Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Ljubiša Jovanović i Sandra Belić
Muzikom kroz muzej: Flautista Ljubiša Jovanović i violončelistkinja Sandra Belić
Muzikom kroz muzej: Flautista Ljubiša Jovanović i violončelistkinja Sandra Belić (fotografiju obezbedio IMS)

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Ljubiša Jovanović i Sandra Belić

Koncert u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u Istorijskom muzeju Srbije, Ljubiša Jovanović i Sandra Belić održaće u sredu, 8. februara 2023. od 19.00.

Flautista i violončelistkinja prirediće osmi koncert u muzeju ove sezone na kom će svirati kompozicije Ludviga van Betovena, Kloda Debisija i Ivane Stefanović.

Pored njih, kao osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“, biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/8581-296. Rezervacije se primaju svakog radnog dana od 9.00 do 15.00.

Cena karte je 250 dinara i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije“.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u četvrtak, 9. februara. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve, druge i treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.