Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Jeni Lind – Švedski slavuj
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Jeni Lind - Švedski slavuj
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Jeni Lind - Švedski slavuj

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Jeni Lind – Švedski slavuj

Koncert „Jeni Lind – Švedski slavuj“ biće održan u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u Istorijskom muzeju Srbije, u petak, 3. marta 2023. od 19.00.

Na desetom koncertu ove sezone sopran Ljiljane Milovanović Jovanović uz klavirsku pratnju Milivoja Veljića izvešće program posvećen Jeni Lind, jednoj od najpoznatijih soprana 19. veka.

Muzički program će upotpuniti muzikološkinja Ana Ćirica, koja će tokom koncerta govoriti o životu i stvaralaštvu slavne operske dive Jeni Lind, koja je svojom magičnošću i međunarodnim uspehom stekla nadimak „Švedski slavuj“ i bila inspiracija mnogih slavnim kompozitorima svoga doba.

Na programu su kompozicije Čarlsa Grouba, Karl Marije fon Vebera, Johana Fredrika Bervalda, Rikarda Lintera, Vinćenca Belinija, Jeni Lind i Đuzepea Verdija. Pored njih, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog radnog dana od 9.00 do 15.00.

Cena karte je 250 dinara i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije“.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u subotu, 4. marta. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve, druge i treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“. (danubeogradu.rs)