Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Gradi se novo groblje u Batajnici
Gradi se novo groblje u Batajnici (foto: Pixabay)
Gradi se novo groblje u Batajnici (foto: Pixabay)

Gradi se novo groblje u Batajnici

Već neko vreme gradi se novo groblje u Batajnici. Trenutno se radi na pripremi i nivelaciji tla, saopšteno je iz Gradske opštine Zemun.

Groblje obuhvata parcelu od 12 hektara na lokaciji od Ulice braće Smiljanić prema auto-putu. U prvoj fazi radova, projektom je predviđeno da se izgradi kapela i ekonomski objekat za smeštaj radnika, sa garažom za službena vozila.

Takođe, na groblju će biti interne saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom i opremom, a biće uređene i površine predviđene za ispraćaje i sahranjivanje.

Površine za sahranjivanje zauzimaće oko 50 odsto od ukupnog dela parcele. Biće napravljeni i grobovi za polaganje urne, kao i „vrt sećanja“, kapela i pravoslavni hram sa crkvenim domom.

Na površini od dva hektara biće napravljene i zelene površine sa punktovima za odmor na kojima će biti postavljene klupe i prateći mobilijar.

Projekat su inicirali Gradska opština Zemun i žitelji Batajnice, koji su svoje najmilije sahranjivali na drugim gradskim grobljima. Završetak radova se očekuje polovinom godine, čime će ovaj dugogodišnji problem biti rešen.

Novo groblje biće u sistemu brige i održavanja Javnog komunalnog preduzeća „Pogrebne usluge“, navodi se u saopštenju. (Beoinfo)