Naslovna » BG servis » Grejanje: Funkcionalne probe sistema od 1. do 10. oktobra 2022.
Grejanje u Beogradu (foto: Erik McLean / Pexels)
Grejanje u Beogradu (foto: Erik McLean / Pexels)

Grejanje: Funkcionalne probe sistema od 1. do 10. oktobra 2022.

Zvanično, grejanje počinje 15. oktobra 2022, a funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja JKP „Beogradske elektrane“ obavljaće od 1. do 10. oktobra.

U tom periodu biće provereno funkcionisanje toplotnih izvora koji pripadaju „Beogradskim elektranama“.

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada toplana i kotlarnica, toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i pojedinih grejnih instalacija u objektima, kako bi proizvodna i distributivna postrojenja bila što bolje pripremljena za predstojeću grejnu sezonu.

Funkcionalne probe nisu takozvane „tople probe“ i ne podrazumevaju početak isporuke toplotne energije potrošačima.

Zbog toga iz ovog preduzeća apeluju na potrošače da ne upućuju prijave kvara Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladno-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

Probe toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih grejnih instalacija obavljaće se po sledećem rasporedu…

 • Ponedeljak, 3. oktobar 2022.
  Toplane: „Banovo brdo“ i „Mladenovac“. Kotlarnice: „Janka Veselinovića“, „Uprava prihoda“, „Sremčica“, „Železnik“ i „Šeher – Andre Nikolića 3“.
 • Utorak, 4. oktobar 2022.
  Toplane: „Novi Beograd“, „Konjarnik“, „Zemun“ i „Medaković“. Kotlarnice: „Vrtlarska“, „Ljutice Bogdana 2“ i Dom zdravlja „Braće Jerković“.
 • Sreda, 5. oktobar 2022.
  Toplane: „Cerak“, „Batajnica“, „Borča“ i „Višnjička banja“. Kotlarnice: „Braće Marić 3-7“ i „Barajevo“, kao i obnovljiv izvor energije „Ovča“.
 • Četvrtak, 6. oktobar 2022.
  Toplana „Mirijevo“. Kotlarnice: „Makedonska (Jakšićeva)“, Institut „Majka i dete“, KBC „Bežanijska kosa“, KBC „Zvezdara – Preševska 31“, KBC „Zvezdara – Dimitrija Tucovića 161“ i KBC „Zvezdara – Dimitrija Tucovića 161 (parna)“.
 • Petak, 7. oktobar 2022.
  Toplane: „Dunav“, „Voždovac“ i „Miljakovac“. Kotlarnice: GAK „Narodni front“, „Luka Beograd“ i „Resnik“.

Trebalo bi da korisnici sistema daljinskog grejanja obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih grejnih instalacija i da samo ukoliko primete curenje vode iz instalacija prijave kvar odmah Dispečerskom centru pozivom na broj telefona 011/2093-100 (broj telefona isključivo za curenje vode iz instalacija), saopšteno je iz Javnog komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.