Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 17-21. oktobar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)
Vremenska prognoza (foto: Brankica Andonović)

Vremenska prognoza, 17-21. oktobar 2022.

Ovo je vremenska prognoza od 17. do 21. oktobra 2022: do srede hladna jutra, a onda do 23 stepena, a od četvrtka temperature ispod 18 stepeni.

Biometeorološka situacija može relativno povolјno da utiče na hronične bolesnike. Izvestan oprez se savetuje osobama sa respiratornim obolјenjima, naročito u jutarnjim satima. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i razdražlјivost.

Sunce izlazi / zalazi:

  • (ponedeljak) 6.56 / 17.50;
  • (utorak) 6.57 / 17.48;
  • (sreda) 6.58 / 17.47;
  • (četvrtak) 7.00 / 17.45;
  • (petak) 7.01 / 17.43.

U ponedeljak hladno jutro – topao dan. Biće sunčano, vetar umeren istočni. Najviša dnevna temperatura biće 23 stepena.

Ako putujete van Beograda… do srede jutra hladna, van košavskog područja sa kratkotrajnom maglom i minimalnom temperaturom od -2 do 7 °C (ponegde uz slab prizemni mraz, a na jugu i slab mraz na 2 m visine), dok će u Vojvodini i Podunavlјu usled umerenog jugoistočnog vetra jutarnje temperature biti više, u intervalu od sedam do 12 °C. U toku dana do srede pretežno sunčano i natprosečno toplo sa maksimalnom temperaturom od 20 do 25 °C.

U sredu (19. oktobra) posle podne i uveče prolazno umereno naoblačenje, koje će usloviti pad temperature uz skretanje vetra na severozapadni pravac, pa će do petka (21. oktobra) maksimalne vrednosti biti od 15 do 19 °C. Slaba kratkotrajna kiša očekuje se u sredu u drugom delu dana tek ponegde u brdsko-planinskim predelima.

U utorak će biti uglavnom sunčano, a u pojedinim delovima Beograda moguća je blaga oblačnost. Vetar će biti umeren, jugoistočni. Temperatura će se kretati od 11 pre podne do maksimalna 23 stepena.

U sredu – promenljivo oblačno; u nekim delovima prestonice biće više oblaka ali se ne očekuju padavine. Jutarnja temperatura će biti devet stepeni, a maksimalna dnevna 22 °C. Vetar – umeren, jugozapadni.

U četvrtak malo i umereno oblačno, bez padavina. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, koji će se predveče pojačati. Posle hladnog jutra (9 °C), najviša dnevna temperatura biće 16 °C.

U petak pretežno sunčano, a jutro će biti baš hladno – samo šest stepeni. Najviša dnevna temperatura do 18 °C. Duvaće umeren severni vetar.

Narednog vikenda ponovni porast dnevne temperature, dok će jutra biti hladna, ponegde sa slabim prizemnim mrazem. U košavskom području jugoistočni vetar biće u pojačanju. Očekuje se i naoblačenje sa zapada, koje će u nedelјu usloviti mestimično kišu i lokalne plјuskove.

(danubeogradu.rs)

loading...