Naslovna » Porodica » Deca » Beogradska rolerijada plus 2022 u centru prestonice
Beogradska rolerijada (foto: Pixabay)
Beogradska rolerijada (foto: Pixabay)

Beogradska rolerijada plus 2022 u centru prestonice

Dvadeset treća Beogradska rolerijada plus održaće se u subotu, 8. oktobra 2022, u Ulici kralja Milana, od „Londona“ do Terazija i Trga Nikole Pašića.

Na manifestaciji učestvuje nekoliko hiljada dece iz beogradskih vrtića i osnovnih škola, a na programu su trke na trotinetima, svim vrstama bicikala i rolerima.

Osim ovih trka, na programu su i nastupi dece na tri bine: horskoj na Terazijama, plesnoj kod Palate Albanija i pozorišnoj na Trgu Nikole Pašića.

U posebnom programu su igre sa vaspitačima iz beogradskih predškolskih ustanova na četiri lokacije. Kao prijatelji manifestacije Beogradska rolerijada plus pojaviće se i Centar dečjih letovališta Grada Beograda (Šuplja stena), Muzej iluzija i Agencija za bezbednost u saobraćaju.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Ovogodišnja Beogradska rolerijada plus održava se pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, a suorganizator je Savez za fitnes i rekreaciju Srbije.

Beogradska rolerijada plus 2022 – izmene u saobraćaju

Zbog održavanja manifestacije 23. Beogradska rolerijada 2022, u ulicama Kralja Milana (deo između Trga Slavija i Terazije sa slobodnim prelazima u zoni Resavske i ulice Kneza Miloša), Terazije i Kolarčeva, kao i Trg Nikole Pašića u zoni Igumanove palate, 8. oktobra od 7.00 do 16.00, važiće poseban režim rada linija javnog gradskog prevoza:

  • trolejbuska linija br. 29 saobraća od terminusa „Medaković 3“ do Trga Slavija i nosiće oznaku 29L;
  • vozila sa linija broj 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linije E2 će u oba smera saobraćati ulicama Francuska, Trg republike, Makedonska, Dečanska, Trg Nikole Pašića i dalje redovnim trasama;
  • autobusi sa linije broj 27 će u oba smera saobraćati ulicama Bulevar kralja Аleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Makedonska, Trg Republike, Vase Čarapića do terminusa „Studenski trg“;
  • vozila sa linije br. 31 će u oba smera saobraćati ulicama Studentski trg, Vasina, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Аleksandra, Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija i dalje redovnom trasom;
  • minibus linija E9 će u oba smera umesto preko Terazija saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradska, Bulevar kralja Аleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Makedonska i dalje redovnom trasom.

Privremeno se ukida autobuska linija EKO2.

Privremeno se uspotavlja autobuska linija EKO2L koja će saobraćati na relaciji Beograd na vodi – Trg Slavija.

Vozila sa linija br. 24, 26, 37, 44 i E2 će u smeru ka Trgu Nikole Pašića koristiti stajalište „Trg republike“ u ulici Makedonska, koje u redovnom režimu koriste vozila sa linija br. 28 i 41 ispred „Dunav osiguranja“.

(danubeogradu.rs / Beoinfo)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.