Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Novosadski tango kvintet
Kamerni ansambl Novosadski tango kvintet
Kamerni ansambl Novosadski tango kvintet

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Novosadski tango kvintet

Koncert u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u Istorijskom muzeju Srbije, Novosadski tango kvintet održaće u petak, 9. decembra 2022. od 19.00.

Na šestom koncertu treće sezone ovog ciklusa na Trgu Nikole Pašića 11 učestvovaće Vladimir Ćuković – violina, Vladimir Jakovljević – gitara, David Klem – klavir, Fedor Ruškuc – kontrabas, i Dragana Kuzmanović – harmonika.

Na programu su kompozicije slavnog argentinskog kompozitora Astora Pjacole, zaslužnog za svetsku popularizaciju tanga.

Kamerni ansambl Novosadski tango kvintet je nastao sa željom da se osnuje tango ansambl po uzoru na čuveni Pjacolin kvintet, a pred publikom u Muzeju će izvesti neka od najlepših dela Astora Pjacole originalno pisana za njegov kvintet, a koja nisu toliko izvođena na domaćoj muzičkoj sceni.

Pored Pjacolinih kompozicija, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog dana od 12.00 do 19.00, osim ponedeljkom.

Cena karte je 250 dinara i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije“.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u subotu, 10. decembra. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve, druge i treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.