj će se odvijati na relaciji Blok 45 – Trg Slavija a tramvaji će nositi oznaku 9L;
 • na liniji 10, saobraćaj će se odvijati na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Trg oslobođenja a tramvaji će nositi oznaku 10L;
 • na liniji 14, tramvaji će saobraćati na relaciji Ustanička – Trg oslobođenja i nosiće oznaku 14L;
 • uspostavlja se privremena autobuska linija 9A koja će saobraćati na relaciji Trg Slavija – Banjica 2.

Tramvaji marke „CAF“ neće raditi na linijama 10 i 14. Uspostavlja se privremeno stajalište „Vračarska“ za liniju 9A u oba smera u Baštovanskoj ulici u visini tramvajskog stajališta, dok se ukida terminusno stajalište „Banjica“ (dolazno i polazno). Autobusi sa linije 9A koristiće postojeća stajališta javnog prevoza duž definisane trase kretanja.

Pančevački most…

Od 7. do 21. jula 2022. od 18.00 do 6.00, izvodiće se radovi na ugradnji novih dilatacionih spojnica na Pančevačkom mostu na državnom putu I B reda broj 47, u oba smera (Beograd-Pančevo i Pančevo-Beograd).

Radovi će se izvoditi uvek u jednoj saobraćajnoj traci, dok će se saobraćaj odvijati u drugoj saobraćajnoj traci i biće obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Koče Kapetana…

Tokom radova na rekonstrukciji vodovodne mreže koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ biće zatvoren saobraćaj, zauzet i raskovan kolovoz, kao i ukinuta parking mesta u ulici Koče Kapetana, od raskrsnice sa Makenzijevom do Molerove do 19. jula 2022.

Beograd na vodi i okolina…

Tokom održavanja manifestacije Belgrade River Fest doći će do promena na linijama javnog prevoza od 21. do 24. jula 2022.

Izmene će biti na deonici Zemunski put, od Sajmišta do Bulevara Vudroa Vilsona, uz zatvaranje Starog savskog mosta. Kako se precizira, izmene saobraćaja su predviđene 21. jula, od 20.00 do 23.00, zatim 22. jula, od 17.30 do jedan sat posle ponoći i 23. jula, od 17.00 do jedan sat posle ponoći.

 • Privremena tramvajska linija 9L (Banjica – Blok 45) će saobraćati na relaciji: Banjica – Baštovanska – Bebelova – Vojvode Stepe – Bulevar oslobođenja – Trg Slavija – Beogradska – Starine Novaka – 27. marta, Džordža Vašingtona – Cara Dušana – Pjarona de Mondezira – Pariska – Karađorđeva – Savski trg – Savska – Bulevar vojvode Mišića – Most na Adi – Bulevar heroja sa Košara – Đorđa Stanojevića – Bulevar Milutina Milankovića – Antifašističke borbe – Jurija Gagarina – Dr Ivana Ribara – Blok 45.
 • Tramvajska linija 11 (Kalemegdan /Donji grad/ – Blok 45) i 13 (Banovo brdo – Blok 45) će saobraćati redovnim trasama.
 • Autobuske linije 78 i 83 i minibus linija E1 će saobraćati na trasi: Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Pop Lukina – Brankov most (Brankov most – Pop Lukina – Crnogorska – Braće Krsmanović – Travnička – Karađorđeva – Savski trg, u smeru ka Trgu Slavija) – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom.
 • Autobuska linija 9A će saobraćati na trasi: Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Pop Lukina – Brankov most (Brankov most – Pop Lukina – Crnogorska – Braće Krsmanović -Travnička – Karađorđeva – Savski trg, u smeru ka Trgu Slavija) – Bulevar Mihajla Pupina – Milentija Popovića do Bloka 20.

Prokupačka…

Tokom radova koje obavlja „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. na železničkoj stanici Beograd Centar – konstrukcija do kote 105 za saobraćaj će biti zatvorena ulica Prokupačka od br. 43 do br. 53, do 25. jula 2022.

Linija 313…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici vojvode Stepe Stepanovića (Kaluđerica), na delu od Živorada Jovanovića do Žikice Jovanovića Španca, do 25. jula 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza br. 313 saobraćati na sledeći način:

 • vozila će u oba smera saobraćati ulicama Vojvode Stepe Stepanovića, Živorada Jakovljevića, Svetislava Ristića, Žikice Jovanovića Španca, Vojvode Stepe Stepanovića i dalje redovnom trasom;
 • vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Avijatičarski put…

Tokom radova na održavanju ulične mreže, koje izvodi Grad Beograd za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, za saobraćaj će biti zatvoren Avijatičarski put, od 3. do 22. jula 2022.

Čika Ljubina…

Zbog radova na popravci oštećenja javne saobraćajne površine u Čika Ljubinoj ulici, na delu od Zmaj Jovine do Laze Pačua, koje će izvoditi PP „GP Invest gradnja“ d.o.o, do 22. jula 2022, menja se režim rada linije „Vrabac“ na sledeći način:

 • vozila sa linije „Vrabac“ će saobraćati: Obilićev venac – Kneza Mihaila – Kralja Petra i dalje redovnom trasom.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.