Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – oktobar 2022.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Brankica Andonović)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Brankica Andonović)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – oktobar 2022.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom oktobra 2022. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Mileševska…

Tokom izvođenja 2. faze radova na redovnom održavanju Mileševske, na delu od Trga Milene i Gage do sredine izlaza iz okretnice „Crveni krst“, od 29. oktobra do 20. novembra 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi važiće sledeći režim rada linija javnog prevoza:

  • dalje ne funkcionišu trolejbuske linije 19, 22 i 29, a dalje će funkcionisati privremena trolejbuska linija 22L (Studentski trg – Trg Slavija) i autobuska linija 29A (Trg Slavija – Medaković 3); uspostavlja se privremena autobuska linija br. 22A (Crveni krst – Kruševačka);
  • vozila sa linija 21A, 29A i E1 će saobraćati trasom: Trg Slavija – Makenzijeva – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog – Južni bulevar – Đerdapska (Grčića Milenka u smeru ka gradu), Gospodara Vučića – Vojislava Ilića i dalje redovno prema naseljima Medaković 3 i Učiteljsko naselje;
  • vozila sa linije 22A će saobraćati u oba smera trasom: Crveni krst – Mileševska (Vojvode Šupljikca u smeru ka Crvenom krstu) – Žička – Vojislava Ilića – Gospodara Vučića – Kruševačka;
  • vozila sa linije 83 će i dalje saobraćati trasom: Trg Slavija – Makenzijeva – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog – Kalenićeva – Mileševska, gde će vršiti promenu smera kretanja preko Ulice cara Nikolaja II u visini Skvera Milene i Gage i dalje redovno prema Zemunu.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti stajališta:

  • linije 21A, 29A i E1:
    – „Maksima Gorkog“ – smer ka Zvezdari (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije br. 46 i 55);
    – „Bačvanska“ – smer ka Zvezdari (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije br. 22, 46 i 55);
    – „Škola ‘Vojislav Ilić’“ – smer ka Kruševačkoj (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije br. 22, 46 i 55);
    – „Bačvanska“ – smer ka Kruševačkoj (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije br. 22, 46 i 55);
    – „MPI“ – smer ka gradu (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije br. 46 i 55);
  • linija 22A:
    – „Crveni krst“ – polazno/dolazno stajalište u okretnici „Crveni krst“, prekoputa pozicije redovnog dolaznog stajališta „Crveni krst“ u samoj okretnici;
  • linija 83:
    – „Pijaca ‘Kalenić’“ – smer ka gradu (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije br. 25, 25P i 26),
    – privremeno polazno/dolazno stajalište „Mileševska“ u Mileševskoj ulici ispred kućnog broja 52.

Linija 303 u Vrčinu…

Tokom izvođenja faze 7 radova na izgradnji regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac na državnom putu IIb reda broj 347 (ulice Save Kovačevića i Ive Lole Ribara) u Vrčinu doći će do promena u radu linije javnog prevoza 303, od 26. oktobra do 1. novembra 2022.

Radovi podrazumevaju zauzeće desne saobraćajne trake Ulice Ive Lole Ribara, neposredno ispred zone raskrsnice sa Ulicom Save Kovačevića u dužini od 53 metra (gledano u smeru ka Kragujevačkom putu). Tokom izvođenja radova u ovoj fazi vozila će se u visini zone radova kretati preostalom širinom kolovoza uz naizmenično propuštanje regulisano privremenim semaforima, dok će se vozila sa linije 303 na delu od raskrsnice ulica Ive Lole Ribara i Industrijske do raskrsnice ulica Ive Lole Ribara i Milete Cerovca kretati sledećim ulicama: Ive Lole Ribara, Industrijskom, Save Kovačevića (državni put IIb reda br. 347), Mostarskom, Milete Cerovca i dalje redovnom trasom ka gradu.

Privremeno se izmešta stajalište „Vrčin“ – smer ka Kragujevačkom putu, na poziciju neposredno posle zone radova, odnosno oko 70 metara posle zone raskrsnice sa Rudničkom ulicom, gledano u smeru ka Kragujevačkom putu, dok se istoimeno stajalište u smeru ka auto-putu Beograd-Niš izmešta na poziciju preko puta stajališta za suprotan smer, gledano u smeru ka auto-putu Beograd-Niš.

Obrenovački drum…

Tokom izvođenja radova JP „Putevi Srbije“ na rehabilitaciji desne kolovozne trake mosta preko Save kod Ostružnice na državnom putu A1, biće zauzet deo kolovoza Oberenovačkog druma (Savska magistrala) u zoni petlje Ostružnica, od 21. oktobra do 10. novembra 2022, po fazama:

  • FAZA 1 – izmeniti režim saobraćaja, zauzeti deo desne saobraćajane trake u smeru ka Obrenovcu,
  • FAZA 2 – izmeniti režim saobraćaja, zauzeti deo leve saobraćajane trake i u smeru ka Obrenovcu i u smeru ka Beogradu,
  • FAZA 3 – izmeniti režim saobraćaja, zauzeti deo desne saobraćajne trake u smeru ka Beogradu.

Dobračina…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, doći će do potpune obustave saobraćaja, u Dobračinoj, na delu od Cara Dušana do Gundulićevog venca, po fazama:

  • Faza 1a: od ul. Cara Dušana do ul. Gundulićev venac sa prohodnom raskrsnicom sa ul. Skender Begovom od 22. oktobra do 6. novembra 2022;
  • Faza 1: od ul. Cara Dušana do ul. Gundulićev venac sa zatvorenom raskrsnicom sa ul. Skender Begovom od 7. do 10. novembra 2022.

Palmotićeva…

Tokom radova na izgradnji podzemnog elektroenergetskog voda, koje izvodi Akcionarsko društvo „Elektromreža Srbije“, za saobraćaj će biti zatvorena Palmotićeva, ugao sa Bulevarom despota Stefana, od 22. do 31. oktobra 2022.

Linija “Vrabac“…

Iz JKP GSP „Beograd“ obaveštavaju sugrađane da je od 15. oktobra 2022. primenjen novi režim rada linije “Vrabac“, po zimskom radnom vremenu, prema sledećem:

  • od 11.00 do 16.00, u saobraćaju je jedno vozilo na intervalu od 30 minuta, kada vremenski uslovi dozvoljavaju (da nema padavina i da je spoljna temperatura vazduha viša od 15 stepeni).

Milana Kašanina…

Tokom radova na izgradnji podzemnog elektroenergetskog voda, koje izvodi Akcionarsko društvo „Elektromreža Srbije“, za saobraćaj će biti zatvorena Milana Kašanina, ugao sa Bulevarom despota Stefana, od 22. do 31. oktobra 2022.

Jovana Subotića i Stevana Markovića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže u ulicama Jovana Subotića i Stevana Markovića, od 17. oktobra 2022. do 16. januara 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

  • faza 1 – radovi u ovoj fazi podrazumevaju zatvaranje Jovana Subotića na delu između zone raskrsnice sa Petra Markovića i Stevana Markovića (uključujući i zonu raskrsnice sa Stevana Markovića), kao i Stevana Markovića na delu između zone raskrsnice sa Jovana Subotića do zone raskrsnice sa Kejom oslobođenja;
  • faza 2 – radovi u ovoj fazi podrazumevaju zatvaranje zone raskrsnice ulica Stevana Markovića i Jovana Subotića;
  • faza 3 – radovi u ovoj fazi podrazumevaju zatvaranje Stevana Markovića na delu između zone raskrsnice sa Jovana Subotića do zone raskrsnice sa Avijatičarskim trgom.

Tokom izvođenja radova u sve tri faze, vozila sa linija javnog prevoza će saobraćati na sledeći način:

  • na linijama 82, 610 i 611, vozila će saobraćati trasom: Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar maršala Tolbuhina – Luja Adamiča – Sremskih odreda – okretnica „Novi Beograd /Paviljoni/“;
  • vozila na linijama 703L1, 705 i 706E, u smeru prema Keju oslobođenja, ići će trasom: Cara Dušana – Karamatina – Kej oslobođenja – Marka Nikolića – okretnica „Kej oslobođenja“, a u smeru od Keja oslobođenja Davidovićevom ulicom, Glavnom i dalje redovno;
  • na liniji 88, vozila će se kretati trasom: Bulevar Mihajla Pupina – Džona Kenedija – Bulevar Nikole Tesle – Karađorđev trg – Karađorđeva – Avijatičarski trg – Nikolaja Ostrovskog – Aleksandra Dupčeka – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovno prema Novom Železniku.

Vozila će na izmenjenoj trasi koristiti postojeća, a na liniji 88 i privremeno stajalište „Džona Kenedija 1“ – stajalište se uspostavlja u Ulici Džona Kenedija, oko 50 metara posle zone raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina, gledano u smeru ka Bulevaru Nikole Tesle, neposredno ispred ulaza u objekat sa kućnim brojem 31A.

Župana Vlastimira…

Tokom radova na izgradnji spoljne vodovodne mreže, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, biće izmenjen režim saobraćaja u Župana Vlastimira od 14. do 24. oktobra 2022. i zatvoren saobraćaj u slepom delu Župana Vlastimira, od 14. oktobra do 6. novembra 2022.

Omladinskih brigada…

Tokom radova na izgradnji objekta, koje izvodi Aleksandar gradnja d.o.o. biće izmenjen režim saobraćaja u Omladinskih brigada, ugao sa Đorđa Stanojevića, od 13. oktobra do 20. novembra 2022.

Blagoja Marjanovića Moše…

Tokom radova na izgradnji sekundarne vodovodne mreže, koje izvodi Grad Beograd za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. za saobraćaj će biti zatvorena Blagoja Marjanovića Moše, u zoni raskrsnice sa ul. Partizanske avijacije i u ul. Partizanske avijacije, od raskrsnice sa Blagoja Marjanovića Moše do kućnog broja 3, od 12. oktobra do 19. novembra 2022. po fazama.

Koste Jovanovića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji ugaonog slobodnostojećeg stambenog objekta, a zbog dopreme i otpreme građevinskih materijala, biće zauzet deo kolovoza u Koste Jovanovića ispred br. 2, od 11. oktobra do 29. novembra 2022. (utorkom i petkom).

Novi autobusi…

Grad je nabavio sto novih autobusa na gas koji će se na gradskim ulicama naći u drugoj polovini novembra, najavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević gostujući na TV Vesti.

On je istakao da je za njihovo funkcionisanje najpre bilo potrebno završiti stanicu na gas, koja će, po njegovim rečima, biti gotova u novembru.

Kralja Petra Prvog…

Tokom izvođenja radova JKP „Beograd put“ na redovnom održavanju – popravci javnih saobraćajnih površina izvedenih od sitne kamene kocke u Kralja Petra Prvog, FAZA 1, biće zatvoren saobraćaj, zauzet kolovoz u Kralja Petra Prvog, na delu od Vojvode Putnika do Janka Katića, na teritoriji opštine Mladenovac, od 10. oktobra do 18. decembra 2022.

Svetosavska i Dubrovačka…

Tokom izvođenja radova grada Beograda, za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P, na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže na području starog jezgra Zemuna, od 8. oktobra do 21. novembra 2022, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Svetosavska i Dubrovačka, po fazama:

  • Faza 1: zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz i zauzeta parking mesta u Dubrovačkoj, od raskrsnice sa Svetosavskom do raskrsnice sa Glavnom, od 8. oktobra do 21. novembra 2022;
  • Faza 2: zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz i zauzeta parking mesta u Svetosavskoj, od raskrsnice sa pristupnom saobraćajnicom objekta Vojske Srbije do raskrsnice sa Gundulićevom i Rajačićevom i zatvoren saobraćaj, zauzet i raskopan kolovoz i zauzeta parking mesta u Dubrovačkoj, od raskrsnice sa Svetosavskom do raskrsnice sa Glavnom, od 16. oktobra do 21. novembra 2022.

Batajnica…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Kralja Stefana Tomaša, Nova 47, Posavska, Vojačka, Jasenovačkih mučenika i drage Mihajlović od 2. oktobra do 31. decembra 2022.

Obrenovac…

Tokom izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice ulica Kralja Aleksandra I, Kralja Petra I i Aleksandra Ace Simovića u Obrenovcu, do 31. decembra 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje zone raskrsnice, zbog čega će vozila javnog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

Izmene su objavljene na OVOM LINKU.

Pavla Vuisića…

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kolovoza u Pavla Vuisića, na delu između ulica Emila Zatopeka (uključujući i samu raskrsnicu) i Konstantina Kavafija do 30. oktobra 2022, koje će izvoditi preduzeće JP „Putevi Srbije“, menja se režim rada linije JGP-a.

Vozila sa linija 81 i 81L će saobraćati:

  • u smeru ka terminusu „Altina 1“: Pavla Vuisića – Aleksandra Petrovića – Justina Popovića – Dragačevskih trubača – „Altina 1“;
  • u smeru ka terminusu „Novi Beograd (Paviljoni)“: Pavla Vuisića – Episkopa Sergeja – Justina Popovića – Konstantina Kavafija – Pavla Vuisića i dalje redovno.

Privremeno se ukidaju stajališta „Konstantina Kavafija“ i „Dijega Rivere“ u smeru ka Altini, „Emila Zatopeka“ u oba smera.

Privremeno se uspostavljaju stajališta:

u smeru ka terminusu „Altini 1“:

  • Konstantina Kavafija 1 – u Ulici Justina Popovića, na poziciji ED stuba koji se nalazi ispred objekta sa kućnim brojem 34, preko puta objekta sa kućnim brojem 23;

u smeru ka terminusu „Novi Beograd (Paviljoni)“:

  • Episkopa Sergeja – u ulici Episkopa Sergeja, na poziciji ED stuba koji se nalazi preko puta objekta „BMS Company“, oko 10 metara ispred zone raskrsnice sa ulicom Justina Popovića;
  • Konstantina Kavafija 1 – u ulici Justina Popovića, na poziciji ED stuba koji se nalazi ispred objekta sa kućnim brojem 27A, 13 metara ispred zone raskrsnice sa Ulicom Konstantina Kavafija.

Vozila sa linije 81 i 81L će koristiti privremeno uspostavljena stajališta iz faze 1: „Emila Zatopeka 1“ (u oba smera) i „Dijega Rivere 1“ (u smeru ka Altini).

Šumatovačka…

Tokom radova na izgradnji ugaonog jednostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta koje izvodi firma Bogoljub Milenović PR SZTR „Ljuba invest“ ispred broja 43 Šumatovačka ulica na delu od Graničarske do Čuburske biće zatvorena za saobraćaj svakog utorka i petka do 1. marta 2024.

Molerova…

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ nastavlja sa rekonstrukcijom vodovodne mreže u Molerovoj ulici na Vračaru, a 1. septembra počeli su radovi u zoni raskrsnice Molerove sa Njegoševom ulicom, kao i na delu ove ulice od raskrsnice sa Krunskom do raskrsnice sa Hadži Đerinom ulicom.

Tokom 61 dana trajanja rekonstrukcije, u zoni radova biće privremeno obustavljen saobraćaj. Sekretarijat za saobraćaj izdao je delimično rešenje za postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u ovom delu ulice, za zatvaranje saobraćaja, zauzeće i iskop delova kolovoza, trotoara i parking mesta.

Sa završetkom ovih radova, 1. novembra 2022. biće završeni svi predviđeni radovi u sklopu rekonstrukcije za blok ulica Koče Kapetana i Molerove na Vračaru.

Svetosavska…

Tokom radova na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže, koje izvodi Grad Beograd za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. za saobraćaj će biti zatvorena Svetosavska ulica, po fazama na sledeći način:

  • Faza 1a: zatvoren saobraćaj, zauzet i rakopan kolovoz u ul. Svetosavskoj, u zoni raskrsnice sa ul. Nemanjinom i ul. Štrosmajerovom, do 5. oktobra 2022;
  • Faza 1: zatvoren saobraćaj, zauzet i rakopan kolovoz i zauzeta parking mesta u ul. Svetosavskoj, od raskrsnice sa ul. Nemanjinom i ul. Štrosmajerovom do raskrsnice sa pristupnom saobraćajnicom objekta Vojske Srbije, od 22. novembra do 9. decembra 2022.

Desetog oktobra, Sedmog jula i Prvog maja…

Tokom radova JKP „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ do 17. novembra 2022. u ulicama Desetog oktobra, Sedmog jula i Prvog maja doći će do izmene u režimu saobraćaja po fazama:

  • faza 1.2: izmena režima saobraćaja duž Desetog oktobra, na delu između Živojina Tabakovića i Prvog maja (radovi na kolovozu), do 5. septembra 2022;
  • faza 2 (Tip 1,Tip 2,Tip 3 i Tip 4): izmena režima saobraćaja duž Prvog maja na delu između Desetog oktobra i raskrsnice sa Zelenčeva (radovi na kolovozu, u dužini od po maksimum 50 m), od 6. septembra do 18. oktobra 2022;
  • faza 3 (Tip 1,Tip 2,Tip 3, Tip 4 i Tip 5): izmena režima saobraćaja duž Sedmog jula na delu od Desetog oktobra do raskrsnice sa Lipljanska (radovi na kolovozu, u dužini od po maksimum 50 m), od 19. oktobra do 17. novembra 2022.

Beogradska…

Tokom izvođenja radova na izgradnji dvostrano uzidanog stambeno-poslovnog objekta, biće zauzet trotoar i tri parking mesta u Beogradskoj ispred br. 21, do 31. decembra 2022.

Milovana Lazarevića…

Tokom radova na rekonstrukciji ulice i izgradnji nedostajuće infrastrukture, koje izvodi Sekretarijat za komunalne i stambene poslove za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i igradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Milovana Lazarevića u Lazarevcu na katastarskim parcelama br.3411/1 i 1766/1 KO Petka i 713/1 KO Šušnjar u dužini od oko 1150 m, do 11. novembra 2022.

Oblakovska, Save Kovačevića, Mostarska i Mileta Cerovca…

Tokom radova koje izvodi grad Beograd, za potrebe Direkcije za građansko zemljište i izgradnju Beograda JP, radovi će se obavljati pod saobraćajem u Oblakovskoj, Save Kovačevića, Mostarskoj i Mileta Cerovca, do 10. januara 2023.

Trg Zorana Đinđića…

Tokom radova JP „Putevi Srbije“ na izgradnji privremene devijacije 4 na mestu izgradnje petlje (nadvožnjaka) na Surčinskom putu, tercijarna saobraćajnica u produžetku Trga Zorana Đinđića, u zoni petlje Surčin-jug, biće zatvorena za saobraćaj do 31. oktobra 2022.

Radovi u toku

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Tramvajske linije na Banovom brdu…

Usled radova na montaži krana na gradilištu u Požeškoj ulici, u zoni objekta broj 33, u nedelju, 2. oktobra 2022, od 6.00 do 12.00, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom ovih radova doći će do zatvaranja tramvajske baštice, usled čega će doći do promene u radu linija javnog linijskog prevoza putnika i to:

  • od prvih polazaka, vozila sa tramvajske linije 12L će saobraćati na relaciji Tašmajdan – Most na Adi – Blok 45;
  • vozila sa linije 13 se prebacuju na liniju 12L na novoj, privremenoj trasi.

Posle 12.00, odnosno po završetku radova, tramvaji će ponovo saobraćati na redovnim trasama linija 12L i 13.

Privremeno se za liniju 57 izmešta autobusko stajalište „Kneza Višeslava“, smer ka petlji „Careva ćuprija“, na poziciju ED stuba koji se nalazi prekoputa kućnog broja 30, odnosno oko 50 metara ispred postojeće pozicije.

Joze Šćurle…

Tokom radova na izgradnji kanalizacione mreže, čiji je investitor Grad Beograd za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Joze Šćurle, do 4. oktobra 2022, po fazama.

Bulevar patrijarha Pavla…

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice Bulevar patrijarha Pavla i dvokolosečne tramvajske pruge sa pratećom infrastrukturom, II etapa od km 1+940.00 do Pere Velimirovića opštine Rakovica, biće izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru patrijarha Pavla, II etapa, od km 1+940.00 do raskrsnice sa Pere Velimirovića, do 1. oktobra 2022.

Staza „Rakovica“…

Zbog Autoslalom trke Beograd – Rakovica 2022, 9. oktobra 2022, doći će do izmena u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza. Više informacija pročitajte na OVOM LINKU.

Kralja Milana – Terazije – Trg Nikole Pašića…

Zbog održavanja manifestacije Beogradska rolerijada plus, 8. oktobra 2022, doći će do izmena u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza. Više informacija pročitajte na OVOM LINKU.

Dubrovačka…

Radovi se izvode u Dubrovačkoj, ispred kućnog broja 8, u delu između raskrsnica sa ulicama Skender begova i Visokog Stevana, u nedelju, 9. oktobra 2022.

Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza br. 26 u smeru ka naselju Braća Jerković saobraćati od terminusa „Dorćol (Dunavska)“ sledećim ulicama: Dunavska, Žorža Klemansoa, Francuska, Cara Dušana i dalje redovno.

Privremeno se ukida stajalište „Despota Đurđa“ (#2112) u ulici Dubrovačka a uspostavlja se privremeno stajalište: „Mike Аlasa“ u ulici Dunavska, oko 5,0 metara posle obeleženog pešačkog prelaza u zoni objekta sa adresom Mike Аlasa br. 46 i stajalište „Dobračina“ u ulici Dunavska, oko 25,0 metara posle raskrsnice sa ulicom Dobračina, neposredno ispred ulaza u prodajni salon „Jeep“.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a.

Milorada Draškovića…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju ulice Milorada Draškovića, na delu između ulica Rasinska i Nićifora Nićiforovića na Petlovom brdu u Rakovici do 11. oktobra 2022, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

  • linija br. 42 – ulicom Rasinska do stajališta „Rasinska“ koje se nalazi neposredno ispred zone raskrsnice sa ulicom Milorada Draškovića, dok će u suprotnom smeru saobraćati ulicom Rasinska od stajališta „XI krajiške divizije“ i dalje redovno prema Trgu Slavija;
  • linije br. 56 i 59 – ulicama XI krajiške divizije, Rasinska, do stajališta „Rasinska“ koje se nalazi neposredno ispred zone raskrsnice sa ulicom Milorada Draškovića, dok će u suprotnom smeru od stajališta „Rasinska“ u ulici Milorada Draškovića dalje ulicama Milorada Draškovića, Georgija Ostrogorskog, Oplenačka prema Trgu Slavija i Zelenom vencu;
  • linija br. 501 – ulicama Oplenačka, XI krajiške divizije, Rasinska, do stajališta „Rasinska“ koje se nalazi neposredno ispred zone raskrsnice sa ulicom Milorada Draškovića i dalje ulicama Milorada Draškovića, Georgija Ostrogorskog, Oplenačka i dalje redovno prema Starom Kijevu.

Na izmenjenom delu trase uspostavljaju se privremena stajališta za linije br. 56, 59 i 501 u ulici XI krajiške divizije:

  • Oplenačka 1 – u ulici XI krajiške divizije, na poziciji drugog EDB stuba, 52 metra posle raskrsnice sa ulicom Oplenačka;
  • Mrakovička – u ulici XI krajiške divizije, na poziciji EDB stuba koji se nalazi ispred kućnog broja 31, 12 metara ispred postojećeg ležećeg policajca, pri čemu će stajalište „Rasinska“ u ulici Rasinska biti dolazno stajalište za sve pomenute linije.

Carice Milice…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“ za saobraćaj će biti zatvorena Carice Milice po fazama:

  • 1. faza: od Brankove do Maršala Birjuzova od 2. do 4. oktobra 2022;
  • 2. faza: od Maršala Birjuzova do Topličinog venca od 5. do 7. oktobra 2022.

Bulevar JNA…

Tokom radova na popravci javnih saobraćajnih površina izvedenih od betonskih ploča i kocke, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru JNA od br. 17 do Ulice Slobodana Jovića (smer ka „Trošarini“), po fazama, do 8. oktobra 2022.

Krunska…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, biće zauzet kolovoz u Krunskoj od Kneginje Zorke do Baba Višnjine, do 9. oktobra 2022.

Bulevar Nikole Tesle…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju, u Bulevaru Nikole Tesle doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi po fazama, najavljeno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

• Faza 1 – zatvaranje desne kolovozne trake, gledano u smeru ka Zemunu, na delu od Ulice ušće do prvog prilaza Palati „Srbija“ od 3. do 8. oktobra 2022. Za vreme radova u ovoj fazi, vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se kretati dvosmerno kolovoznom trakom koja je u redovnom režimu namenjena za saobraćaj prema gradu. Vozila sa 60L će se u smeru ka toplani kretati redovnom trasom, a u smeru ka Zelenom vencu trasom linije 60, odnosno iz Ulice sajmište će saobraćati Bulevarom Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom.

• Faza 2 – zatvaranje desne kolovozne trake, gledano u smeru ka Zemunu, na delu od prvog prilaza Palati „Srbija“ do Ulice trešnjinog cveta od 9. do 13. oktobra 2022. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se kretati dvosmerno kolovoznom trakom koja je u redovnom režimu namenjena za saobraćaj prema gradu.

Stajalište „Palata Srbija“ – smer ka Zemunu, privremeno se izmešta na poziciju oko 70 metara ispred redovne pozicije.

Kej oslobođenja…

Radovi na rekonstrukciji Ulice Kej oslobođenja počeli su 25. oktobra 2021, a očekivani završetak radova je polovina oktobra 2022. godine.

U toku je postavljanje kocke duž ove ulice, izrada trotoara i postavljanje vertikalne signalizacije.

Do sada je kompletno urađena rekonstrukcija saobraćajnice od Stevana Markovića do Zmaj Jovine i od kraja obaloutvrde do dela ulice Kej oslobođenja ka Njegoševoj. Radovi su sveobuhvatni i urađena je nedostajuća komunalna infrastruktura, postavljeni su novi telekomunikacioni elektrovodovi, javna rasveta, a izvedena je zaštita postojećeg gasovoda duž cele ulice.

Kako je projektom predviđeno, ostalo je da se postavi kocka na saobraćajnici na delu kružnog toka i od Karamatine do Njegoševe, urade trotoari od kružnog toka do kraja obaloutvrde, kao i vertikalna i horizontalna signalizacija. Završni korak je ozelenjavanje i revitalizacija postojećeg zelenog pojasa.

Žorža Klemansoa…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Žorža Klemansoa od raskrsnice sa ulicama Skender Begovom i Vanizelosovom do raskrsnice sa Dunavskom, od 15. do 20. oktobra 2022.

Terazije – Andrićev venac…

Zbog 70. Ulične trke oslobođenja grada Beograda doći će do izmena na linijama gradskog prevoza kao i do zatvaranja ulica, 16. oktobra 2022. Više informacija je na OVOM LINKU.

Avala…

Zbog održavanja brdske auto trke Avala 2022 doći će do izmena u saobraćaju, 15. i 16. oktobra 2022. Više informacija pročitajte OVDE.

Resavska i Birčaninova…

Sekretarijat za saobraćaj obaveštava građane da će se od 17. do 21. oktobra 2022. nastaviti radovi na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom.

Radovi pod saobraćajem će se obavljati na sledećim raskrsnicama:

  • Resavska – Birčaninova (K290), od 17. do 19. oktobra;
  • Resavska – Vojvode Milenka (K289), od 17. do 19. oktobra;
  • Birčaninova – Svetozara Markovića (K2291), od 19. do 21. oktobra.

Bulevar Nikole Tesle…

Tokom izvođenja radova JKP „Beograd put“ na redovnom održavanju kolovoza u Bulevaru Nikole Tesle od 11. do 21. oktobra 2022. doći će do potpune obustave saobraćaja po fazama.

  • 1. faza: od Trešnjinog cveta do zgrade SIV-a od 11. do 15. oktobra;
  • 2. faza: od zgrade SIV-a do Ušća od 16. do 21. oktobra.

Ivana Milutinovića…

Prilikom rekonstrukcije vodovodne mreže u Ulici Ivana Milutinovića u naselju Borča, od 12. do 20. oktobra 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi se izvode na kolovozu (leva saobraćajna traka) u Ulici Ivana Milutinovića, na delu od Zrenjaninskog puta do Trga oslobođenja, gledano u smeru ka Ulici borčanskih žrtava 1914, zbog čega će vozila javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

  • vozila sa linija 95 i 105L će u smeru ka Zrenjaninskom putu od okretnice „Borča 3“ saobraćati trasom: Bele Bartoka – Bratstva i jedinstva – Zrenjaninski put i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom preostalom širinom kolovoza od najmanje 3,5 metara;
  • vozila sa linije 104 će u smeru ka Zrenjaninskom putu saobraćati trasom: Ivana Milutinovića – Trg oslobođenja – JNA – Valjevskog odreda – Bratstva i jedinstva – Zrenjaninski put i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom preostalom širinom kolovoza od najmanje 3,5 metara.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JLPP-a, kao i privremeno uspostavljeno stajalište „JNA“ u Ulici JNA, u visini kućnog broja 80 u smeru ka Zrenjaninskom putu.

Maksima Gorkog…

Tokom izvođenja radova na sanaciji defekta na kanalizacionoj mreži u Ulici Maksima Gorkog, od 11. do 17. oktobra 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi se izvode na kolovozu u Ulici Maksima Gorkog u zoni raskrsnice sa Ulicom gospodara Vučića, pri čemu će ta deonica biti potpuno zatvorena za saobraćaj. Tokom izvođenja radova vozila sa linija javnog prevoza 25, 25P, 26 i 26N saobraćaće na sledeći način:

  • u smeru prema Voždovcu ulicama Maksima Gorkog, Južnim bulevarom, Đerdapskom, Gospodara Vučića, Kruševačkom i dalje redovnim trasama;
  • u smeru prema Vukovom spomeniku ulicama Kruševačkom, Gospodara Vučića, Grčića Milenka, Južnim bulevarom, Maksima Gorkog i dalje redovnim trasama.

Privremeno se uspostavlja stajalište „Kruševačka“ u Ulici kruševačkoj (smer ka Voždovcu) na poziciji ED stuba koja se nalazi ispred kućnog broja 6, odnosno oko 35 metara posle zone raskrsnice sa Garibaldijevom ulicom.

Privremeno se ukidaju stajališta „Tetovska“, u oba smera, i „Južni bulevar“, u smeru ka Vukovom spomeniku.

Vozila na izmenjenom delu trase koristiće sledeća stajališta: u smeru prema Voždovcu – „Južni bulevar“ u Ulici Maksima Gorkog, „Kruševačka“ i „Dušanovac /Pošta/“ u Kruševačkoj ulici, dok će u smeru prema Vukovom spomeniku koristiti stajališta „Dušanovac /Pošta/“ i „Kruševačka“ u Ulici kruševačkoj i „MPI“ u Južnom bulevaru.

Ilije Garašanina…

Tokom radova na rekonstrukciji, koje izvodi Sekretarijat za investicije, za saobraćaj će biti zatvorena Ilije Garašanina na delu od Majora Ilića do Takovske i u Majora Ilića od Dobre Mitrovića do Ilije Garašanina, do 16. oktobra 2022.

Bulevar despota Stefana…

Zbog redovnog održavanja Bulevara despota Stefana (Stari grad), na delu od Skadarske do Cetinjske, kao i popločavanja trotoara u visini okretnice „Trg republike“, od 1. do 20. oktobra 2022, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zauzeće predmetne deonice i trotoara Bulevara despota Stefana na delu od zone raskrsnice sa Francuskom ulicom do zone raskrsnice sa Ulicom braće Jugovića, zbog čega će se vozila javnog prevoza kretati izmenjenom trasom.

  • Vozila sa linija 16, 27E, 35, 58 i 95 i minibus linije E6 će u smeru ka Novom Beogradu i Železniku saobraćati Bulevarom despota Stefana, ulicama Džordža Vašingtona, Francuskom, Trgom republike, Makedonskom, Dečanskom i dalje redovnim trasama, dok će u smeru ka Pančevačkom mostu saobraćati ulicama Dečanskom, Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i dalje redovnim trasama.
  • Vozila sa linije 27 će i dalje saobraćati na relaciji Studentski trg – Mirijevo 3, vozila sa linija 32E i 43 će i dalje saobraćati na skraćenim trasama do okretnice „Železnička stanica (Pančevački most)“. Vozila sa noćnih linija 27N i 32N će saobraćati na relaciji od Studentskog trga ka Mirijevu i Višnjici ulicama Vase Čarapića, Makedonskom, Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona i dalje redovnim trasama, a u suprotnom smeru redovnom trasom, odnosno Makedonskom ulicom preko Trga republike do Studentskog trga.
  • Vozila sa noćne linije 101N će saobraćati na relaciji od Studentskog trga do Padinske skele ulicama Vase Čarapića, Makedonskom, Braće Jugovića, Francuskom, Džordža Vašingtona, Bulevarom despota Stefana i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati trasom: Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Francuska – Trg republike – Vase Čarapića – Studentski trg.
  • Noćne linije 15N, 56N, 202N, 301N, 511N, 704N i 706N će saobraćati kao i u prethodnom privremenom režimu.
  • Vozila sa linije E2 će i dalje saobraćati na relaciji Studentski trg – Petlovo brdo ulicama Vase Čarapića, Kolarčevom, Terazije, Trg Nikole Pašića i dalje redovnom trasom.

Kej oslobođenja…

Tokom radova na rekonstrukciji ulice Kej oslobođenja, koje izvodi Grad Beograd – Sekretarijat za investicije, Telekom Srbija a.d. Beograd, Elektrodistribucija Srbija d.o.o. za saobraćaj će biti zatvoren Kej oslobođenja, od ul. Marka Nikolića do ul. Karamatine, ul. Karamatina, od ul. Fruškogorske do ul. Kej oslobođenja i ul. Zmaj Jovina, od ul. Fruškogorske do ul. Kej oslobođenja, do 20. oktobra 2022.

Bulevar kralja Aleksandra…

Usled radova na tramvajskoj kontaktnoj mreži u Bulevaru kralja Aleksandra, na delu od zone raskrsnice sa Beogradskom do zone raskrsnice sa Ruzveltovom ulicom, od 22. oktobra od 0.30 do 24. oktobra 2022, do 3.30, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Za vreme radova vozila javnog prevoza će saobraćati na sledeći način:

  • linije 2, 6 i 14 se privremeno ukidaju;
  • linija 5 saobraća na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Omladinski stadion;
  • linija 7 saobraća na relaciji Tašmajdan – Blok 45;
  • linija 10 saobraća na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Banjica preko Savskog trga;
  • linija 12 saobraća na relaciji Tašmajdan – Banovo brdo;
  • linije 9, 11 i 13 saobraćaju na svojim redovnim trasama.

Uspostavlja se privremena autobuska linija 7A na relaciji Trg Slavija – Ustanička. Trasa linije u oba smera je: Trg Slavija – Nemanjina – Resavska – Bulevar kralja Aleksandra – Ustanička.

Vozila sa ove linije će koristiti postojeća, kao i privremena stajališta u Bulevaru kralja Aleksandra, u visini redovnih tramvajskih.

Tadeuša Košćuška…

Na delu od zone raskrsnice sa Ulicom cara Dušana do zone raskrsnice sa Dunavskom ulicom i do SRC „Milan Gale Muškatirović“, od 24. do 28. oktobra 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza zbog izvođenja radova na redovnom održavanju Ulice Tadeuša Košćuška.

Za vreme radova predmetna deonica će biti zatvorena za saobraćaj, tako da će se vozila sa linije 24, 26, 79, 26N i 401N, u smeru ka Dorćolu, kretati ulicama Cara Dušana, Bulevarom vojvode Bojovića, Dunavskom do terminusa „Dorćol (Dunavska)“, dok će se u smeru ka gradu od terminusa „Dorćol (Dunavska)“ kretati ulicama Dunavskom, Dubrovačkom, Cara Dušana i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije EKO2, u smeru ka Dorćolu, kretaće se ulicama Pjarona de Mondezira, Bulevarom vojvode Bojovića, Dunavskom do terminusa „Dorćol (Dunavska)“, dok će se u smeru ka gradu od terminusa „Dorćol (Dunavska)“ kretati ulicama Dunavskom, Dubrovačkom, Cara Dušana, Pjarona de Mondezira i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog gradskog saobraćaja.

Mileševska…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju Mileševske, na delu od sredine izlaza iz okretnice „Crveni krst“ do zone raskrsnice sa Ulicom Branka Krsmanovića, od 19. do 28. oktobra 2022. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Privremeno se ukidaju trolejbuske linije 19, 22 i 29, a uspostavljaju se privremena trolejbuska linija 22L (Studentski trg – Trg Slavija) i autobuska linija 29A (Trg Slavija – Medaković 3). Vozila sa linija 21A, 29A i E1 će saobraćati sledećim trasama – u smeru ka naseljima Medaković 3 i Učiteljsko naselje: Trg Slavija – Makenzijeva – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog – Južni bulevar – Gospodara Vučića – Vojislava Ilića i dalje redovno prema naseljima Medaković 3 i Učiteljsko naselje, a u smeru ka Trgu Slavija: Vojislava Ilića – Žička – Vojvode Šupljikca – okretnica „Crveni krst“ – Mileševska i dalje redovnim trasama trolejbuskih linija.

Vozila sa linije 83 će saobraćati trasom: Trg Slavija – Makenzijeva – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog – Kalenićeva – Mileševska, gde će vršiti promenu smera kretanja preko Ulice cara Nikolaja II u visini Trga Milene i Gage i dalje redovno prema Zemunu.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sledeća stajališta:

Linije 21A, 29A i E1…

  • „Maksima Gorkog“ – smer ka Zvezdari (stajalište u Južnom bulevaru, koje u redovnom režimu koriste linije 46 i 55);
  • „Bačvanska“ – smer ka Zvezdari (stajalište u Ulici gospodara Vučića, koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55);

Linija 83

  • Pijaca „Kalenić“ – smer ka gradu (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 25, 25P i 26);
  • privremeno polazno/dolazno stajalište „Mileševska“ u Mileševskoj ulici ispred kućnog broja 52, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Patrijarha Dimitrija…

Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne kanalizacije, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, biće izmenjen režim saobraćaja u Patrijarha Dimitrija, u delu od Josipa Telarevića do manastira Rakovica, po fazama, od 15. do 23. oktobra 2022.

Krunska…

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena Krunska od Kneginje Zorke do Beogradske, smer ka Beogradskoj, od 17. do 26. oktobra 2022.

Bulevar kralja Aleksandra…

Tokom izvođenja radova na tramvajskoj kontaktnoj mreži u Bulevaru kralja Aleksandra, na delu od zone raskrsnice sa Beogradskom ulicom do zone raskrsnice sa Ruzveltovom, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Kako je najavljeno iz Sekretarijata za javni prevoz, radovi će se izvoditi u tri faze:

  • faza 1 – od 1. oktobra u 0.30 do 3. oktobra u 3.00,
  • faza 2 – od 15. oktobra u 0.30 do 17. oktobra u 3.30,
  • faza 3 – od 22. oktobra u 0.30 do 24. oktobra u 3.30.

Za vreme izvođenja radova u sve tri faze, vozila javnog prevoza će saobraćati na sledeći način:

  • linije 2, 6 i 14 se privremeno ukidaju,
  • vozila na liniji 5 saobraćaju na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Omladinski stadion,
  • na liniji 7 saobraćaju na relaciji Tašmajdan – Blok 45,
  • na liniji 10 saobraćaju na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Banjica, preko Savskog trga,
  • na liniji 12 saobraćju a na relaciji Tašmajdan – Banovo brdo, a
  • vozila na linijama 9, 11 i 13 saobraćaju na svojim redovnim trasama.

Uspostavlja se privremena autobuska linija 7A na relaciji Trg Slavija – Ustanička. Trasa linije u oba smera je: Trg Slavija – Nemanjina – Resavska – Bulevar kralja Aleksandra – Ustanička. Vozila sa ove linije će koristiti postojeća, kao i privremena stajališta u Bulevaru kralja Aleksandra u visini redovnih tramvajskih.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.