Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » „Anime simfonija“ u Domu omladine Beograda
"Anime simfonija" u Domu omladine Beograda
"Anime simfonija" u Domu omladine Beograda

„Anime simfonija“ u Domu omladine Beograda

U Domu omladine Beograda, 15. decembra od 18.30 i 20.30, biće održan nesvakidašnji spektakl „Anime simfonija“, koji objedinjuje anime i operski orkestar.

Rasprodati su termini od 18.30 i 20.30, a otvoren je nov-treći termin u 16.30.

Po prvi put u Beogradu – uz dirigenta iz Japana, Keniči Simuru – na istom mestu u isto vreme: orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta i projekcije anima na ekranu.

Na programu koncerta biće muzika iz poznatih anima i igara: Neon Genesi, Evangelion, Sword Art Online, Fate/zero, Fullmetal Alchemist, Black Butler, Attack on Titan, JoJo’s Bizarre Adventure, Tokyo Ghoul, Tokyo Revengers, Princess Mononoke, Howl’s Moving Castle, My Neighbour Totoro i druga popularna dela japanske animacije i industrije igara.

Sem toga, samu muziku prate i projekcije filmova, kao dodatak. Pravi duh anima filmova oživeće u Beogradu nekoliko desetina iskusnih operskih muzičara, a ovim posebnim umetničkim nastupom upravljaće dirigentska palica idejnog tvorca koncepta, japanskog umetnika Simure.

Anime simfonija će spojiti naizgled nespojivo kada su u pitanju muzički žanrovi, ali je najvažnije da privlači publiku različitih senzibiliteta, pa u ovom spektaklu podjednako uživaju i poklonici anime filmova i igara, kao i ljubitelji klasične muzike.

Zato Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta nastavlja rad na kreiranju novih muzičkih poslastica kojima će počastiti publiku širom zemlje i regiona. Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Keniči Simura.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Doma omladine i na sajtu tickets.rs. Organizator događaja je Centar beogradskih festivala – CEBEF u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem. (danubeogradu.rs)

loading...