Naslovna » Izlasci » Film » Dvorana KCB: Interakcija 2022.
Dvorana KCB: Interakcija 2022. (foto: Dragan Đukić)
Dvorana KCB: Interakcija 2022. (foto: Dragan Đukić)

Dvorana KCB: Interakcija 2022.

U sredu, 24. avgusta 2022. od 21.00, uz besplatan ulaz, biće održana projekcija nagrađenog filma sa festivala Interakcija 2022.

Dokumentarni filmovi nastali u okviru 17. izdanja Studentskog filmskog kampa Interakcija biće tradicionalno prikazani u Dvorani Kulturnog centra Beograda, uz ekskluzivnu dopunu nagrađenog filma sa prvog Festivala kratkog dokumentarnog filma.

Učesnici 17. Kampa Interakcija su proteklih dana, u Užicu, Čačku i Požegi snimali kratke dokumentarce o zaostavštini legendarnog užičkog fotografa, o svakodnevim izazovima Čačanina Rajka u njegovom gradu, kao i o introspektivnom putovanju autorke (rediteljke Jovane Avramović) u svom rodnom gradu Požegi.

Ekipa u Čačku, na čelu mladim rediteljem Jovanom Dopuđom iz Srbije, snimila je film o čoveku koji pokušava da opstane u svom gradu, dok nastoji da pronađe i ženu za sebe. Užička ekipa, koju predvodi reditelj Abraham Eskobedo Salas, pronašla je inspiraciju za film upoznavši fotografa Miloša Cvetkovića Cveklu, dok je požeška ekipa na čelu sa rediteljkom Jovanom Avramović dokumentovala njen povratak u svoj rodni grad i njenu potragu za onim čega više nema.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Filmovi su snimani pod mentorstvom izraelskog reditelja Efima Graboja.

Novina u programu Interakcija je istoimeni Festival kratkog dokumentarnog filma.

Program prvog festivala Interakcija održan od 17. do 24. avgusta predstavio je publici 23 vrhunska kratka dokumentarna filma u okviru takmičarskog i dva prateća programa – U fokusu: Poljska i Interskrin.

Zatvaranje festivala održava se 23. avgusta u Bioskopu Požega, a beogradska publika će imati ekskluzivnu priliku da pored filmova snimljenih tokom Interakcija: Studentskog filmskog kampa pogleda i pobednički film festivala Interakcija. (danubeogradu.rs)